Druppelladers voor AGM accu

Een AGM accu wordt geschaard onder de droge accu’s. AGM staat voor Absorbed Glass Mat, wat betekent dat speciale glasvezelmatten het aanwezige elektrolyt (de stof die de elektriciteit geleidt) vasthouden. Een AGM accu heeft als voordeel dat deze niet kan gaan lekken en in elke positie te gebruiken is. Dit in tegenstelling tot een natte (loodzuur) accu die alleen rechtop te gebruiken is. Andere voordelen van AGM accu’s zijn onder andere dat deze onderhoudsvrij zijn, betere prestaties leveren dan natte loodaccu’s en lang meegaan.

Gebruik AGM accu’s
AGM accu’s worden onder meer gebruikt in duurdere voertuigen, als opslag voor zonne- en windenergie, in extreem koude gebieden en in elektrische rolstoelen. AGM-accu’s worden soms ook loodvliesaccu’s genoemd. Ze leveren betere prestaties dan natte loodaccu’s, maar ze leveren een minder hoge stroom dan gel-accu’s. Wilt u meer informatie over de verschillende soorten accu’s? Lees dan dit artikel.

Druppellader voor een AGM accu
In de categorie druppelladers voor AGM accu’s vindt u alle druppelladers die geschikt zijn voor het laden en onderhouden van dit type accu’s. Let op: Een andere onderhoudslader werkt überhaupt niet of leidt tot onherstelbare schade aan de batterij en/of lader! Kijk dus goed op uw accu om er zeker van te zijn dat uw voertuig met een AGM accu is uitgerust. Ook belangrijk zijn het voltage en de capaciteit van de accu. Ook deze informatie vind u als het goed is op uw accu. Binnen de categorie druppelladers voor een AGM accu kunt u vervolgens makkelijk op deze zaken selecteren. Een geschikte lader voor kleinere 12V accu’s (motorfietsen, jetski’s, gazonmaaiers, etc.) is de CTEK XS 0.8. Voor grotere voertuigen zoals bussen en vrachtwagens (24V) is de CTEK MXT14 geschikt.

Telwin druppellader T-Charge 12