Druppelladers voor accu’s tot 90 Ah

Als u op zoek bent naar een druppellader voor uw voer- of vaartuig is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Allereerst is het handig om na te gaan wat voor soort accu u heeft. Verder is uiteraard het voltage van de accu van belang. U kiest uw lader immers uit op het voltage van de accu. Daarnaast is ook de capaciteit van de accu van uw voertuig van belang. De capaciteit wordt uitgedrukt in Ah (ampère-uur). 

Druppelladers voor alle capaciteiten accu’s
Druppellader.com heeft druppelladers in het assortiment voor alle capaciteiten accu’s. Grofweg onderscheiden we laders voor accu’s met capaciteiten tot 50 Ah, tot 90 Ah, tot 130 Ah, tot 170 Ah, tot 210 Ah en hoger dan 210 Ah. Deze zijn ondergebracht in verschillende categorieën. Uiteraard kunt u eenvoudig filteren en sorteren, bijvoorbeeld op voltage, zodat u direct uitkomt bij de druppellader van uw voorkeur.

Verschillen V, A en Ah
Voor de zekerheid stippen we even het verschil aan tussen de begrippen ampère (A), ampère-uur (Ah) en voltage (V). Hierbij is het handig om als voorbeeld een waterkraan in uw gedachten te nemen. In het geval van elektrische stroom zegt het voltage (V) iets over de eenheid voor de elektrische spanning. Bij een stroom in de vorm van water kunt u dit zien als de druk op de waterkraan. En waar Ampère (A) geldt als eenheid voor elektrische stroom, is dit in ons voorbeeld te vergelijken met hoeveel water er uit de kraan stroomt. Ampère-uur (Ah) is de hoeveelheid elektrische stroom die een accu per uur kan leveren. In het voorbeeld van de waterkaan is dit dus de hoeveelheid water die per uur via de kraan uit het reservoir stroomt.

Druppelladers voor accu’s tot 90 Ah
Als u kijkt binnen de categorie druppelladers voor accu’s tot 90 Ah, dan ziet u dat het met name laders betreft voor 6 – 12V accu’s van bijvoorbeeld scooters, motoren, auto’s of kleine boten. De druppelladers in deze categorie zijn beveiligd tegen overladen, kortsluiting en ompoling. Het laadproces is meestal te volgen via het lcd-display van de lader. Het laden gaat na aansluiten vaak volautomatisch; de lader bepaalt dus zelf of en hoeveel lading een accu nodig heeft.

De allerbeste merken
Druppellader.com heeft laders van verschillende topmerken in huis, zoals Telwin, Tecmate Optimate en CTEK. Neem voor vragen of meer informatie over de druppelladers gerust contact met ons op. Zie onze contactpagina voor meer informatie.

Telwin druppellader T-Charge 12 - new edition