Druppelladers voor accu’s tot 130 Ah

Als u op zoek bent naar een druppellader voor uw voer- of vaartuig is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Allereerst is het handig om na te gaan wat voor soort accu u heeft. Verder is uiteraard het voltage van de accu van belang. U kiest uw lader immers uit op het voltage van de accu. Daarnaast is ook de capaciteit van de accu van uw voertuig van belang. De capaciteit wordt uitgedrukt in Ah (ampère uur).

Verschillen V, A en Ah
Voor de zekerheid stippen we even het verschil aan tussen de begrippen ampère (A), ampère-uur (Ah) en voltage (V). Hierbij is het handig om als voorbeeld een waterkraan in uw gedachten te nemen. In het geval van elektrische stroom zegt het voltage (V) iets over de eenheid voor de elektrische spanning. Bij een stroom in de vorm van water kunt u dit zien als de druk op de waterkraan. En waar Ampère (A) geldt als eenheid voor elektrische stroom, is dit in ons voorbeeld te vergelijken met hoeveel water er uit de kraan stroomt. Ampère-uur (Ah) is de hoeveelheid elektrische stroom die een accu per uur kan leveren. In het voorbeeld van de waterkaan is dit dus de hoeveelheid water die per uur via de kraan uit het reservoir stroomt.

Categorie druppelladers voor accu’s tot 130 Ah
In de categorie druppelladers voor accu’s tot 130 Ah vindt u druppelladers die in ieder geval geschikt zijn voor accu’s tot 130 Ah. Er zijn echter ook laders opgenomen voor ‘zwaardere’ accu’s. Dit omdat deze vaak ook prima geschikt zijn voor het laden van kleinere accu’s (het laden gaat dan wat sneller). Ze zijn alleen vaak wel iets prijziger. U ziet dat de producten in de categorie gesorteerd zijn op prijs van laag naar hoog. U kunt dit desgewenst zelf veranderen. Ook kunt u sorteren op voltage, merk en het type accu. Het is sowieso belangrijk na te gaan wat voor soort accu u heeft zodat u weet of de druppellader die u op het oogt heeft geschikt is voor uw accu.

CTEK MXS 5.0 (12V / 0,8A - 5A)

Waarom kiezen voor een druppellader?
Een druppellader laadt een accu pulserend bij. Dit voorkomt dat een accu te diep ontlaadt en er daardoor schade aan de accu ontstaat. Een druppellader zorgt als het ware voor onderhoud aan de accu door nooit teveel of te weinig te laden. Zo blijft de accu in optimale conditie, ook als deze langere tijd niet gebruikt wordt. Een druppellader is dus ook erg geschikt voor het onderhouden van de accu van voertuigen die langere tijd stilstaan (bijvoorbeeld bij stalling voor de herfst/winter). Met een druppellader kunt u dus langer van de accu genieten waardoor u deze minder snel hoeft te vervangen.

Druppelladers voor alle capaciteiten accu’s
Druppellader.com heeft druppelladers in het assortiment voor alle capaciteiten accu’s. Grofweg onderscheiden we laders voor accu’s met capaciteiten tot 50 Ah, tot 90 Ah, tot 130 Ah, tot 170 Ah, tot 210 Ah en hoger dan 210 Ah. Deze zijn ondergebracht in verschillende categorieën. Druppellader.com heeft laders van verschillende topmerken in huis, zoals Telwin, Tecmate Optimate en CTEK. Zo haalt u altijd een hoogwaardige druppellader in huis waar u – en de accu van uw voertuig – nog lang plezier van heeft.