Accu's voor voertuigen, vaartuigen en systemen: Gel, AGM, Lithium

Voor het kopen van een nieuwe accu voor een voertuig, vaartuig of voor in een energiesysteem: vind hier een passende onderhoudsvrije Gel, AGM, lithium of andere batterij.  

Een AGM accu is een loodaccu waarin het aanwezige elektrolyt op zijn plaats blijft dankzij het gebruik van absorberende glasvezelmatten. Daar komt ook de afkorting vandaan: Absorbed Glass Mat (AGM).

Een Gel accu heeft gel als elektrolyt en géén vloeistof. De gel zit en blijft in de scheidingsplaten en de ruimtes daaromheen. Zowel de AGM accu als de Gel accu is gesloten en onderhoudsvrij. Ze zijn geschikt als startaccu.

De hanteerbare lithium accu's hebben een hoge energiedichtheid en zijn er behalve als lithium-ion ook in de LifePO4 variant die wij op deze pagina's verkopen. Lithium batterijen hebben een geringe zelfontlading, hoog opslagvermogen en presteren relatief goed bij kou. Bovendien zijn ze snel oplaadbaar.

Lees verder over de verschillen en de precieze toepassingen van de genoemde accu's. We hebben deze beschikbaar in de capaciteit die nodig is voor het voertuig, en geven in de categorie accu's voor scooter, brommer en motor ook de modellen weer waarvoor de desbetreffende accu geschikt is.

 

Lees meer