Welke druppellader voor mijn auto?

Als u op zoek bent naar een druppellader voor de accu van uw auto is het verstandig om eerst te checken wat voor accu er in uw auto zit. Doorgaans zullen auto’s een 12V accu hebben. Oldtimers hebben echter vaak een 6V accu.

Waarom kiezen voor een druppellader voor de accu van uw auto?
Een druppellader is bijzonder geschikt voor het onderhoudsladen van uw accu. Omdat een druppellader de accu langzaam (druppelsgewijs) oplaadt, wordt er nooit teveel of te weinig geladen. Een druppellader zorgt er dus voor dat de accu van uw auto op peil blijft, wat de levensduur van de accu verlengt. De aanschaf van een druppellader is ook raadzaam bij langdurig niet-gebruik van uw voertuig maar ook bij voornamelijk korte ritten, een start-stop accu en/of al wat oudere accu. Ook bij (vries)kou biedt een druppellader uitkomst bij het onderhoud en opladen van de accu.

Welke druppellader heb ik nodig voor mijn auto?
In de categorie druppelladers voor de auto vindt u een handig overzicht van alle laders die geschikt zijn voor het onderhouden van de 12V-accu van uw auto. Behalve het voltage is echter ook de capaciteit van de accu van belang. De capaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uur (Ah) en is af te lezen op de accu. De meeste 12V-laders die wij aanbieden hebben en maximum vermogen van zo’n 140 Ah.

Op zoek naar een wat zwaardere lader?
Voor de wat ‘zwaardere’ acculaders verwijzen we u graag naar de categorie druppelladers voor een lichte vrachtauto en druppelladers voor een grote vrachtauto. Deze laders zijn doorgaans ook prima te gebruiken voor het laden van de accu van uw auto maar vallen in een andere prijsklasse.

Wat voor soort accu zit er in mijn auto?
Maakt het bij het kiezen van een druppellader ook nog uit wat voor type accu er in uw auto zit? De meeste auto’s zijn voorzien van een (natte) loodzuuraccu. Alle laders in de categorie druppelladers voor uw auto kunt u prima gebruiken voor het laden van dit type accu. Zoals hierboven besproken is met name het kiezen van het juiste voltage en aantal ampère van belang.

CTEK MXS 5.0 (12V / 0,8A - 5A)