Druppelladers voor het laden van een natte loodzuur accu

Zoals u in dit artikel kunt lezen, onderscheiden we verschillende soorten accu’s. De meest gemaakte scheiding is die tussen natte en droge accu’s. Binnen de natte accu’s is de loodzuuraccu het meest bekend. Een natte loodzuuraccu wordt bijvoorbeeld veel in auto’s gebruikt.

CTEK MXS 5.0 (12V / 0,8A - 5A)

Wat is een natte loodzuuraccu?
Een natte loodzuuraccu bestaat uit water, zwavelzuur en lood. Omdat ze niet volledig gesloten zijn en er zich vloeistof in bevindt, dient u ze altijd rechtop te verplaatsen (en te monteren) om zo lekkage te voorkomen. Als u de accu van uw voertuig bekijkt en u ziet duidelijk vloeistof zitten, dan weet u dat het een natte loodzuuraccu betreft. Een natte loodzuuraccu is daarnaast te herkennen aan de los te schroeven accudopjes bovenop de accu.

Let op: er zijn ook zogenaamde droge loodzuuraccu’s. Hieronder vallen bijvoorbeeld gelaccu’s en AGM accu’s.

Loodzuuraccu, startaccu, semitractie-accu, (vol)tractie-accu
Binnen de categorie natte loodzuuraccu’s maken we weer onderscheid tussen startaccu’s, een semitractie-accu en (vol)tractie-accu’s. Meer uitgebreide informatie over deze typen accu’s leest u in dit artikel.

Druppellader voor het onderhoud van een loodzuuraccu
Wanneer u weet dat uw voer- of vaartuig een natte loodzuuraccu bevat, kunt u nadenken over het juiste onderhoud van uw accu. Een druppellader is hiervoor bijzonder geschikt. Elke accu zal namelijk in verloop van tijd gaan ontladen, wat schade kan berokkenen aan de accu. Goed onderhoud van uw accu is dus van groot belang. Een druppellader is voorzien van geavanceerde technologie die ervoor zorgt dat de accu bijgeladen wordt indien nodig. Het laden gaat stapsgewijs, waardoor nooit teveel of te weinig geladen wordt. Het spreekt voor zich dat dit zowel de capaciteit als de levensduur van de accu ten goede komt.

Welke druppellader gebruik ik voor een natte loodzuuraccu?
Welke druppellader heeft u nodig voor het laden van een natte loodzuuraccu? Bij het kiezen van een druppellader voor een loodzuuraccu is het allereerst van belang om te kijken naar het voltage (6, 12 of 24 volt waarbij 12 volt het meest gangbaar is). Verder kijkt u naar het aantal ampère-uur (Ah) van de accu. Uiteraard kunnen daarnaast ook budget en voorkeur voor een bepaald merk meespelen in uw keuze.

In de categorie druppelladers voor natte loodzuuraccu’s vindt u alle geschikte druppelladers handig bij elkaar. U ziet ze ook allemaal direct in onderstaand overzicht!

 

Lees meer
Filter uw productenEinhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, kleine auto's, grasmaaiers, kleine boten en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.
GYS druppellader ARTIC 800
GYS druppellader ARTIC 800
De GYS ARTIC 800 (0.8A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 1.6 - 25Ah accu's voor laden en accu's tot 80Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch.
SALE Noco Genius G750 acculader/ druppellader
Noco Genius G750 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah
 
De Noco Genius G750 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius G750 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's.

€35,95 €29,95

Informatie
ABSAAR AB-4 druppellader
ABSAAR AB-4 druppellader
6V / 12V accu's tot ± 80Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 1.5A. Eenvoudige, handige, compacte lader, geleverd met zowel eyelets als accuklemmen.
Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 120Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 4A.
Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
De Noco Genius 1 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius 1 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.
SALE Victron Blue Power IP65 Acculader 6V/12V
Victron Blue Power IP65 Acculader 6V/12V
6V en 12V accu's tot ± 30Ah
 
De Victron Blue Power IP65 Acculader 6V/12V is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is aan te sluiten met accuklemmen, eyelets of via de sigarettenaansteker ingang.

€42,95 €39,95

Informatie
Tecmate Optimate 1
Tecmate Optimate 1
12V accu's tot ± 30 Ah
 
De nieuwe Optimate 1 - Slim onderhoud van 12 V-accu’s. Een volledig automatische lader voor alle types 12 V-loodzuuraccu’s, accu's met STD-vuldoppen, gesloten accu's (MF), onderhoudsvrije accu's en GEL accu's. Nieuw: 4-staps laadprogramma.
Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 150Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, kleine vrachtauto's, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 6A.
SALE Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4
Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4
12V accu's tot ± 120Ah
 
De Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is aan te sluiten met accuklemmen, eyelets of via de sigarettenaansteker ingang.

€47,95 €44,95

Informatie
SALE Noco Genius G1100 acculader/ druppellader
Noco Genius G1100 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40 Ah
 
De Noco Genius G1100 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 40Ah. De Genius G1100 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€54,95 €45,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 14