Gel accu's

Een Gel accu heeft - de naam zegt het al - gel als elektrolyt, en géén vloeistof. Daarmee is het een zogeheten droge accu. De gel zit in de scheidingsplaten en in de ruimtes daaromheen en kan daar niet uitvloeien. Gel accu's zijn gesloten en hoeven (en kunnen) bij het laden niet geopend te worden, zodat er ook niet of nauwelijks elektrolyt kan verdampen. Bovendien neemt het gel-elektrolyt het gas dat wél vrijkomt, ook automatisch weer op. Daardoor hoeft er niet tussentijds elektrolyt / gedestilleerd water bij. Daarmee valt de Gel accu onder de noemer Onderhoudsvrij, alhoewel de accu nog altijd gebaat is bij goed onderhoudsladen.

Gel accu's zijn geschikt voor onder andere de scootmobiel, industriële schoonmaakmachines, boten, campers en caravans.

Een Gel accu hoeft niet per definitie rechtop te staan, want in tegenstelling tot natte loodzuuraccu’s kan het elektrolyt er niet uitlopen. Gel batterijen zijn ook minder gevoelig voor sulfatering. Omdat bovendien en zoals gezegd er bij het laden geen gassen vrijkomen, is de Gel accu evenmin gevoelig voor zelfontlading. Vandaar dat deze in de categorie Onderhoudsvrij valt (Maintenance Free, MF). Desondanks is het goed om het laden van de Gel accu met beleid uit te voeren, om de spanning op het juiste peil te houden - niet te hoog en niet te laag. Zo blijft de accu langer voldoen én langer levensvatbaar. Hiervoor zijn goede Gel accu onderhoudsladers op de markt.

Kenmerken en toepassingen van de Gel accu

Een Gel accu kost iets meer dan de gemiddelde natte accu. Ze leveren ook wat minder stroom, maar zijn wel geschikt als startaccu (een alternatief is ook de droge AGM accu met hoog piekvermogen). Met een goede Gel druppellader voorkomt u overladen en daarmee beschadiging. Een Gel batterij is onder meer voor de elektrische scooter en voor bijvoorbeeld beveiligingssystemen vaak een goede optie.

 

Lees meer
Filter uw productenVictron Gel 12V/60Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/60Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/60Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 60Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€174,95

Informatie
SALE Victron Gel 12V/66Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/66Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/66Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 66Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€286,95 €219,95

Informatie
SALE Victron Gel 12V/90Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/90Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/90Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 90Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€296,95 €239,95

Informatie
Victron Gel 12V/110Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/110Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/110Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 110Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€284,95

Informatie
SALE Victron Gel 12V/130Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/130Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/130Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 130Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€449,95 €334,95

Informatie
SALE Victron Gel 12V/220Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/220Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/220Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 220Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€564,95 €539,95

Informatie
SALE Victron Gel 12V/265Ah Deep Cycle Accu
Victron Gel 12V/265Ah Deep Cycle Accu
Deze Victron 12V/265Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 265Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

€855,95 €766,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1