Windgenerator voor boot

Een windgenerator voor de boot? Bekijk hier de mogelijkheden om zelf, via windenergie, de accu van de boot te druppelladen of zelfs geheel op te laden. Met een kleine windgenerator kunt u namelijk ook prima maritiem acculaden en onderhoudsladen. Duurzaam stroom opwekken, gebruikmakend van gratis wind: een echte win-win, óók voor jacht en boot. Lees hier hoe het werkt en welke generatoren voor de particulier u kopen kunt. Multifunctioneel inzetbaar, te land en te zee.

Met een windmolen voor de boot zelf duurzaam energie opwekken uit de wind. Dat kan met een kleine windgenerator voor particulier gebruik, die geschikt is voor het onderhouden (druppelladen) van kleinere en middelgrote accu’s. Met een iets grotere windgenerator voor onder andere de accu van de boot is ook het volledig laden van de batterij prima mogelijk. Een bootgenerator voor de accu kunt u bovendien parallel schakelen met zonnepanelen of andere laders.

Acculaden boot met windenergie: hoe?

De nieuwste windgeneratoren voor het duurzaam opwekken van windenergie – de kleinere windmolens dus – hebben meestal twee of drie tot zes wieken / rotorbladen. Eenvoudig gezegd werkt (ook) de windgenerator voor op de boot als volgt. Met behulp van de wind ontstaat er een draaiende beweging, die de dynamo (de generator) van de turbine omzet in elektriciteit. Dit gebeurt mede met behulp van magnetische krachtenvelden (inductie). Hoe hoger het vermogen van de dynamo en hoe harder het waait, en hoe slimmer u door de juiste plaatsing van de windmolen hiervan gebruikmaakt, hoe meer rendement dit duurzame instrument oplevert.

Windmolen voor uw boot of jacht: waar plaatsen?

Ook op de boot plaatst u de windgenerator (of windmolen of windturbine) voor privégebruik het liefst hoog, zoals op het dek maar liefst nog in de mast. Zo behaalt u het hoogste rendement. Des te meer wind de generator vangt, des te hoger de energieopbrengst. Druppellader.com heeft diverse slimme montagemogelijkheden die ook op de boot goed te gebruiken zijn.

 

Acculaden boot op windenergie

Boot acculaden en druppelladen: denk ook aan de omvormer

Om een windgenerator daadwerkelijk te kunnen inzetten als acculader of druppellader voor duurzame energie, ten behoeve van uw eigen motorboot, jacht of zelfs schip is ook een laadregelaar nodig. Een dergelijke omvormer voor de windgenerator is er onder meer voor 12 volt en 24 volt. Met onze windturbine laadregelaars kunt u de accu veilig en efficiënt laden of bijladen (onderhouden). Omdat de genoemde combinatie van een windmolen met zonnepaneel of zonnepanelen ook op boten en jachten veel voorkomt, is het handig dat onze omvormers ook zonne-energie kunnen omzetten in het gewenste, bruikbare voltage voor uw accu of accu’s.

Windgenerator boot: stil, compact én krachtig

Onze stille, compacte windgeneratoren zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn er voor verschillende voltages (12V, 24V) en met lager en hoger laadvermogen, uitgedrukt in accu Ah. Per product leest u over het laadvermogen geldend voor enerzijds (op)laden en anderzijds bijladen / onderhoudsladen van de batterij. Deze waardes zijn uitgedrukt in relatie tot diverse windsterktes. Per acculader / druppellader op windenergie staan realistische waardes vermeld, mede op basis van testen in reële en dus zeer gevarieerde windomstandigheden.

Advies over laden en onderhouden accu met windturbine

Vind op deze pagina op Druppellader.com een windgenerator voor het opwekken van windenergie, te gebruiken als acculader of druppellader van de bootaccu('s). We hebben een ruime keus, ook als het gaat om het acculaden op duurzame wijze, gebruikmakend van gratis wind. Heeft u daarbij specifieke vragen, speciale wensen of komt u er nog niet helemaal uit? Druppellader.com heeft óók wat betreft acculaden en onderhoudsladen op windenergie snel voor u het juiste advies paraat.

 

Lees meer
Filter uw producten


Rutland 504 Windturbine 12V
Rutland 504 Windturbine 12V
De Rutland 504 is een mooie compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€494,95

Informatie
Rutland 914i Windturbine 24V
Rutland 914i Windturbine 24V
De Rutland 914i 24V is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€879,95

Informatie
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 24V
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 24V
De Rutland FM910-4 Furlmatic 24V is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€929,95

Informatie
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 12V
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 12V
De Rutland FM910-4 Furlmatic is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€929,95

Informatie
Rutland 914i Windturbine 12V
Rutland 914i Windturbine 12V
De Rutland 914i is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€949,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 24V
Rutland 1200 Windturbine 24V
De Rutland 1200 24V is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.549,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 12V
Rutland 1200 Windturbine 12V
De Rutland 1200 is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.599,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1