Rutland 914i Windturbine/ Windgenerator 12V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Rutland 914i is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€949,95
Incl. btw

Rutland 914i Windturbine/ Windgenerator 12V

De Rutland 914i is een krachtige en tevens compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het laden en druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden. Met een geleverd vermogen van 140W bij 21 knopen (11 m/s) aan wind heeft u met de Rutland 914i een compacte en krachtige energiebron voor het laden van uw accu of accu's.

Deze compacte en stille windturbine is bij uitstek geschikt voor kleinere boten, campers, caravans, tuinhuisjes, strandhuisjes en soortgelijke toepassingen waarbij u graag uw accu goed onderhoudt geeft. U kunt de Rutland 914i prima gebruiken naast zonnepanelen of andere typen laders. De Rutland windturbine biedt in die situatie een aanvulling op het totale laadvermogen van uw systeem.

Ingebouwde MPPT-technologie
De ingebouwde MPPT-technologie in de Rutland 914i resulteert in een hoge opbrengst. Deze techniek past de turbinesnelheid en generator continu aan en dat zorgt voor optimale prestaties om meer ampères aan uw batterij te leveren. Een bijkomend voordeel van deze geoptimaliseerde efficiëntie is een vrijwel stille windturbine!

Geschikt voor
Deze Rutland 914i is geschikt voor 12V accu's tot ongeveer 150Ah. Dit advies is gebaseerd op het laadvermogen bij 21 knopen aan wind. De generator wekt dan 143W (10,3A) aan energie op voor de accu. Dit is ongeveer 10% van de aanbevolen accu. Bij minder wind zal de generator uiteraard minder opwekken en daarmee de accu minder snel opladen. Ook bij lagere windsnelheden heeft u verder een prima onderhoud aan uw aangesloten accu. De Rutland 914i is een compacte en krachtige windturbine en is daarom voornamelijk geschikt voor het onderhouden (druppelladen en volhouden) van uw accu.

Laadcurve en opgewekte energie
De opgewekte energie in verhouding tot de hoeveelheid wind is af te lezen in de grafiek in afbeelding 2. Rutland publiceert deze curve op basis van daadwerkelijk gemeten gegevens en gebruikt doorlopende actuele prestatiegegevens die zijn verzameld gedurende een lange periode waarin de turbines in reële windomstandigheden draaien. Dit betekent dat de turbines ook worden blootgesteld aan zijwind, tegenwind en plotselinge veranderingen van de windrichting (dit komt door turbulentie) die worden ervaren bij de typische installatie van een gebruiker. De getoonde curve geeft een realistisch beeld van het vermogen dat u van uw Rutland windlader kunt verwachten.

Enkele waardes van opgewekte vermogens uit de grafiek zijn als volgt:
Opgewekt vermogen bij 5 m/s (10 knopen): 24W (1,7A)
Opgewekt vermogen bij 11 m/s (21 knopen): 143W (10,3A)
Opgewekt vermogen bij 15 m/s (29 knopen): 262W (18,9A)

Foto 4 toont de opgewekte energie op dagbasis en op jaarbasis bij verschillende gemiddelde windsnelheden. Met deze grafieken kunt u zich een beeld vormen van de toepasbaarheid van de windturbine in uw situatie.

Inhoud van dit product
Dit product wordt geleverd zonder bevestigingsmaterialen en omvormer. Deze zaken zijn los bij te bestellen. Dit aangeboden product behelst dus puur de windturbine en de turbinebladen. De windturbine is wel voorbereid voor montage op een paal. 

Handige extra informatie bij uw Rutland Windturbine

Details
Nominaal output voltage: 12V
Wekt stroom op vanaf windsnelheid: 3 m/s
Opgewekt vermogen bij 5 m/s (10 knopen): 24W (1,7A)
Opgewekt vermogen bij 11 m/s (21 knopen): 143W (10,3A)
Opgewekt vermogen bij 15 m/s (29 knopen): 262W (18,9A)
Diameter turbinebladen: 910 mm
Draaicircel: 557 mm
Type generator: Lage wrijving 3 fasen, borstelloos (zonder koolborstels)
Besturingsapparaat of omvormer niet inbegrepen
Afmetingen: 370 x 300 x 450 mm
Gewicht: 11,58 kg

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags