Welke druppellader kopen voor de e-bike?

Bent u op zoek naar een druppellader/acculader voor uw e-bike? In ons assortiment vindt een groot aantal laders voor uw elektrische fiets. Een nieuwe lader is bijvoorbeeld nodig wanneer uw huidige lader kapot is of niet voldoende meer laadt. Ook kan het zijn dat u uw huidige lader kwijt bent of u simpelweg een snellere acculader wilt zodat de accu van uw elektrische fiets sneller vol is. Bij de keuze van een druppellader voor e-bike zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. We bespreken deze zaken één voor één.

1. Let op het voltage van uw accu
Verreweg de meeste druppelladers voor de elektrische fiets zijn gemaakt voor fietsaccu’s van 24 of 36 Volt. Op uw fietsaccu kunt u zien om welke spanning het gaat (let op het ‘input voltage’). Als u uw huidige lader nog heeft kunt u natuurlijk ook checken welk voltage daarop vermeld staat (het gaat dan om het ‘output voltage’). Het is belangrijk dat het voltage van de druppellader en de fietsaccu op elkaar aansluiten omdat er anders schade toegebracht kan worden aan de accu. Ook kan het laden van de accu anders lastiger verlopen. Er mag echter wel een lichte afwijking zijn: staat op de lader 29,4 of 29,5V dan is deze geschikt voor een 24V-accu. Staat er 42V dan is deze goed voor een 36V-accu.

2. Kijk naar de capaciteit van de accu
Naast het voltage is ook de capaciteit – het ampèrage - van de accu van belang. Deze wordt uitgedrukt in Ah, oftewel ampère-uur. Een fietsdruppellader moet passen bij het betreffende accuvermogen uitgedrukt in Ah. Het spreekt voor zich dat een fietsacculader met weinig Ah langzamer laadt dan een lader met hoger Ah. Een normale snelheid van laden van de fietsaccu ligt tussen de 1,5 en ongeveer 3 Ah. Van snelladen is sprake als geladen kan worden vanaf minimaal 4 Ah. Pas echter wel op met snelladen; dit verkort namelijk de levensduur van de accu.

                                                     Cortina Ecomo 300 - 36V accu 313Wh (8,7Ah) - Bagagedrager

3. Welke aansluiting heeft de fietsacculader?
Kijk bij de keuze voor een nieuwe druppellader voor uw fiets ook naar de aansluiting. In andere woorden: welke plug of stekker (van de lader) past in de accu van uw fiets? Dat betreft meestal het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de fietsacculader. Het kan bijvoorbeeld gaan om 3 pinnen, 4 pinnen, 5 pinnen of om een zogenaamde tulp-stekker.

4. Welk type accu heeft uw fiets?
Als laatste kijkt u naar het type accu. Een e-bike is doorgaans uitgerust met een lithium accu. Deze wordt ook wel aangeduid als een Li-ion en lithium-ion accu. De allernieuwste generatie lithium batterijen luisteren naar de namen LiPo (Lithium Polyme) en LifePo4 (Lithium IJzer - Ferro - Fosfaat). Daarnaast kan een fietsaccu ook gemaakt zijn van bijvoorbeeld nikkel cadmium (NiCd) of nikkel metaalhydride (NiMh). Een fietsacculader is er voor één type accu. Om te na te gaan welk soort accu uw elektrische fiets heeft, kijkt u op het label van de accu.

Verdere overwegingen en aandachtspunten
Andere overwegingen bij het aanschaffen van een nieuwe druppellader voor uw fietsaccu zijn merk en prijs. Maar deze overwegingen tellen pas als u bovenstaande aandachtspunten al mee hebt genomen. Een goed passende druppellader is essentieel als u uw fietsaccu optimaal wilt onderhouden.

 

Lees meer
Filter uw producten
Bafang fiets acculader voor Cortina Bafang 43V
Bafang fiets acculader voor Cortina Bafang 43V
Deze Bafang fiets acculader is speciaal geschikt voor de Bafang accu’s. De Bafang accu’s zijn gemonteerd op Cortina e-bikes met een Bafang motor.
METCO fiets acculader 36V 2A
METCO fiets acculader 36V 2A
Geschikt voor o.a. Bosch-, Panasonic- en Gazelle-systemen
 
Fietsacculader voor uw 36V fietsaccu of Speed Pedelec accu met een laadcapaciteit van 2A. Deze fiets acculader is geschikt voor o.a. Bosch-, Panasonic- en Gazelle-systemen. De stekker is 4 pins.

€119,95

Informatie
E-Bike Vision fiets acculader/ snellader 36V 4A
E-Bike Vision fiets acculader/ snellader 36V 4A
Geschikt voor Bosch-, Panasonic- en Gazelle-systemen
 
Snellader voor uw 36V fietsaccu of Speed Pedelec fietsaccu met een laadcapaciteit van 4A. Deze fietsacculader is geschikt voor Bosch-, Panasonic- en Gazelle-systemen. De stekker is 4 pins.

€137,95

Informatie
E-Bike Vision fiets acculader/ snellader 36V 6A
E-Bike Vision fiets acculader/ snellader 36V 6A
Geschikt voor Bosch-, Panasonic- en Gazelle-systemen
 
Snellader voor uw 36V fietsaccu of Speed Pedelec fietsaccu met een laadcapaciteit van 6A. Deze fietsacculader is geschikt voor Bosch-, Panasonic- en Gazelle-systemen. De stekker is 4 pins.

€174,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1