Laadsysteem testers

Wat doet een laadsysteemtester? Afhankelijk van het type batterij tester / accutester en het model zijn er in potentie meerdere functionaliteiten. Een laadsysteemtester kan de laadtoestand van de batterij meten, de werking van het startsysteem, de startcapaciteit van de accu, de dynamo van het voertuig en het vermogen daarvan. Een laadsysteemtester kan dienst doen voor een accu dan wel de spanning van een compleet elektrisch start- en oplaadsysteem van de auto of (lichte) vrachtwagen controleren. Dit product geeft, al met al, inzicht of de accu nog goed genoeg is, wel of niet bijgeladen hoeft te worden en of deze wel of niet aan vervanging toe is.

Niet altijd hoeft bij het testen van het laadsysteem de accu losgekoppeld te worden. Dit komt het gemak en de snelheid van testen ten goede. Een ander voordeel daarvan is dat de instellingen van de boordcomputer van het voertuig behouden blijven.

De testresultaten zullen verschijnen op het display, maar kunnen bij meerdere laadsysteemtesters ook geprint worden, zoals met een ingebouwde printer. De resultaten laten nooit lang op zich wachten.

Let bij het kopen van de laadsysteemtester niet alleen op de functionaliteiten, prijs en merk, maar zeker ook op de type batterijen waarvoor de tester geschikt is. Zo is er onderscheid tussen bijvoorbeeld lithium, GEL, AGM en natte loodzuuraccu’s.

Een laadsysteemtester zal kabels en accuklemmen hebben voor de connectie met de accu. Dat maakt de toepassing ervan eenvoudig. Lees echter hoe dan ook altijd eerst zorgvuldig de handleiding voor een juist gebruik.

De tester is makkelijk in gebruik. Sluit de accuklemmen aan op de accu of via de SAE 2-pin stekker en lees het resultaat af op de display.

Een accutester kan zijn werk doen bij een draaiende motor. Levert de accu ogenschijnlijk te weinig startvermogen? Bijvoorbeeld een slecht werkende spanningsregulator van de dynamo leidt tot een laag laadvoltage en daarmee een slecht presterende accu. Te hoge laadvoltages zijn eveneens niet goed voor de accu.

Kortom, laadsysteemtesters testen of het laadsysteem van het voertuig voldoende goed laadt. Het laadsysteem treedt in werking als de motor draait en de accu oplaadt. Als u eraan twijfelt of de dynamo de accu wel voldoende oplaadt dan kunt u met laadsysteem tester vaststellen of er voldoende laadspanning aanwezig is om de accu op te laden.

 

Lees meer
Filter uw producten

Telwin Accutester T125
Telwin Accutester T125
Geschikt voor 6V en 12V
 
De Telwin T125 accutester test de laadtoestand van de batterij, de correcte werking van het startsysteem, de startcapaciteit van de accu en de juiste werking van de dynamo.
Tecmate Optimate TEST TS120
Tecmate Optimate TEST TS120
De Optimate TEST TS120 is een laadsysteem + dynamo-tester waarmee u de laadtoestand van de accu, maar ook het (start)vermogen van de accu en de laadcapaciteit van de dynamo kunt testen.
CTEK Pro Battery Tester
CTEK Pro Battery Tester
CTEK Pro Battery Tester, dat is snel en accuraat 12V accu's testen met duidelijke resultaten. De testresultaten kunnen geprint worden met de ingebouwde printer.

€689,95

Informatie
Tecmate Optimate laadsysteem tester O120
Tecmate Optimate laadsysteem tester O120
Met deze Optimate laadsysteemtester kunt u zien of uw voertuiglaadsysteem functioneert en of uw accu geladen is. De tester geeft dit aan door middel van LED-verlichting.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1