Startkabels

Onmisbaar: een set startkabels. Zeker bij kou. Maar voorbereid zijn op een - om welke reden dan ook - onverwacht lege accu is in álle omstandigheden niet meer dan logisch. Koop hier de juiste startkabels voor uw auto of ander voertuig; ze zijn er onder andere in diverse formaten, diameters en maten van duurzaamheid. En lees desgewenst ook even de volgende korte uitleg over hoe u de startkabels moet aansluiten.

Rood en zwart, plus en min: wat is wat en wat moet op wat? Het werkt zo. Elke set startkabels bestaat uit een rode en een zwarte kabel. Beide kabels hebben aan de uiteinden een accuklem, vaak ook krokodillenklem genoemd. Een accu heeft altijd een negatieve pool en een positieve pool. De negatieve pool is die met het minteken (-). De positieve pool is logischerwijs die met het plusteken (+). De zwarte kabel betreft de negatieve pool (-) en de rode kabel de positieve pool (+).

Volgorde van de startkabels aansluiten
Klem altijd eerst de rode startkabel (+) vast op de eveneens positieve pool (+). Klem pas daarna de zwarte startkabel (-) op de negatieve pool. Hanteer vervolgens na het starten de omgekeerde volgorde: maak nu als eerste de negatieve zwarte kabel los, pas daarna weer de rode. Waarom? Het gevaar van het hanteren van een foutieve volgorde is dat dit kan leiden tot vonken, brandgevaar en zelfs ontploffing van de accu. Bovendien kan de elektronica beschadigd raken. Kortom, even geconcentreerd de kabels in de juiste volgorde plaatsen en - zeker als het een kabelset betreft zoals in het aanbod hieronder van goede kwaliteit - wegrijden maar weer...

 

Lees meer
Filter uw producten


Einhell Startkabels 220A - 3 meter
Einhell Startkabels 220A - 3 meter
De Einhell Startkabels 220A zijn prima startkabels om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 2000 cc te helpen starten. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik.
Einhell Startkabels 350A - 3 meter
Einhell Startkabels 350A - 3 meter
De Einhell Startkabels 350A zijn prima startkabels om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 3000 cc te helpen starten. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik.
Telwin Booster Cable 3M Power Line 250A
Telwin Booster Cable 3M Power Line 250A
De Booster Cable 3M Power Line is dé startkabel om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 1600 cc op weg te helpen. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik. Deze startkabels met accuklemmen aan beide zijden kunnen 250A aan.
Telwin Booster Cable 3M Power Line Electronic Control 250A
Telwin Booster Cable 3M Power Line Electronic Control 250A
De Power Line Electronic Control is een set startkabels met extra’s. De kabels zijn gemaakt voor auto’s tot plusminus 1600 cc. Met batterijtester, beveiliging tegen ompolen, dynamo-controle en bescherming van elektronica tegen piekbelasting.
Telwin Booster Cable 3M Power Line 350A
Telwin Booster Cable 3M Power Line 350A
De Booster Cable 3M Power Line is dé startkabel om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 2500 cc op weg te helpen. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik. Deze startkabels met accuklemmen aan beide zijden kunnen 350A aan.
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 350A
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 350A
De Booster Cable 3M Pro Line helpt u en uw voertuig(en) direct weer op weg. De set heeft startkabels van 3 meter lang met krokodillenklemmen aan beide zijden. Deze Booster Cable 3M Pro Line met een kabeldoorsnede van 16mm2 kan 350 ampère aan.
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 550A
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 550A
De Booster Cable 3M Pro Line helpt uw voertuig direct weer vooruit. De set startkabels is 3 meter lang en heeft accuklemmen aan beide zijden. Deze Booster Cable 3M Pro Line met een kabeldoorsnede van 25mm2 kan 550 ampère aan.
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 800A
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 800A
De 800A Booster Cable 3M Pro Line geeft uw voertuig een flinke zet om weer full speed vooruit te kunnen. De startkabels zijn 3 meter lang en hebben accuklemmen aan beide zijden. Deze Booster Cable 3M Pro Line heeft een kabeldoorsnede van 35mm2.

€129,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1