Acculader / batterijlader voor schaarlift

Een nieuwe acculader voor de schaarlift kopen? Voor het laden van een elektrische schaarlift met een daarvoor optimale batterijlader tonen we u de beste opties. Deze opladers zijn geschikt voor de accu's van diverse soorten elektrische schaarhoogwerkers. Namelijk schaarheftafels van hoog tot heel hoog, van de bekende merken, met accu's van 24 volt en 48 volt, (semi-) tractie, nat en AGM. In de categorie acculaders voor het laden van industriële heftafels zijn er voldoende opties. Denk aan een losse of ingebouwde lader, aan de mate van waterbestendigheid (spatwater- of volledig waterdicht) en aan de keuze uit een conventionele of hoogfrequente acculader.

Een schaarlift is een doorgaans elektrisch aangedreven hoogwerker. Het platform waarmee de goederen worden gehesen en waarop beneden of boven één of enkele personen kunnen plaatsnemen, kan afhankelijk van het type reiken tot grote hoogte. Met behulp van accu, elektromotor en hydraulische cilinder wordt het mechanisme van de scharen, die zich verticaal openen, via een elektrische bediening in gang gezet. Het onderstel vormt letterlijk de basis van de mobiele, verrijdbare schaarlift machine, die op wielen of rupsen staat. Bij een eventuele niet-vlakke ondergrond bieden, bij veel varianten van deze heftafels, verstelbare poten uitkomst.

Wat is een schaarlift?

Natuurlijk zijn ook de elektrische schaarheftafels er in talloze varianten, en voor talloze toepassingen. Formaat, hoogte (tot maximaal een kleine 10 meter), motorkracht, draagvermogen (tot aan wel 50.000 kg), hydraulisch pompvermogen, stijgingssnelheid en onder meer het aantal cilinders lopen uiteen, mede afhankelijk van het type werkzaamheden waarvoor de hoogwerker dienst moet doen. Er zijn mobiele schaarliften voor bijvoorbeeld het verticale vervoer van goederen of meubilair, maar ook voor bijvoorbeeld werkzaamheden in een schacht. 

Acculader voor de elektrische schaarlift

De batterijen van een elektrische schaarhoogwerker hebben normaal gesproken een voltage van 24 of 48. Het zijn doorgaans (semi-)tractie accu's; veelal AGM. De acculaders die geschikt zijn voor een mobiele, elektrisch aangedreven hoogwerker zijn er met en zonder specifieke stekkeraansluiting (zie ook: Anderson SB Connector; alle varianten van deze stekker zijn bij ons op voorraad). Onze veilige acculaders voor een professionele schaarlift machine zijn verder zeer goed bestand tegen vocht en water; van IP 65 (spatwaterdicht) tot IP67 (volledig waterdicht).


Batterijladers voor een schaarlift

 

Conventionele of hoogfrequente acculader voor schaarheftafel?

Bij het aanschaffen van een nieuwe acculader voor de schaartafel kunt u kiezen uit een conventionele of hoogfrequente lader. Laatstgenoemde soort lader voor de schaarlift - de hoogfrequente - is kleiner en lichter van gewicht. Het laadproces verloopt sneller maar ook rustiger en meer gecontroleerd, met bovendien een lagere accutemperatuur en minder waterverbruik van de accu. Dit heeft ook een langere acculevensduur als voordeel. De nieuwe hoogfrequente batterijlader voor de verrijdbare lift is wel duurder in aanschaf.

Wanneer conventionele acculader voor elektrische schaarhoogwerker?

De andere optie voor een acculader voor de hoogwerker is zoals gezegd de conventionele variant. Dit is een logische keuze voor als snelladen niet of nauwelijks meerwaarde oplevert en/of als de tractiebatterij minder intensief werk hoeft te doen. Een direct voordeel is de lagere prijs van een conventionele acculader voor de schaarhoogwerker. Daartegenover staat, als nadeel, het hogere energieverbruik in vergelijking tot de variant 'hoogfrequente lader'.

Acculader voor de schaarlift | advies laadcapaciteit

Naast genoemde eigenschappen en overwegingen voor het kiezen van een acculader voor de schaarlift, geldt over het algemeen het advies om een exemplaar te kopen dat qua laadcapaciteit 10 tot 20 procent van het accuvermogen kan leveren. Voorbeeld: bij een 24V accu van 120Ah gaat het dan om een lader met laadvermogen van plusminus 12 tot 24 ampère.

Batterijlader schaarlift hoogwerker | alle merken

Voor elke soort schaarhoogwerker is in deze shop een passende acculader aanwezig. Batterijladers voor de schaarlift zijn hier te koop van goede, prijsgunstige merken zoals AQ-Tron, Victron, CTEK, BatteryLabs en andere brands, voor schaarlift-merken zoals MEC, Upright, Genie, JLG, Haulotte en meer. Zie dit gevarieerde assortiment aan batterijladers.

