Schakelaars | Tuimelschakelaars, standenschakelaars, nokkenschakelaars

Het is een zeer breed begrip: schakelaars. In deze categorie op Druppellader.com staan schakelaars verzameld voor stroomverbindingen, van 6V tot 48V. We verkopen zowel hoofdschakelaars en accuschakelaars, tuimelschakelaars, standenschakelaars als nokkenschakelaars. De kernfunctie ervan is het aan- en uit kunnen zetten van elektrische componenten, apparaten en andere functionaliteiten.

Een hoofdschakelaar / accuschakelaar is er voor het direct kunnen aan-uit schakelen van één accu of accubank voor een bepaalde voltage bandbreedte en afgestemd op een ampère range. Deze schakelaars zijn goed beschermd tegen vonkvorming.

Een tuimelschakelaar is een van de meest eenvoudige elektrische schakelaars. Aan de werking hiervan ligt een tuimelaar (een soort hefboom) ten grondslag. Drukt u het ene uiteinde in, dan gaat het andere uiteinde omhoog, en vice versa. Op die manier bepaalt u de stand: aan of uit. Deze tuimeling is enigszins te vergelijken met het mechanisme van een wipwap.

Een nokkenschakelaar is een draaischakelaar. In plaats van alleen ‘aan’ of ‘uit’ zijn hiermee meerdere standen mogelijk. Door het gebruik van uitsparingen kan de nokkenschakelaar in de desbetreffende stand worden gedraaid en ‘tijdelijk vastgezet’. Naast bijvoorbeeld de standen 1, 2 en 3 kan een nokkenschakelaar ook bijvoorbeeld een neutrale 0-stand hebben.

 

Lees meer
Filter uw producten
Telux 2-polige Nokkenschakelaar 1-0-2 32A | 230 VAC
Telux 2-polige Nokkenschakelaar 1-0-2 32A | 230 VAC
Deze Telux 2-polige nokkenschakelaar is zeer geschikt voor toepassingen als motorschakelaar, hoofdschakelaar, bedieningsschakelaar of instrumentenschakelaar. Deze schakelaar is geschikt voor montage in schakelborden, machines en apparaten.
SALE Victron Accuschakelaar 275A enkel polig
Victron Accuschakelaar 275A enkel polig
Deze hoofdschakelaar/ accuschakelaar van Victron is bedoeld om een enkele batterij in een enkele ladingsgroep/ gebruikersgroep te schakelen. Deze hoofdschakelaar is een single-circuit aan-uit accuschakelaar.

€43,95 €40,95

Informatie
Tuimelschakelaar met groene LED
Tuimelschakelaar met groene LED
Mini Tuimelschakelaar bedoeld voor schakelingen van maximaal 12V en 16A. De schakelaar laat met een groene LED zien of de schakelaar aan of uit staat.
Tuimelschakelaar met blauwe LED
Tuimelschakelaar met blauwe LED
Mini Tuimelschakelaar bedoeld voor schakelingen van maximaal 12V en 16A. De schakelaar laat met een blauwe LED zien of de schakelaar aan of uit staat.
Tuimelschakelaar met rode LED
Tuimelschakelaar met rode LED
Mini Tuimelschakelaar bedoeld voor schakelingen van maximaal 12V en 16A. De schakelaar laat met een rode LED zien of de schakelaar aan of uit staat.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1