Druppelladers voor Gel accu

Ziet u op uw accu de term 'gel' of 'geltechnology' staan? Dan heeft u een gel-accu. Voor het onderhoud van deze accu heeft u een druppellader nodig die geschikt is voor het laden van een gel-accu. U vindt gel-accu’s voornamelijk in elektrische scooters, beveiligingssystemen en elektrische fietsen. Ze zijn ook geschikt als startaccu’s.

Wat is een gel-accu?
Een gel-accu is een onderhoudsvrije loodaccu die wordt geschaard onder de droge accu’s. Dit omdat, in tegenstelling tot natte loodzuuraccu’s, het aanwezige elektrolyt bij een gel-accu een gel is in plaats van vloeistof. Deze gel kan er niet uitlopen, zodat een gel-accu in elke positie te gebruiken is. Dit in tegenstelling tot een natte loodzuuraccu, die u rechtop moet houden en plaatsen. Een ander voordeel van een gel-accu is dat deze niet bijgevuld hoeft te worden met gedestilleerd water én dat dergelijke accu’s minder last hebben van sulfatering en zelfontlading. Gel-accu's worden daarom ook wel MF (onderhoudsvrije) accu's genoemd. Meer informatie over de verschillende soorten accu’s vindt u hier

Categorie druppelladers voor gel-accu
Ook al is een gel-accu minder vatbaar voor sulfatering en ontlading, toch is het altijd raadzaam de spanning van de accu van uw voer- en vaartuig op peil te houden. Zo heeft u nou eenmaal langer plezier van de accu en hoeft u deze niet voortijdig te vervangen. In onze categorie druppelladers voor gel accu vindt u alle laders die geschikt zijn aansluiting op een gel-accu handig bij elkaar. De laders zijn stuk voor stuk van betrouwbare kwaliteit en zijn doorgaans ook geschikt voor andere type accu’s. Dit is handig omdat u dan voor een ander voer- of vaartuig meestal geen nieuwe druppellader aan hoeft te schaffen.

Waarom kiezen voor een druppellader voor laden van een gel-accu?
Een druppellader laadt een accu stapsgewijs op en maakt gebruik van slimme technologie die kan bepalen of en hoeveel lading een accu nodig heeft. Ook hebben veel druppelladers een onderhoudsstand. Een druppellader waarborgt dus de kwaliteit van de accu wat de levensduur van de accu ten goede komt. 

https://www.druppellader.com/service/wat-is-een-druppellader-en-hoe-werkt-het/