Druppelladers voor accu 12 volt

Auto's, motoren, scooters, brommers, maar ook kleinere vrachtwagens, botenmotoren en bijvoorbeeld bestelbussen hebben meestal een accu op 12 volt. Een druppellader voor 12 volt voorziet in zorgvuldig onderhoud van deze batterijen, die daarmee beter presteren en langer meegaan. Druppelladers 12 volt zijn er net als 12V acculaders in talloze 'gedaanten'. 

Een voorwaarde om überhaupt uw 12V accu goed te kunnen laden en bijladen, is natuurlijk dat de druppellader (zie ook 'Wat is een druppellader?') geschikt is voor 12 volt; dat is dan ook een logische filter bij het kiezen van de juiste lader. Daarnaast spelen natuurlijk andere kenmerken een rol. De belangrijkste zijn de capaciteit waarvoor de acculader geschikt moet zijn en het type accu (loodzuur, lithium, enzovoort). Daarnaast zijn er veel acculaders die zowel 12 volt als ook 6 volt en/of bijvoorbeeld 24 volt aankunnen. Dat vergroot dus weer de keuze.

 

Druppellader voor accu 12 volt


Druppellader 12V of acculader 12V?

Zoekt u een 'acculader 12 volt' voor de auto, motor of wie weet bijvoorbeeld wel uw caravan mover, besef dan eerst dat er formeel onderscheid is tussen een druppellader en een (pure) acculader. De laatste zorgt indien gewenst en plat gezegd voor het meters maken als het gaat om laden. Voor particulier en professional zijn er via Druppellader.com uitgebreide mogelijkheden. Een druppellader zorgt echter (eveneens voor zowel particulier als professional) met name voor onderhoud en wordt daarom ook wel een onderhoudslader genoemd. Een processor gestuurde druppellader bijvoorbeeld laadt de accu pulserend bij en zorgt daarmee geautomatiseerd voor een blijvend gezonde batterij, gunstig voor de capaciteit én de levensduur. 

Voorbeelden van druppelladers voor accu's 12V
Gebruik een 12V druppellader in elk geval bij koudere temperaturen en langere tijd stilstaan van uw voertuig of apparaat. Zeker bij een boot of motor is dat buiten het seizoen al gauw het geval. En al helemaal bij de wat oudere accu's. De vele beschikbare 12 volt druppelladers verschillen in allerlei opzichten, dus er is altijd wel een lader op maat voor uw eigen accu, omstandigheden en benodigdheden.

Druppelladers 12 volt met onderhoudsfunctie zijn er van merken als Telwin, Tecmate Optimate, CTEK, Cellpower, DHC, Einhell en ABSAAR. De 12V-laders zijn er van klein tot groot, en van goedkoop tot in het hogere segment. Een goedkope is bijvoorbeeld deze: de volledig automatische Absaar die ook geschikt is voor het onderhouden van accu's op 6 volt. Een aspect om op te letten is echter ook de maximale laadstroom en natuurlijk zoals gezegd de capaciteit. Zo ziet u het verschil tussen de Tecmate Optimate 1 (tot 30Ah) en Optimate 2 (tot 96Ah). Hoe 'hoger' u gaat, hoe meer functionaliteiten u ook tegenkomt, zoals bijvoorbeeld het Dual program met 9 staps laadprogramma bij de Optimate 4.

Elke 12V lader op deze site is voorzien van een duidelijke toelichting
De CTEK MXS 3.8 is ook een bekende druppellader speciaal voor 12 volt, met laadstroom tot maximaal 3,8A, voor alle soorten loodaccu's, en met gepatenteerd Float/Pulse processor en andere geavanceerde functies. Maar voor elke soort 12V accu is er een passende lader, vaak voorzien van overzichtelijk led display en op Druppellader.com zijn alle laders eenvoudig te filteren en sorteren op merk/prijs, accuvermogen (tot extreem hoge capaciteit!), type accu en eventuele snellaadfunctie. Per lader is er altijd een uitgebreide beschrijving gepaard met duidelijke foto's. Alle druppelladers voor accu's op 12 volt vindt u via voorgaande link overzichtelijk bij elkaar.

 

Test: link naar pagina Acculader voor bus