AGM accu's

Een AGM accu is een loodaccu waarin het aanwezige elektrolyt op zijn plaats blijft dankzij het gebruik van absorberende glasvezelmatten. Daar komt ook de afkorting vandaan: Absorbed Glass Mat (AGM).

Het elektrolyt in een AGM accu geleidt de elektriciteit, net zoals bij andere soorten accu's. Weliswaar valt de AGM batterij onder de categorie 'droge accu' (en niet 'natte accu' bestaande uit gedestilleerd water, zwavelzuur en lood) aangezien het elektrolyt in (lichte) gelvorm minder vloeibaar is. Echter, ook die gelei is beweeglijk en daarom zijn er de glasvezelmatten: deze houden het elektrolyt vast, ter voorkoming van lekkage. Daardoor is de accu ook te gebruiken in elke positie.

AGM accu: efficiënt in onderhoud

Een AGM accu is efficiënt in onderhoud. Ten eerste kan, bij het laden van een AGM accu, tot ongeveer 99 procent van het gas dat daarbij vrijkomt worden hergebruikt. In tegenstelling tot een natte loodzuuraccu hoeft (en kan) de AGM accu tijdens het laden niet open, en er verdampt daarmee ook geen elektrolyt. Een AGM accu heeft dus haast geen zelfontlading, hoeft niet te worden bijgevuld en is eveneens lekvrij.

Voordelen en toepassingen van de AGM accu

Een ander voordeel van de AGM accu is dat deze een hoge stroomopname en -afgiftemogelijkheid heeft. Verder is dit type accu milieuvriendelijk en in verhouding goedkoop, want AGM batterijen leveren goede prestaties, zijn onderhoudsvriendelijk en goed voor een lange levensduur. Bovendien is de AGM accu niet gevoelig voor kortsluiting, dankzij de niet-geweven glasvezelmatten die zorgen voor een constante afstand tussen de positieve en negatieve accuplaten. 

AGM accu's zijn breed toepasbaar, maar het is wel belangrijk de juiste te hebben voor het specifieke doeleind. Er zijn daarvoor veel verschillende uitvoeringen van de AGM accu. Ze worden gebruikt voor onder andere duurdere voertuigen, als opslag voor zonne- en windenergie en in extreem koude gebieden.

AGM accu: stationair, cyclisch en/of voor hoge piekstromen

Er is de AGM accu die geschikt is voor stand-by gebruik: de stationaire variant staat dan onder lading en klaar om noodstroom te leveren. Er is ook de AGM accu die bestemd is voor cyclisch gebruik: ofwel voor het veelvuldig intensief laden en ontladen. Denk aan toepassingen voor de boot, elektrische rolstoel, golftrolley of andere vaartuigen en voertuigen die ook in onze productomschrijvingen genoemd staan. Kies voor elk van deze cyclische toepassingen de juiste, daarvoor geschikte AGM accu. Daarnaast is er de AGM accu voor hoge stromen, geschikt voor onder andere solar toepassingen en startboosters.

 

Lees meer
Filter uw productenSALE Victron AGM 12V/8Ah Deep Cycle Accu
Victron AGM 12V/8Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/8Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 8Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

€34,95 €27,95

Informatie
Victron AGM 12V/15Ah Super Cycle Accu
Victron AGM 12V/15Ah Super Cycle Accu
Innovatieve AGM Super Cycle accu voor exceptionele prestaties, ook bij diepe ontlading. Deze Victron 12V/15Ah AGM Faston is een gesloten accu met een capaciteit van 15Ah. Geschikt voor langzame ontlading én kortstondig leveren van hoge stromen.
Victron AGM 12V/14Ah Deep Cycle Accu
Victron AGM 12V/14Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/14Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 14Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.
SALE Victron AGM 12V/22Ah Deep Cycle Accu
Victron AGM 12V/22Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/22Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 22Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

€75,95 €55,95

Informatie
Victron AGM 12V/25Ah Super Cycle Accu M5
Victron AGM 12V/25Ah Super Cycle Accu M5
Innovatieve AGM Super Cycle accu voor exceptionele prestaties, ook bij diepe ontlading. Deze Victron 12V/25Ah AGM M5 is een gesloten accu met een capaciteit van 25Ah. Geschikt voor langzame ontlading én kortstondig leveren van hoge stromen.
SALE Victron AGM 12V/38Ah Super Cycle Accu M5
Victron AGM 12V/38Ah Super Cycle Accu M5
Innovatieve AGM Super Cycle accu voor exceptionele prestaties, ook bij diepe ontlading. Deze Victron 12V/38Ah AGM M5 is een gesloten accu met een capaciteit van 38Ah. Geschikt voor langzame ontlading én kortstondig leveren van hoge stromen.

€134,95 €114,95

Informatie
SALE Victron AGM 12V/38Ah Deep Cycle Accu
Victron AGM 12V/38Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/38Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 38Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

€175,95 €139,95

Informatie
SALE Victron AGM 12V/60Ah Super Cycle Accu M5
Victron AGM 12V/60Ah Super Cycle Accu M5
Innovatieve AGM Super Cycle accu voor exceptionele prestaties, ook bij diepe ontlading. Deze Victron 12V/60Ah AGM M5 is een gesloten accu met een capaciteit van 60Ah. Geschikt voor langzame ontlading én kortstondig leveren van hoge stromen.

€199,95 €154,95

Informatie
SALE Victron AGM 12V/60Ah Deep Cycle Accu
Victron AGM 12V/60Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/60Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 60Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

€203,95 €159,95

Informatie
Mastervolt AGM 12V/55Ah Deep Cycle accu
Mastervolt AGM 12V/55Ah Deep Cycle accu
Deze Mastervolt 12/55 AGM accu is een gesloten accu, onderhoudsvrij, van 12V met capaciteit van 55Ah. De accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van een hoge startstroom.

€169,95

Informatie
Mastervolt AGM 12V/70Ah Deep Cycle accu
Mastervolt AGM 12V/70Ah Deep Cycle accu
Deze Mastervolt 12/70 AGM accu is een gesloten accu, onderhoudsvrij, van 12V met capaciteit van 70Ah. De accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van een hoge startstroom.

€208,95

Informatie
SALE Victron AGM 12V/90Ah Deep Cycle Accu
Victron AGM 12V/90Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/90Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 90Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

€261,95 €216,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 3