ABSAAR Smartlader PRO 4.0 Li 4A 6/12V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans en 12V Lithium accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€59,95 €54,95

Incl. btw

ABSAAR Smartlader PRO 4.0 Li 4A 6/12V

De ABSAAR Pro 4.0 Li is een processor gestuurde 11-staps acculader voor 6V en 12V loodzuur accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en tevens voor 12V LifePo4 (Lithium) accu's.

De ABSAAR Pro 4.0 Li is geschikt voor alle soorten accu's van 5 tot ongeveer 80Ah en voor onderhoudsladen tot ongeveer 140Ah.

De ABSAAR Pro 4.0 Li is eenvoudig en intuïtief in gebruik door het duidelijk afleesbare display. De selectie van het juiste voltage en type accu doet u via de mode-knop en het laadproces wordt daarna automatisch doorlopen.

De accu kan continue aangesloten blijven op de acculader. Dit is ideaal voor accu's langere tijd ongebruikt blijven zoals bijvoorbeeld; campers, motoren, grasmaaiers en boten.

Geschikt voor
Deze druppellader is geschikt voor Gel, AGM, Onderhoudsvrije, lood-zuur accu's en Lithium accu's.

Automatische accuspanning detectie
De selectie van de accuspanning (6V of 12V) gebeurt handmatig met de Mode-knop op de lader. Eenmaal ingesteld is het wel zo dat de lader de laatst gekozen waarde voor het voltage onthoudt. Dus als bijvoorbeeld de stroom onderbroken wordt en deze wordt daarna weer hersteld dan zal de lader doorgaan op het gekozen voltage.

Laadproces indicatie
Op het LCD-display wordt het laadproces inzichtelijk gemaakt. Dit geeft u een indicatie van hoe vol de accu is gedurende het laadproces.

Beveiliging
De ABSAAR Pro 4.0 Li is beschermd tegen overladen, kortsluiting, verwisselde plus- en minpolen (ompoling) en beschermd tegen accuproblemen door eventuele laaderrors.

Ophangen van uw acculader
Aan de achterkant van uw lader is een ophang-oog aanwezig (zie foto's). Hiermee kunt u de lader aan een spijker of een schroef ophangen.
Tip: u kunt deze lader ook gemakkelijk ophangen met de optionele ophanghaak van Optimate (zie foto 6 en 7).

Snoerlengtes
Lengte snoer van lader tot stopcontact: 160 cm
Lengte snoer van lader tot de accu: 50 cm

Winterstand
In koude omstandigheden (5 graden of kouder) kan de lader ingesteld worden op de winterstand (het sneeuwvlokje op de lader). Hiermee wordt de accu onder koude omstandigheden geladen en onderhouden met een iets hoger voltage waardoor de accu beter vol en onderhouden blijft. 

Meegeleverde accessoires
Bij de lader worden snoeren met accuklemmen (ook wel krokodillenklemmen genoemd) geleverd en tevens de zogenaamde eyelets waarmee u een vaste verbinding kunt maken op de accupolen. De lader is vervolgens gemakkelijk aan en af te koppelen met een snelkoppeling. 

Laadvermogen
Het laadvermogen van de ABSAAR Pro 4.0 Li geeft een laadvermogen van maximaal 4A voor zowel 6V als voor 12V accu's. 

Laadtijd (indicatief)
De indicatieve laadtijd van een lege 80Ah accu door een acculader met een vermogen van 4A is 22 uur. Dit is berekend door de accucapaciteit van 80A te delen op de capaciteit van de acculader (80/4) en dan nog ongeveer 10% van die uren erbij op te tellen. 

Aansluiten en starten van het laden van uw ABSAAR acculader
- Sluit altijd eerst de accu aan op de lader, eerst de rode positieve klem op de pluspool van de accu en daarna de zwarte negatieve klem op de minpool.
- Stop nu de stekker in het stopcontact.
- Druk op de modusknop om de gewenste laadmodus te kiezen.
- Het laden zal na enkele seconden automatisch starten.
- Als de accu vol is dan komt er FUL in het scherm te staan en dan gaat de lader automatisch over in de onderhoudsmodus.

Handleiding
Download hier alvast de handleiding van de ABSAAR PRO 4.0 Li.

Garantie
U heeft 2 jaar volledige garantie op uw acculader van ABSAAR.

Voltage: 6V / 12V
Accuvermogen: 5 - 80Ah (voor onderhoudsladen tot ongeveer 140Ah)
Soorten accu’s: Gel, AGM, Standaard, Natte accu's, MF en Lithium
Maximale laadstroom: 4A
Afmetingen (L x B x H): 178 x 78 x 45 mm
Gewicht: Ongeveer 1 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen