Ik zoek een accutester

Met een accutester krijgt u inzicht in uw accu. Het is dus een handig apparaat om erachter te komen wat uw accu nog aankan. Een accutester test niet alleen de laadtoestand van de batterij, maar vaak ook de correcte werking van het startsysteem en de startcapaciteit van de accu. Vaak kan ook de laadcapaciteit van de dynamo getest worden. Alle testers in ons assortiment zijn makkelijk in gebruik en eenvoudig af te lezen. Accutesters zijn onmisbaar in garages en werkplaatsen maar kunnen ook thuis goed van pas komen. Een accutester wordt eigenlijk altijd geleverd met accuklemmen. Accutesters zijn handig op te bergen en mee te nemen.

Wanneer gebruik ik een accutester?
Een accutester wordt gebruikt om te kijken wat de accu nog aankan en hoe de accu ervoor staat. Het is dus als het ware een diagnosemiddel voor de accu van uw auto, motor, boot, caravan, camper of scooter. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u merkt dat uw auto in de winter minder goed start. Kou heeft invloed op de accu en als de accu al niet super meer is, kan dit problemen opleveren. Met een accutester ziet u snel wat er aan de hand is. Afhankelijk van de uitslag bepaalt u of de accu vervangen dient te worden of onderhoud nodig heeft. Voor onderhoud of bijladen raden we u aan gebruik te maken van een druppellader.

Welke accutester heb ik nodig?
De meeste accutesters zijn te gebruiken op verschillende soorten accu’s. Kijk daarnaast ook altijd even naar het voltage en de capaciteit van de accu. De meeste testers zijn geschikt voor 6V- en 12V-accu’s van ongeveer 20 tot 200Ah. We hebben echter ook enkele druppelladers in het assortiment die een speciale testfunctie hebben. Deze zijn behalve voor 6 volt en 12 volt ook geschikt voor 24 volt. Ook de capaciteit ligt veel hoger, soms wel tot 600Ah.

 

                                                                     Tecmate Optimate TEST TS126