Welke druppellader kopen voor mijn motor?

Op zoek naar een druppellader voor uw motor? En vraagt u zich af welke u moet hebben? Op deze pagina vindt u een toelichting op druppelladers voor deze motorvoertuigen op twee wielen, met advies over welke merken en laders voor u een goede keuze kunnen vormen.

Waarschijnlijk bent u bij het lezen van dit artikel al op de hoogte van het nut, of beter gezegd de noodzaak van een druppellader voor de motor. Zeker als de motor een tijdje stilstaat en zeker bij sterke kou, is doorlopend, pulserend bijladen een must voor het gezond houden van de accu. Met als resultaat een optimale capaciteit en levensduur.

 

Druppellader voor de motoraccu

 

Automatisch uw motoraccu blijvend gezond houden
In tegenstelling tot een pure acculader die enkel gericht is op het volladen tot u dit proces zelf stopzet, zorgt juist een druppellader - letterlijk druppelsgewijs - voor een blijvend goede conditie van de motoraccu. Dit type lader wordt daarom ook vaak onderhoudslader genoemd. Een druppellader laadt nooit te veel of te weinig, zeker niet als het een processor gestuurde variant is. En u hoeft er - maar dat wist u al - niet bij te blijven staan.

Terug naar de vraag: welke druppellader is een goede optie voor uw motor? Houd hierbij rekening met de volgende zaken. Weet als eerste om welk type accu het gaat: is het een natte accu (loodzuur), GEL, Calcium (Ca/Ca), AGM, onderhoudsvrije (MF) of Lithium-Ion accu? Zie daarnaast de capaciteit van de accu, uitgedrukt in ampère-uur (Ah). En weet vanzelfsprekend ook om welk voltage het gaat. De meeste druppelladers zijn er voor accu's op 6 volt, 12 volt en/of 24 volt, vaak gecombineerd. Een 12 volt-druppellader komt het meest voor. Bij een oudere motor met 6V accu hoort een 6 volt-druppellader om deze accu perfect te kunnen laten presteren. Want dit laatste kan alléén met een acculader die er precies voor is gemaakt. 

Voor het onderhouden van de accu van uw motor kunnen we de volgende druppelladers adviseren. Als eerste de CTEK XS 0.8: dit is de kleinste 12V lader van dit onder motorrijders populaire merk. De lader levert zoals de titel al doet vermoeden 0,8A en is sterk in het beschermen van de elektronica van uw motor.

Een andere tip is de Tecmate OptiMate 1. Deze blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en is een volledig automatische lader voor alle types 12V-loodzuuraccu’s, accu's met STD-vuldoppen, gesloten accu's (MF), onderhoudsvrije accu's en GEL-accu's. De Tecmate OptiMate 1 zorgt via een microprocessor voor het optimaliseren van vermogen en levensduur van de motoraccu.

Zie ook de iets goedkopere Telwin Defender 8: een intelligente onderhoudslader voor alle soorten droge en natte 6 / 12V lood-zuur accu’s. Deze Telwin druppelllader herbergt een elektronische regeling van de laadstroom en heeft een automatisch mechanisme voor onderbreking en herstart.

Waar nieuwe elektrische fietsen tegenwoordig haast altijd voorzien zijn van een lithium accu, is dit bij een motor zelden het geval. Heeft uw motor echter wél een lithium accu dan hoort daar ook een goede lithium druppellader bij. Denk in dat geval aan de CTEK Lithium XS of de Optimate Lithium 0.8.

Overzicht druppelladers voor accu van motor
In deze webshop is er een aparte categorie druppelladers voor de motor. Daar vindt u nog veel meer geschikte laders, van genoemde merken als CTEK, Telwin en Tecmate Optimate. U vindt ze er voor alle soorten accu-capaciteiten in Ah, voor alle typen accu's, voor de diverse voltages en er is ook een aanbod aan snelladers. De druppelladers die u er ziet, voldoen uitstekend voor de kleine 12V motoraccu's. Daarbij is het goed te weten dat ook zwaardere druppelladers die in het menu staan bij druppelladers voor de auto en bijvoorbeeld laders voor een lichte vrachtwagen, meestal ook prima zijn voor het onderhoudsladen van deze kleinere (motor)batterijen.

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, kleine auto's, grasmaaiers, kleine boten en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.

€29,95 €23,49

Informatie
Telwin acculader Defender 8
Telwin acculader Defender 8
De nieuwe Telwin acculader Defender 8 is een intelligente acculader en onderhoudslader met elektronische regeling van de laadstroom en automatische onderbreking en herstart (TRONIC) voor het opladen van all types 6V en 12V loodzuur accu’s.
GYS druppellader ARTIC 800
GYS druppellader ARTIC 800
De GYS ARTIC 800 (0.8A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 1.6 - 25Ah accu's voor laden en accu's tot 80Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch.
SALE Einhell CE-BC 2 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 2 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 60Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.

€34,95 €31,95

Informatie
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 1.5A. Eenvoudige, handige, compacte lader, geleverd met zowel eyelets als accuklemmen.
SALE GYS druppellader ARTIC 1500
GYS druppellader ARTIC 1500
De GYS ARTIC 1500 (1.5A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 3 - 40Ah accu's voor laden en accu's tot 100Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch, 3 laadetappes.

€54,95 €39,95

Informatie
SALE Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 120Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 4A.

€44,95 €39,95

Informatie
SALE Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 4A. Eenvoudige, praktische lader zonder poespas, geleverd met eyelets én accuklemmen.

€49,95 €44,95

Informatie
SALE Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
De Noco Genius 1 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius 1 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€54,95 €44,95

Informatie
SALE Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 150Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, kleine vrachtauto's, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 6A.

€54,95 €49,95

Informatie
Telwin Acculader Touring 11 Tronic
Telwin Acculader Touring 11 Tronic
Laden: 6V accu's tot ± 30Ah
12V accu's tot ± 55Ah

 
De acculader en onderhouder Telwin Touring 11 Tronic is geschikt voor het laden van WET, GEL, Pb-Ca, AGM, MF, EFB 6V accu’s tot een capaciteit van 30Ah en 12V accu's tot 55Ah. Onderhouden tot respectievelijk 60/110Ah. Voor scooter, tractor, auto.
SALE CTEK XS 0.8
CTEK XS 0.8
12V accu's tot ± 32Ah
onderhoud tot ± 100Ah

 
De XS 0.8 acculader heeft een uiterst geavanceerde techniek en is perfect voor het opladen van kleinere 12V accu’s (motorfietsen, jetski’s, ATV’s en gazonmaaiers). De XS 0.8 is de kleinste 12V lader van CTEK.

€59,95 €49,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 6