USB opladers

Naast druppelladers vindt u in ons assortiment ook een aantal handige accessoires. Zo verkopen we bijvoorbeeld een aantal ophang- en opbergsystemen voor druppelladers maar hebben we ook een categorie snoeren en stekkers en een categorie USB-opladers.

USB-opladers zijn laders die u kunt aansluiten op de accu van uw voertuig en waarmee u vervolgens uw telefoon, tablet, laptop, digitale camera, e-reader, gps en/of andere apparatuur kunt opladen. Dit maakt deze opladers handig voor bijvoorbeeld op reis of gewoon voor dagelijks gebruik.

Het opladen van een smartphone of tablet in de auto is ontzettend handig, vooral als u langere tijd onderweg bent. Misschien gebruikt u uw smartphone bijvoorbeeld als navigatie. Dan wilt u natuurlijk niet het risico lopen dat de batterij van de telefoon leegraakt en u zonder navigatie komt te zitten.

Opladen via de accu gaat meestal via de sigarettenaansteker. Maar tegenwoordig beschikken vooral de nieuwere auto’s naast een sigarettenaanstekeraansluiting ook over één of meerdere losse USB-poorten. Dit is erg handig maar let wel op of deze genoeg stroom leveren voor bijvoorbeeld het opladen van een tablet/iPad. Een aansteker-connecter komt eigenlijk altijd van pas. Deze geeft genoeg stroom voor het opladen van allerhande apparaten.

Let er wel op dat u de USB-adapters uit de sigarettenaansteker haalt wanneer u aankomt op bestemming of wanneer u de motor uitzet. Ook als u (lang) in de file staat is het slim om de adapter even niet te gebruiken. Zeker bij kleinere of oudere auto’s loopt u het gevaar dat de accu snel leegloopt. U wilt natuurlijk voorkomen dat de auto ineens niet meer gestart kan worden omdat de accu (te) leeg is geraakt.

 

                                             Tecmate USB oplader sigarettenaansteker