Ik zoek een laadkabel Type 1

Bent u op zoek naar een laadkabel voor uw elektrische auto? Deze vindt u op onze partnerwebsite acculaders.nl. Type 1 laadkabels horen bij elektrische auto’s die aan de autozijde een stekkeraansluiting type 1 hebben. Type 1 laadkabels zijn altijd eenfasig en geschikt voor 16 ampère. Sommige auto’s kunnen een hoger laadvermogen aan. In dat geval zou u ook kunnen kiezen voor een 32 ampère Type 1 laadkabel.

Voor welk type/model auto is een eenfase laadkabel type 1 geschikt?
Een eenfasige laadkabel type 1 is geschikt voor vele soorten auto’s. De auto’s waarvoor een laadkabel geschikt is, staat altijd vermeld in de productomschrijving. Als u twijfelt kunt u altijd even contact met ons opnemen. Hieronder volgt een greep uit de auto’s waarvoor een eenfase-laadkabel type 1 kunt gebruiken: Audi E-tron, Citroën C-zero, Nissan E-NV200, Peugeot Partner Electric, Renault Fluence, Renault Twizy, Toyota Prius Plug-in en de Volkswagen E-Up.

Mobiele laders type 1
Een mobiele lader wordt ook wel een thuislader genoemd. Dit zijn laadkabels met aan één kant een stekker voor in het normale stopcontact (schuko). Met dit type lader kunt u uw elektrische of hybride auto dus opladen via een normaal 220-240V stopcontact.

LAADKABEL TYPE 1 KOPEN? ZIE ONZE ANDERE WEBSHOP ACCULADERS.NL


Kwalitatief hoogwaardige laadkabels Type 1

Als u een elektrische of hybride auto heeft, wilt u natuurlijk het beste wat er qua laden mogelijk is. Hier houden we uiteraard rekening mee. Zo zijn de laadkabels die wij verkopen bijvoorbeeld altijd voorzien van aangespoten stekkers (in plaats van aangeschroefde stekkers). Aangespoten stekkers houden vuil en vocht buiten de deur, waardoor de kabel beduidend langer meegaat. Ook voorkomt een dergelijke kabel storingen. Alle kabels in ons assortiment zijn zeer slijtvast. Dit is belangrijk omdat er veel met laadkabels gesleept wordt.

Kleurige laadkabels: goed zichtbaar in het donker
De laadkabels op Acculaders.nl zijn allen uitgevoerd in een hippe opvallende kleur zoals groen of oranje. Dit zorgt ervoor dat de kabel goed zichtbaar is (ook in bijvoorbeeld het donker), wat de kans dat u over de kabel struikelt of er per ongeluk op gaat staan aanzienlijk vermindert.

Welke lengte kabel heb ik nodig?
Laadkabels type 1 zijn in verschillende lengtes te verkrijgen. We bieden ze aan in lengtes van 4, 6, 8 en 10 meter. Een laadkabel type 1 van 4 meter wordt doorgaans gebruikt als de auto altijd op dezelfde manier staat geparkeerd ten opzichte van het laadpunt. Dit is bijvoorbeeld thuis het geval, of op een andere vaste locatie waar u uw auto oplaadt. Een kabel van 4 meter heeft als voordeel dat deze makkelijk op te bergen is. Nadeel is dat u altijd na moet denken hoe u parkeert ten opzichte van het laadpunt. Met 4 meter heeft u niet veel speling. Met een kabel van 6, 8 of 10 meter heeft u meer speling. Een kabel van 10 meter wordt vaak gebruikt wanneer het laadpunt zich wat verder weg bevindt, bijvoorbeeld op een parkeerplek langs de weg.

Noot: een (nog) langere laadkabel type 1 kunt u via Acculaders.nl op aanvraag laten maken!

 

                                                              laadkabels