Dit is een druppellader en zo werkt het!

Wat is een druppellader (nu eigenlijk precies)? Een druppellader die is aangesloten op een accu houdt deze accu geladen en daarmee actief, door deze pulserend bij te laden. Dit voorkomt dat de accu leegraakt of expliciet gezegd: diep ontladen raakt en daarmee stuk gaat. Zeker als u uw voertuig zoals een motor, boot of caravan een tijdje niet gebruikt, zorgt de druppellader er automatisch voor dat de batterij doorlopend goed wordt onderhouden.

Een accu die een langere periode niet in de actieve modus komt, bijvoorbeeld doordat het voertuig buiten het seizoen een tijd niet in gang wordt gezet, kan niet zonder druppellader die de batterij op spanning houdt. Dit is zeker bij stilstand en (vries)kou al met een paar weken van belang. Voor goed, noodzakelijk onderhoud is er dus de druppellader, die niet voor niets ook onderhoudslader wordt genoemd. Wanneer u de term 'acculader' hoort, gaat het overigens eveneens vaak om een druppellader.

 

Wat is een druppellader?

 

Druppellader: blijvend in verbinding met de accu
Een acculader is echter formeel gesproken een batterijlader die niets anders doet dan recht-toe-recht-aan laden, ook het grotere werk. U moet daarbij zelf tijdig de krokodillenklemmen losmaken, ter preventie van overbelasting. Maar een druppellader of onderhoudslader kunt, nee moet u juist (ongezien) in verbinding laten met de accu. Zo kan deze de accu letterlijk druppelsgewijs volgeladen houden, tot 100 procent of net iets daaronder. Dit gebeurt zoals gezegd automatisch, wanneer u de druppellader althans in de onderhoudsmodus heeft staan.

Gebruik onderhoudslader verlengt levensduur accu
Doorgaans is deze onderhoudsmodus processor gestuurd. Dit komt de nauwkeurigheid ten goede bij het met zorg bepalen wanneer en hoeveel stroom de accu telkens aanvullend nodig heeft. Het spreekt voor zich dat zowel de capaciteit als de levensduur van de accu hiermee zo optimaal mogelijk blijft. Met het kopen van een druppellader geeft u enerzijds een bedrag uit, anderzijds bespaart u uiteindelijk aanzienlijk op een vroegtijdige vervanging van de accu - die beduidend méér kost dan een goede lader daarvoor. Niet onvermeld mag blijven dat het uitstellen van vervanging óók beter is voor het milieu.

Soorten druppelladers
Er zijn uiteenlopende druppelladers voor het in goede conditie houden van uiteenlopende accu's. Er is immers veel verschil in de voertuigen waarvoor de accu is bestemd: zoals auto, motor, boot, lichte vrachtwagen, zware vrachtwagen, scooter, scootmobiel, tractor of natuurlijk elektrische fiets. Ook kan de accu enorm verschillen qua capaciteit uitgedrukt in Ah. Daarnaast is er het voltage van meestal 6, 12 of 24. Eveneens bepalend is met name het type accu: er zijn druppelladers voor loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL), Lithium accu's, AGM accu's en EFB accu's. Natuurlijk zijn er verder ook verschillen in merk, prijs en bovendien in het soort aansluiting. 

 

Lees meer
Filter uw productenSALE Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, kleine auto's, grasmaaiers, kleine boten en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.

€29,95 €23,49

Informatie
GYS druppellader ARTIC 800
GYS druppellader ARTIC 800
De GYS ARTIC 800 (0.8A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 1.6 - 25Ah accu's voor laden en accu's tot 80Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch.
SALE Einhell CE-BC 2 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 2 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 60Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.

€34,95 €31,95

Informatie
SALE ABSAAR PRO 1.0 1A 6/12V
ABSAAR PRO 1.0 1A 6/12V
6V / 12V accu's tot ± 40Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren en kleinere auto's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 1A.

€42,95 €37,95

Informatie
SALE Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 120Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 4A.

€44,95 €39,95

Informatie
SALE Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 4A. Eenvoudige, praktische lader zonder poespas, geleverd met eyelets én accuklemmen.

€49,95 €44,95

Informatie
SALE Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 150Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, kleine vrachtauto's, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 6A.

€54,95 €49,95

Informatie
Telwin Acculader Touring 11 Tronic
Telwin Acculader Touring 11 Tronic
Laden: 6V accu's tot ± 30Ah
12V accu's tot ± 55Ah

 
De acculader en onderhouder Telwin Touring 11 Tronic is geschikt voor het laden van WET, GEL, Pb-Ca, AGM, MF, EFB 6V accu’s tot een capaciteit van 30Ah en 12V accu's tot 55Ah. Onderhouden tot respectievelijk 60/110Ah. Voor scooter, tractor, auto.
SALE CTEK XS 0.8
CTEK XS 0.8
12V accu's tot ± 32Ah
onderhoud tot ± 100Ah

 
De XS 0.8 acculader heeft een uiterst geavanceerde techniek en is perfect voor het opladen van kleinere 12V accu’s (motorfietsen, jetski’s, ATV’s en gazonmaaiers). De XS 0.8 is de kleinste 12V lader van CTEK.

€59,95 €49,95

Informatie
SALE ABSAAR PRO 4.0 Li
ABSAAR PRO 4.0 Li
6V / 12V accu's tot ± 80Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans en 12V Lithium accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.

€59,95 €54,95

Informatie
Tecmate Optimate 2
Tecmate Optimate 2
12V accu's tot ± 38 Ah
 
Optimate 2 - Volledig automatische accuonderhoudslader. De OptiMate 2 verlengt de levensduur en verbetert de prestaties van een accu van 12 V in een voertuig/vaartuig of accugevoed systeem dat niet dagelijks wordt gebruikt.
GYS druppellader GYSFLASH 1.12
GYS druppellader GYSFLASH 1.12
De GYSFLASH 1.12 (1A) is een druppellader, met microprocessor, voor 12V loodzuur accu's van 1.2 - 32Ah (laden) en tot 100Ah (onderhoudsladen). Met intelligente laadcurve in 7 stappen. Tevens CAN BUS compatibel, SOS Recovery en Auto Restart.
*Incl. btw
Pagina 1 van 8