Deze druppelladers zijn geschikt voor laden Lithium-Ion accu

Bij elke accu hoort een specifieke druppellader; zo ook voor de Lithium-Ion accu. Deze term is altijd te vinden op de accu zelf, maar dat kan ook in de afgekorte vorm (Li-Ion) zijn. Meer algemeen spreken we van laders die geschikt zijn voor lithium accu's. Deze kunnen niet worden gebruikt voor andere soorten accu's zoals bijvoorbeeld de loodzuur, GEL of Calcium.

Lithium batterijen komen zeer veel voor bij elektrische fietsen. Bij auto's en motoren zijn ze eerder uitzondering. Het kan bij een e-bike gaan om een Li-Ion (soms nog korter geschreven als Li-On) maar ook om een nog modernere lithium fietsaccu: de LiPo (Lithium Polyme) of zelfs LifePo4 (Lithium IJzer - Ferro - Fosfaat). Eerstgenoemde, de lithium(-ion) e-bike accu, komt echter vooralsnog het meeste voor.

 

Druppelladers voor lithium accu

Lithium accu: voordelen van méér 'energie-compactheid'
Lithium batterijen komen ook vaak voor in consumentenelektronica zoals de smartphone. De populariteit van deze iets duurdere accu's als toepassing bij e-bikes en elektronica komt voort uit de volgende voordelen. De energiedichtheid is vele malen hoger dan die van oudere soorten accu's, ze zijn vele malen compacter en lichter en presteren beter bij kou en sterke temperatuurschommelingen. De zelfontlading van lithium accu's is gering en de accu hoeft dan ook minder vaak opgeladen te worden. Een accu van lithium gaat langer mee en is mede om die reden milieuvriendelijker. Daarnaast gaat het laden van een lithium accu een stuk sneller. Dit speelt met name weer bij de elektrische fiets een rol.

Lange levensduur
De genoemde nieuwste variant Lithium-ijzer-fosfaat (LiFePo4 of ook LFP genoemd) worden behalve in fietsen en bijvoorbeeld laptops en back-upschijven ook gebruikt in schepen en voertuigen. Een LFP accu is nog stabieler en veiliger, terwijl nog altijd de voordelen als een lange levensduur, hoge energiedichtheid, het lichte gewicht en bestandheid tegen temperatuurwisselingen van toepassing zijn, zelfs nog meer dan bij de meer gangbare lithium accu's.

Druppelladers speciaal voor lithium
In het begin van dit artikel stipten we al aan dat ook een accu van lithium altijd een bijpassende lader nodig heeft. Als gezegd zijn er niet veel motors met dit type accu, maar 'draait' die van u wél op een lithium batterij, dan is bijvoorbeeld dit een goede lithium druppellader: de CTEK LITHIUM XS. Dat is een processor gestuurde acculader met acht oplaadstappen, waaronder een test en een 'maximalisatie'-stap. Het bereiken van een lange levensduur en optimale prestaties, gebeurt hiermee geautomatiseerd.

Druppelladers voor lithium én alle andere accu's uit voorraad
Vanzelfsprekend heeft Druppellader.com ook druppelladers - op voorraad - voor alle andere typen accu's zoals loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL), AGM- en EFB-accu's. Andere processor gestuurde druppelladers in deze webshop die speciaal voor lithium accu's geschikt zijn? Zie de ABSAAR Smartlader Pro 4.0 Li voor 6 en 12 volt, de Tecmate Lithium 0.8A of bijvoorbeeld de Tecmate Optimate Lithium 5A. Zie ook alle andere 'lithium' druppelladers en acculaders, ook voor professioneel gebruik, op Druppellader.com. Advies: kijk daar ook naar de verschillen in onder meer voltage en ampère.

 

Lees meer
Filter uw productenSALE Noco Genius G750 acculader/ druppellader
Noco Genius G750 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah
 
De Noco Genius G750 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius G750 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's.

€35,95 €29,95

Informatie
ABSAAR AB-4 druppellader
ABSAAR AB-4 druppellader
6V / 12V accu's tot ± 80Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.
SALE Noco Genius G1100 acculader/ druppellader
Noco Genius G1100 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40 Ah
 
De Noco Genius G1100 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 40Ah. De Genius G1100 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€54,95 €38,95

Informatie
ABSAAR PRO 4.0 Li
ABSAAR PRO 4.0 Li
6V / 12V accu's tot ± 80Ah
 
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans en 12V Lithium accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.
SALE Noco Genius G3500 acculader/ druppellader
Noco Genius G3500 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 80 Ah
onderhoud tot ± 120 Ah

 
De Noco Genius G3500 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 120Ah. De Genius G3500 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€64,95 €49,95

Informatie
Mastervolt Easycharge Portable 4.3A
Mastervolt Easycharge Portable 4.3A
6V en 12V accu's tot ± 90 Ah
 
De Mastervolt Easycharge Portable 4.3A is een compacte stille acculader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden/ druppelladen van 6V en 12V accu's van 14Ah tot ongeveer 90Ah.
Tecmate Optimate Lithium 0,8A
Tecmate Optimate Lithium 0,8A
12V accu's tot ± 50 Ah
 
De OptiMate lithium 0.8A is een scherp geprijsde LiFePO4-accuonderhouder. De OptiMate lithium 0,8A beschermt uw accu en garandeert u een lange en goede werking van uw LiFePO4/LFP-accu.
SALE Noco Genius G7200 acculader/ druppellader
Noco Genius G7200 acculader/ druppellader
12V en 24V accu's van 14 Ah tot ± 230 Ah
 
De Noco Genius G7200 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 14Ah tot en met 230Ah. De Genius G7200 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€99,95 €84,95

Informatie
Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO
Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO
De compleetheid samen met prijsniveau en kwaliteit, maakt de T-Charge 12 EVO uniek. Deze Telwin is lader, onderhouder én tester, maar heeft ook de functies Herstel, Cold en Supply. Naast Pulse Tronic en een modern LCD-scherm. Voor álle 6/12V accu's!
SALE CTEK Lithium XS
CTEK Lithium XS
12V accu's tot ± 60 Ah
onderhoud tot ± 120 Ah

 
De LITHIUM XS is speciaal ontwikkeld om lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) accu's op te laden en te onderhouden. Het is een processorgestuurde acculader en zorgt voor optimale prestaties en een langere levensduur van uw accu.

€125,00 €97,95

Informatie
Tecmate Optimate Lithium 5A
Tecmate Optimate Lithium 5A
12V accu's tot ± 100 Ah
 
De OptiMate Lithium 5A is de eerste OptiMate die uw LiFePO4 accu beschermt zoals geen andere acculader dat ooit heeft gedaan! De OptiMate lithium 5A beschermt uw accu en garandeert u een lange en goede werking van uw accu.

€124,95

Informatie
Mastervolt ChargeMaster 12/10
Mastervolt ChargeMaster 12/10
12V accu's tot ± 100 Ah
 
De Mastervolt ChargeMaster 12/10 is een stille krachtige acculader/ druppellader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden van 12V accu's van 25Ah tot ongeveer 100Ah.

€169,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 3