Ik zoek een acculader

Zoekt u een acculader of eigenlijk een druppellader? Bent u expliciet op zoek naar een pure lader of juist naar een onderhoudslader? De informatie op deze pagina gaat over het eerste. Een acculader in de pure zin van het woord is er vooral voor het recht-toe-recht-aan opladen van onder meer een 6, 12 of 24 volts accu voor auto, motor, boot en diverse andere toepassingen, voor gebruik door zowel particulier als professional.

DRUPPELLADER KOPEN? NAAR DE SHOP!

OF PURE ACCULADER KOPEN?


Koopt u puur een acculader dan is deze dus niet bedoeld voor het onderhouden (druppelladen) van de accu. Al is formeel gezien natuurlijk ook een druppellader een acculader. Overigens zijn er ook veel acculaders die automatisch stoppen met laden om overladen te voorkomen, hetgeen bij een druppellader sowieso altijd al gebeurt. Verder hebben ook veel acculaders uitgebreide tot zelfs geavanceerde mogelijkheden. Denk aan elektronische beveiliging tegen ompoling en herstel van gesulfateerde accu's. Ofschoon er als vermeld acculaders zijn met een functie tegen overladen, is het bij andere acculaders zo dat u wel zelf de lader van de accu moet halen om overbelasting te voorkomen.

 

Ik zoek een (pure) acculader

 

Acculader voor élke accu
Acculaders zijn er logischerwijs voor alle typen accu's. Denk aan 6V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL), 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL), 12V lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4), 12V AGM- en EFB-accu's en 24V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL). Andere wezenlijke kenmerken van de acculader waarop u moet letten bij het kopen van een nieuwe, hebben betrekking op onder meer het voltage, de capaciteit (Ah) en het soort voertuig of andere toepassing.

Proactief acculaden
U hebt een acculader nodig als de accu is leeggeraakt; dat spreekt voor zich. Als het dan al niet te laat is althans, want een te diep ontladen accu raakt kapot en is niet meer te redden. Proactief uw accu laden is daarom altijd verstandig, waarvoor een druppellader weer een ideaal instrument is. Een druppellader heeft natuurlijk vaak ook de functie van gewoon acculaden in zich, en deze combinatie is in veel gevallen een efficiënte. Maar er zijn ook de pure acculaders voor het kleinere én grotere werk.

Pure acculaders
'Zomaar' enkele voorbeelden van de laatste zijn de Telwin Nevada 10 (zie ook dezelfde laders voor hogere capaciteit), deze Cellpower acculader (eveneens te verkrijgen in meerdere varianten, voor onder andere verschillende voltages) of deze Einhell (opnieuw aanwezig in meerdere uitvoeringen). Talloze voorbeelden van acculaders variërend van de Nevatronic 24 tot de machtige Sprinter 6000 vindt u in het hoofdstuk Acculaders.

Acculaden en onderhoudsladen gecombineerd?
Op deze site vindt u verder óók onder andere acculaders met zowel de functie van laden als druppelladen. Voorbeelden van een lader voor een startaccu van een auto, bestelbusje of lichte vrachtwagen met accu tot ongeveer 110Ah zijn de CTEK MXS 5.0, de Telwin T-Charge 12 (die met iets minder vermogen en daardoor wat trager laadt) en de Tecmate Optimate 5. Deze laatste laadt nog iets langzamer maar is verder prima voor een auto tot kleine vrachtwagen met genoemde capaciteit. Wilt u sneller kunnen laden? Kies dan bijvoorbeeld de krachtiger CTEK MXS 7.0 of Telwin T-Charge 20 Boost. Voor een startaccu van een motor tot ongeveer 30Ah is de CTEK XS 0.8 geschikt of anders de Telwin Defender 8, Tecmate Optimate 1 Plus of de krachtiger Tecmate Optimate 4.

Advies
Let verder zelf in ons assortiment acculaders zoals al aangestipt in elk geval op het type accu (loodzuur, lithium, anders?) en het voltage! Heeft u daarbij vragen? Neem dan even contact met ons op.

Vind acculaders voor auto, motor, boot, tractor, scootmobiel maar óók bijvoorbeeld de elektrische fiets op deze site gespecialiseerd in laders van merken als Telwin, Tecmate, Einhell, MDA, Phylion en Cellpower.

 

DRUPPELLADER KOPEN? NAAR DE SHOP!

OF PURE ACCULADER KOPEN?