Windgenerator voor thuis

Een windgenerator voor thuis - een compacte generator - stelt u in staat om de accu te laden en druppelladen van auto, motor, camper of bijvoorbeeld boot. Met een windmolen voor thuis kunt u duurzaam energie opwekken uit de wind. Een kleine windgenerator voor particulier gebruik is geschikt voor het onderhouden (druppelladen) van kleinere en middelgrote accu’s. Met een iets grotere is ook het opladen van de batterij van voertuigen in particulier bezit prima mogelijk. Deze kunt u zelfs parallel schakelen met zonnepanelen, generatoren of andere laders.

Ook thuis plaatst u de windgenerator (hetzelfde als een windmolen of windturbine voor thuis) liefst hoog. Zo behaalt u een nog hoger rendement. Immers, des te meer wind de generator vangt, des te hoger de energieopbrengst. Druppellader.com heeft diverse slimme mogelijkheden, speciaal voor montage in of bij huis, waarover wij u graag adviseren op basis van uw situatie.

Windgenerator thuis: hoe werkt het?

De nieuwste windgeneratoren voor het thuis duurzaam opwekken van windenergie – de kleinere windmolens dus – hebben meestal twee of drie tot zes wieken / rotorbladen. Eenvoudig gezegd werkt (ook) de windgenerator voor thuis als volgt. Met behulp van de wind ontstaat er een draaiende beweging, die de dynamo (de generator) van de turbine omzet in elektriciteit. Dit gebeurt mede met behulp van magnetische krachtenvelden (inductie). Hoe hoger het vermogen van de dynamo en hoe harder het waait, en hoe slimmer u door de juiste plaatsing van de windmolen hiervan gebruikmaakt, hoe meer rendement dit duurzame instrument oplevert.

Thuis acculaden en druppelladen op windenergie

Om een windgenerator daadwerkelijk te kunnen inzetten als acculader of druppellader voor duurzame energie, ten behoeve van uw eigen boot, tuinhuis, caravan, motor of auto bijvoorbeeld, is ook een laadregelaar nodig. Een dergelijke omvormer voor de windgenerator is er onder meer voor 12 volt en 24 volt. Met onze windturbine laadregelaars kunt u de accu veilig en efficiënt laden of bijladen (onderhouden). Omdat de genoemde combinatie van een windmolen met zonnepaneel of zonnepanelen veel voorkomt, is het handig dat onze omvormers ook zonne-energie kunnen omzetten in het gewenste, bruikbare voltage voor uw accu of accu’s.

Thuisgenerator als druppellader / acculader: veel keus

Onze stille, compacte windgeneratoren zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn er voor verschillende voltages (12V, 24V) en met lager en hoger laadvermogen, uitgedrukt in accu Ah. Per product leest u over het laadvermogen geldend voor enerzijds (op)laden en anderzijds bijladen / onderhoudsladen van de batterij. Deze waardes zijn uitgedrukt in relatie tot diverse windsterktes. Per acculader / druppellader op windenergie staan realistische waardes vermeld, mede op basis van testen in reële en dus zeer gevarieerde windomstandigheden.

Windgenerator voor particulier gebruik? Deskundig advies!

Vind op deze pagina op Druppellader.com een windgenerator voor het opwekken van windenergie, te gebruiken als acculader of druppellader, voor particulier gebruik. We hebben een ruime keus, ook als het gaat om het acculaden op duurzame wijze, gebruikmakend van gratis wind. En heeft u speciale wensen? Advies nodig over materialen voor het plaatsen van de generator op bijvoorbeeld een lantaarnpaal of camerasysteem? Of over hoe u een zonnepaneel en windgenerator op de juiste wijze combineert? Voor alle kleine, maar ook voor grote windturbineprojecten is Druppellader.com dé deskundige partij.

 

Lees meer
Filter uw producten


Rutland 504 Windturbine 12V
Rutland 504 Windturbine 12V
De Rutland 504 is een mooie compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€494,95

Informatie
Rutland 914i Windturbine 24V
Rutland 914i Windturbine 24V
De Rutland 914i 24V is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€879,95

Informatie
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 24V
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 24V
De Rutland FM910-4 Furlmatic 24V is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€929,95

Informatie
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 12V
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 12V
De Rutland FM910-4 Furlmatic is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€929,95

Informatie
Rutland 914i Windturbine 12V
Rutland 914i Windturbine 12V
De Rutland 914i is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€949,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 24V
Rutland 1200 Windturbine 24V
De Rutland 1200 24V is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.549,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 12V
Rutland 1200 Windturbine 12V
De Rutland 1200 is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.599,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1