Druppellader zoeken op type accu

Eén van de voorwaarden voor het vinden van de juiste druppellader, is dat deze geschikt is voor het betreffende type accu. Zo zijn er laders voor een natte accu (loodzuur), Gel accu, Calcium accu (Ca/Ca, Pb/Ca), AGM accu, onderhoudsvrije accu (Maintenance Free) en lithium. Selecteer hier het type accu waarvoor de druppellader geschikt moet zijn. Vervolgens kijkt u ook naar het voltage van de accu en de capaciteit waaraan de lader moet voldoen.

Daarna is het een kwestie van de definitieve keuze maken op basis van merk van voorkeur en de prijs, in combinatie met de aanwezige functionaliteiten van de druppellader. U leest daar alles over in elke bijbehorende productomschrijving.

Welke type accu heeft u?
Twijfelt u eraan welk type accu u heeft en waarvoor de nieuwe lader dus geschikt moet zijn? Kijk dan even goed wat er op de accu staat geschreven. Is dat een verkorte aanduiding die nog vragen oproept? Lees dan de onderstaande verduidelijking.

> Lader voor loodzuur batterij nodig?
Is in uw accu duidelijk vloeistof aanwezig en zijn er bovenop accu-dopjes die u kunt losschroeven? Dan heeft u een zogeheten natte accu. Kijk in dit geval in de categorie Laders voor Natte accu (Loodzuur).

> Lader voor Gel batterij nodig?
Staat er op uw accu zoiets als bijvoorbeeld 'Gel' of 'Gel technology'? Dan heeft u een Gel accu. Kijk voor een bijpassende lader in dat geval in de categorie Laders voor Gel accu.

> Lader voor Calcium batterij nodig?
Staat er op uw accu Ca of Ca/Ca of bijvoorbeeld Pb-Ca? Dan heeft u een Calcium accu. Kijk in dat geval in de categorie Laders voor Calcium (Ca/Ca of Pb/Ca) accu.

> Lader voor AGM batterij nodig?
Staat er ergens op de accu de term AGM? Dan heeft u logischerwijs een AGM accu en kijkt u in de bijbehorende categorie met laders voor dit type accu.

> Lader voor MF batterij nodig?
Staat op uw accu MF geschreven? Dan heeft u een zogeheten onderhoudsvrije accu (Maintenance Free). Verwar de term 'onderhoudsvrij' hier overigens niet met het noodzakelijk op spanning houden van de accu voor het gezond houden ervan en het verlengen van de levensduur, door gebruik van een druppellader/onderhoudslader. Dit is nodig voor álle accu's. Staat de term MF op uw batterij of ziet u daarop een indicator/lampje om de staat van de accu weer te geven? Kijk dan in de categorie Laders voor MF (onderhoudsvrije) accu's.

> Lader voor lithium nodig?
Staat op uw accu een term als Li-ion of Lithium Ion vermeld, dan is het duidelijk dat de categorie Laders voor Lithium-Ion accu de juiste is voor het snel kunnen vinden van een geschikte druppellader.


Spanning en accuvermogen

Zoals vermeld, vergeet vervolgens ook niet verder te filteren op voltage en capaciteit van de accu (Ah). Daarna kunt u uw definitieve keuze maken op basis van merk, prijs en de productinformatie over de verscheidene functionaliteiten van de lader.

 

Lees meer