Druppelladers voor accu’s tot 170 Ah

Bij uw zoektocht naar een druppellader voor het laden en onderhouden van uw voer- of vaartuig is het handig om te kijken naar de capaciteit van de accu. De capaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uur, oftewel Ah. De capaciteit staat als het goed is op de accu vermeld. Weet u de capaciteit van de accu, dan kunt u daar uw druppellader op uitzoeken.

Druppelladers voor verschillende ampèrages
In ons assortiment hebben we onze druppelladers onder andere ingedeeld in categorieën gebaseerd op het amperage. Druppellader.com heeft druppelladers in het assortiment voor alle capaciteiten accu’s. Grofweg onderscheiden we laders voor accu’s met capaciteiten tot tot 50 Ah, tot 90 Ah, tot 130 Ah, tot 170 Ah, tot 210 Ah en hoger dan 210 Ah.

Categorie druppelladers voor accu’s tot 170 Ah
In de categorie druppelladers voor accu’s tot 170 Ah vindt u druppelladers die geschikt zijn voor accu’s van ongeveer 130 Ah tot 170 Ah. Hieronder vallen ook onderhoudsladers voor een accuvermogen van bijvoorbeeld 140 of 150 Ah. U vindt in deze categorie echter ook iets ‘zwaardere’ laders. Dit omdat deze vaak ook prima geschikt zijn voor het laden van een kleinere accu. Bijvoorbeeld: een onderhoudslader voor 190 Ah is vaak ook te gebruiken voor een accu met capaciteit van 170 Ah. Het laden gaat dan zelfs wat sneller. Zwaardere laders zijn alleen ook iets prijziger.

Gemakkelijk sorteren van de druppelladers
U ziet dat de producten in de categorie gesorteerd zijn op prijs van laag naar hoog. U kunt dit desgewenst zelf veranderen. Ook kunt u sorteren op voltage, merk en het type accu. Het is sowieso belangrijk om na te gaan wat voor soort accu u heeft zodat u weet of de druppellader die u op het oogt heeft geschikt is voor uw accu. Ook het voltage dat vermeld staat op de accu is van belang. Het voltage op de accu moet overeenkomen met de druppellader die u uitkiest. Meestal zal het gaan om een 12V-accu.

Telwin druppellader T-Charge 20 Boost

Verschillen V, A en Ah
Voor de zekerheid stippen we even het verschil aan tussen de begrippen ampère (A), ampère-uur (Ah) en voltage (V). Hierbij is het handig om als voorbeeld een waterkraan in uw gedachten te nemen. In het geval van elektrische stroom zegt het voltage (V) iets over de eenheid voor de elektrische spanning. Bij een stroom in de vorm van water kunt u dit zien als de druk op de waterkraan. En waar Ampère (A) geldt als eenheid voor elektrische stroom, is dit in ons voorbeeld te vergelijken met hoeveel water er uit de kraan stroomt. Ampère-uur (Ah) is de hoeveelheid elektrische stroom die een accu per uur kan leveren. In het voorbeeld van de waterkaan is dit dus de hoeveelheid water die per uur via de kraan uit het reservoir stroomt.

Waarom kiezen voor een druppellader?
De termen druppellader, onderhoudslader en acculader worden vaak door elkaar gebruikt. Wij snappen dat dit verwarring op kan leveren. Daarom hebben we een blog geschreven waarin de verschillen tussen deze termen worden aangestipt. Kort gezegd is het grote voordeel van een druppellader dat deze intelligent laadt. Een druppellader kan namelijk inschatten of en hoeveel lading een accu nodig heeft. Zo laadt de lader nooit teveel en wordt de accu altijd in optimale conditie gehouden. Logischerwijs komt dit de accu ten goede. Een druppellader is dus bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor het onderhouden van een accu die langere tijd niet gebruikt wordt.