 

Lees meer
Filter uw productenBatteryLabs MegaCharge Lithium-ion 36V 2A
BatteryLabs MegaCharge Lithium-ion 36V 2A
36V lithium-ion acculader - XLR Stekker
 
De MegaCharge Lithium 36V 2A is een automatische en intelligente oplader waarmee u een 36V Lithium-ion accu veilig en goed kunt opladen en onderhouden. Deze lader is prima geschikt voor elektrische scooters, elektrische steps, scootmobiels en soortgelijke
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 24V 5A - WET
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 24V 5A - WET
Hoogfrequent 24V 5A Batterijlader
 
Deze AQ-Tron 24V Hoogfrequent Acculader (5A) is zeer geschikt voor het snel en veilig laden van natte accu's van heftrucks, schaarlift-wagens, schrob-zuigmachines, golfbuggy's, grote schepen en soortgelijke toepassingen.

€209,95

Informatie
Cellpower Acculader 24V 8A
Cellpower Acculader 24V 8A
24V accu's van 40 tot ± 60 Ah
 
24V acculader van Cellpower met een laadvermogen van 8A. Deze lader is geschikt voor het laden van 24V droge loodzuur accu's van 30 tot ongeveer 80Ah voor o.a. elektrische fiets, scooter, rolstoel of scootmobiel.

€229,95

Informatie
Cellpower Acculader 24V 8A - Lithium
Cellpower Acculader 24V 8A - Lithium
24V accu's van 40 tot ± 60 Ah
 
24V acculader van Cellpower met een laadvermogen van 8A. Deze lader is geschikt voor het laden van 24V lithium accu's van 16 tot ongeveer 80Ah voor o.a. elektrische fiets, scooter, rolstoel of scootmobiel.

€249,95

Informatie
Cellpower Acculader 24V 10A Gel
Cellpower Acculader 24V 10A Gel
24V accu's van 40 tot ± 60 Ah
 
24V acculader van Cellpower met een laadvermogen van 10A. Deze lader is geschikt voor het laden van 24V gel accu's van 50 tot ongeveer 125Ah voor o.a. elektrische fiets, scooter, rolstoel of scootmobiel.

€269,95

Informatie
Cellpower Acculader 24V 12A Gel
Cellpower Acculader 24V 12A Gel
24V accu's van 40 tot ± 60 Ah
 
24V acculader van Cellpower met een laadvermogen van 12A. Deze lader is geschikt voor het laden van 24V gel accu's van 50 tot ongeveer 125Ah voor o.a. elektrische fiets, scooter, rolstoel of scootmobiel.

€299,95

Informatie
Cellpower Acculader 24V 12A - Lithium
Cellpower Acculader 24V 12A - Lithium
24V accu's van 40 tot ± 60 Ah
 
24V acculader van Cellpower met een laadvermogen van 12A. Deze lader is geschikt voor het laden van 24V lithium accu's van 24 tot ongeveer 120Ah voor o.a. elektrische fiets, scooter, rolstoel of scootmobiel.

€299,95

Informatie
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 36V 10A - WET
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 36V 10A - WET
Hoogfrequent 36V 10A Batterijlader
 
Deze AQ-Tron 36V Hoogfrequent Acculader (10A) is zeer geschikt voor het snel en veilig laden van natte accu's van heftrucks, schaarlift-wagens, schrob-zuigmachines, golfbuggy's, grote schepen en soortgelijke toepassingen.

€299,95

Informatie
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 48V 20A - SLA
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 48V 20A - SLA
Hoogfrequent 48V 20A Batterijlader
 
Deze AQ-Tron 48V Hoogfrequent Acculader (20A) is zeer geschikt voor het snel en veilig laden van AGM, Gel en Lead Carbon accu's van heftrucks, schaarlift-wagens, schrob-zuigmachines, golfbuggy's, grote schepen en soortgelijke toepassingen.

€309,95

Informatie
Victron Centaur acculader 12/20 (3) 90-265V AC
Victron Centaur acculader 12/20 (3) 90-265V AC
De Victron Centaur acculader 12/20 (3) is een krachtige lader met 3 geïsoleerde uitgangen die ieder de maximum uitgangsstroom kunnen leveren. De Centaur kan drie accubanken tegelijkertijd laden. Met een ingangsspanning van 90 tot 265 VAC overal inzetbaar

€331,95

Informatie
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 48V 25A - SLA
AQ-TRON Hoogfrequent Acculader 48V 25A - SLA
Hoogfrequent 48V 20A Batterijlader
 
Deze AQ-Tron 48V Hoogfrequent Acculader (25A) is zeer geschikt voor het snel en veilig laden van AGM, Gel en Lead Carbon accu's van heftrucks, schaarlift-wagens, schrob-zuigmachines, golfbuggy's, grote schepen en soortgelijke toepassingen.

€339,95

Informatie
CTEK M25 (12V / 25A)
CTEK M25 (12V / 25A)
12V accu's tot ± 500 Ah
 
De nieuwe CTEK M25 acculader bevelen we aan voor boten met grote serviceaccu's. De M25 is een volledig automatische 8-staps lader die 25 A levert en is tevens geschikt voor lithium accu's.

€349,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 3