Tecmate Optimate 1 DUO

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De nieuwe Optimate 1 DUO - Slim onderhoud van 12 V-accu’s. Een volledig automatische lader voor alle types 12 V-loodzuuraccu’s en Lithium accu's, met 4-staps laadprogramma.

Lees meer

€44,95 €39,95

Incl. btw

Tecmate Optimate 1 DUO

De Optimate 1 DUO - Slim, exact microprocessor gestuurd onderhoud van 12 V loodzuur en lithium/LiFePO4 accu’s van 2 tot 30Ah.

 • 24/7 veilig en langdurig accuonderhoud
 • Optimaliseert het vermogen en de levensduur van de accu
 • 100% automatisch, 100% veilig
 • Ook geschikt voor lithium accu's

De OptiMate 1 DUO is een volledig automatische lader voor alle types 12 V-loodzuuraccu’s en Lithium/ LiFePO4 accu's met STD-vuldoppen, gesloten accu's (MF), onderhoudsvrije accu's, GEL accu's en LiFePO4 accu's.
Deze acculader is ideaal voor het onderhoud van accu’s van voertuigen die tijdelijk worden gebruikt of die (door bijvoorbeeld seizoensgebruik) tijdelijk of langer gestald worden. De lader levert exact wat de accu nodig heeft, niet meer en niet minder, voor de genoemde optimale levensduur.

De OptiMate 1 DUO is een interactieve drupellader met ontzwavelingspuls. De Optimate 1 DUO kan geheel veilig langdurig op de accu worden aangesloten zonder risico op overladen. Bovendien is hij zeer gebruiksvriendelijk. Sluit aan op de accu, steek vervolgens de stekker in het stopcontact en de rest gaat automatisch.

De Optimate 1 DUO is beveiligd tegen omgekeerde polariteit. Dus bij verkeerd aansluiten van de lader op de accu zal de acculader noch de accu stuk gaan. De Optimate 1 is ook volkomen veilig voor auto-elektronica. Daarnaast kan stof de lader niet binnendringen, hetgeen bijdraagt aan de lange levensduur.

Lithium/ LiFePO4
De Optimate 1 DUO herkent zelf of een accu een lithium accu is of een loodzuur accu. U hoeft dus niets in te stellen op de lader. De lader is dus volautomatisch. 

Verschil Optimate 1 en Optimate 1 DUO
Het verschil tussen de Optimate 1 en de Optimate 1 DUO is dat de Optimate 1 een stekker voor 220V ingebouwd heeft in het apparaat zelf en dat bij de Optimate 1 DUO een snoer bijgeleverd wordt waarmee de lader aangesloten kan worden op het 220V net. Met de aansluiting van het snoer aan het net bent u wat flexibeler als het gaat om de plaatsing van de lader tijdens het laden. Verder is de Optimate DUO ook geschikt voor lithium batterijen/ accu's.

Garantie
Tecmate geeft 3 jaar garantie op de acculaders.

De Optimate 1 bevat een 4 staps laadprogramma:

 1. Start het laadproces onder laag voltage (4V)
 2. Gecontroleerd laden
 3. Optimalisatieproces
 4. Onderhoudsladen


Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden. 

Meegeleverde accessoires

 • Weerbestendige oogklemmen met zekering (accessoire O01)
 • Klemmenset om de accu aan een werkbank op te laden (accessoire O04)
 • Snoer met stekker voor 220V netwerk

Handige extra informatie bij uw acculader

Voltage: 12 Volt
Accuvermogen: 2 tot 30 ah
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL) en Lithium/ LiFePO4 accu's
Maximale laadstroom: 0,6A
Afmetingen (L x B x H):
Gewicht: N.v.t.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags