Hulp bij het kiezen van een druppellader

Bent u op zoek naar een druppellader maar u weet niet goed welke lader u het beste kunt kiezen? Dan is een beetje hulp wel zo handig. Een druppellader is uitermate geschikt voor de kwaliteitsbewaking van de accu van motoren, auto’s, boten of campers. De keuze voor een druppellader is afhankelijk van de accu en de toepassing. Op deze pagina vindt u een stappenplan voor het kiezen van de juiste druppellader.

DRUPPELLADER KOPEN? NAAR DE SHOP!

Wat is een druppellader?
Een druppellader – de naam zegt het al – laadt de accu druppelsgewijs (langzaam) op. Gespecialiseerde technologie zorgt ervoor dat precies bepaald kan worden of en hoeveel lading een accu nodig hebt. Een druppellader gaat, als de accu volledig opgeladen is, vanzelf over in een onderhoudsstand. Zo blijft de accu op peil en gaat een accu langer mee. U kunt een druppellader gewoon op de accu aangesloten laten. Dit maakt een druppellader bijzonder geschikt voor het onderhouden van accu’s over een langere tijd.

Het kiezen van de juiste druppellader
Stap 1: Het juiste voltage
De acculaders in ons assortiment zijn onder te verdelen in de voltages 6, 12 en 24 V (of een combinatie hiervan). Meestal zult u een 12V-lader hebben. Alleen voor grote voertuigen zoals vrachtwagens of voor sommige grote boten kunt u een 24V-lader gebruiken. Een 6V-lader gebruikt u bijvoorbeeld voor een oldtimer. Kijk dus voor u een lader aanschaft eerst goed naar het aantal volt dat u nodig heeft.
Stap 2: De capaciteit van de accu
Daarnaast is ook de capaciteit van de accu van belang. Deze wordt uitgedrukt in ampère-uur (Ah). U vindt de capaciteit terug op de accu. De waarde ligt meestal zo tussen de 10 en 200 Ah. Bij alle druppelladers in ons assortiment ziet u de minimale en maximale capaciteit vermeld staan, zodat u altijd na kan gaan of de desbetreffende lader past bij uw accu.
Stap 3: Het type accu
We onderscheiden verschillende soorten accu’s. Het meeste gemaakte onderscheid is tussen natte accu’s en droge accu’s. Daarnaast bestaan er Lithium-ion-accu’s. Het laatste type kent u misschien omdat deze vaak worden gebruikt in mobiele telefoons, laptops en digitale camera’s, maar ook in elektrische fietsen. Ook sommige motoren hebben een lithium accu.

De bekendste natte accu is de loodzuuraccu. Een loodzuuraccu bestaat uit water, zwavelzuur en lood. Ze zijn betaalbaar en worden veel gebruikt in bijvoorbeeld auto’s. Een loodzuuraccu is weer onder te verdelen in startaccu’s en semitractieaccu’s. Droge accu’s zijn loodzuuraccu’s met een niet-vloeibare inhoud. Droge accu’s zijn weer onder te verdelen in gel-accu’s en AGM-accu’s. Meer uitgebreide informatie over de verschillende soorten accu’s leest u hier.

De meeste accu’s dienen geladen te worden met 14,4V. Hiervoor is een 12V-lader geschikt. In onze shop ziet u per type lader bij de productdetails onder het kopje ‘oplaadspanning’ met welk voltage u uw accu op kunt laden.

Andere overwegingen bij het maken van uw keuze
Naast de drie bovengenoemde aspecten, kunnen ook het merk en de prijs van de druppellader een rol spelen. Op Druppellader.com vindt u daarom een breed aanbod laders, van verschillende merken en in verschillende prijscategorieën.

DRUPPELLADER KOPEN? NAAR DE SHOP!

                                  CTEK MXS 3.8 (12V / 0,8A - 3,8A)