Victron Gel 12V/90Ah Deep Cycle Accu/ Batterij

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Deze Victron 12V/90Ah Gel accu is een gesloten accu met een capaciteit van 90Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€296,95 €246,95

Incl. btw

Victron Gel 12V/90Ah Deep Cycle Accu/ Batterij

Deze Victron 12V/90Ah Gel accu/ batterij is een gesloten accu met een capaciteit van 90Ah. Deze accu is bij uitstek geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd. Bij dit soort toepassingen heeft de Gel accu een langere levensduur dan AGM.

Koperen aansluitingen
Deze Victron 12V/90Ah Gel accu/ batterij is voorzien van koperen aansluitingen met daarin een gat t.b.v. een M6 bout. Op een M6 bout kunnen buiskabelschoenen/ perskabelogen direct gemonteerd worden. Bij deze accu worden de M6 bouten meegeleverd. 

Koperen aansluitingen/ accupolen
De aansluitingen op de accu zijn van koper met gaten voor M6 bouten. Dit zorgt voor een goed contact met de accukabels en daarmee de aangesloten apparatuur. Met M6 bouten kunnen perskabelogen/ buiskabelschoenen direct op de accu worden aangesloten. Montage van aparte accupolen is daarmee overbodig. De accu's voldoen aan zowel de Europese CE- als ook de Amerikaanse UL-specificaties in brandbestendige ABS-behuizingen. Alle Victron Gel accu’s worden geleverd met wereldwijde 2 jaar garantie van Victron Energy.

De techniek en opbouw van de Gel accu
In Gel-accu’s is de elektrolyt als gel geïmmobiliseerd. In vergelijking met AGM accu’s zijn Gel accu’s meer geschikt voor het leveren van lage stroom gedurende langere tijd en heeft dit accutype over het algemeen een langere levensduur, zowel bij ‘float’ als bij ‘cycling’ gebruik.

VRLA technologie
De Victron Gel accu’s zijn uitgerust met VRLA technologie. VRLA staat voor Valve Regulated Lead Acid. Dit houdt in dat de accu’s gesloten zijn en alleen als gevolg van verkeerd laden en/of kapotte cellen zal er gas via een veiligheidsventiel ontsnappen. VRLA accu’s zijn onderhoudsvrije accu’s. Dat betekent overigens niet dat ze niet onderhouden moeten worden met een druppellader/ acculader.

Lage zelfontlading
Victron VRLA accu’s hebben een zeer lage zelfontlading. Ze kunnen daardoor probleemloos langere periodes zonder laden of onderhoud (niet onbeperkt lang uiteraard, maar wel langer dan vergelijkbare gel of natte accu’s). De Victron Gel accu’s maken gebruik van loodcalcium roosters en zijn opgebouwd uit zeer zuivere materialen. Hierdoor ontstaat een zelfontlading van minder dan 2% per maand bij een temperatuur van 20°C. Let op: Deze ontlaadsnelheid verdubbeld bij iedere temperatuur verhoging van 10°C. Victron VRLA accu’s kunnen zodoende tot een jaar lang (Belangrijk! Dit kan dus alleen als dit bij een relatief lage temperatuur gebeurt.) bewaard worden zonder dat zij opnieuw geladen hoeven te worden.

Uitzonderlijk ontlaadherstel
Zelfs na diepe en langdurige ontladingen herstellen de Victron VRLA accu’s zich zeer goed. Herhaaldelijk diep en langdurig ontladen heeft zeker wel een negatieve invloed op de levensduur van de accu zoals dit voor alle loodzwavelzuuraccu’s geldt.

Geadviseerde laadstroom
De laadstroom van een VRLA-accu mag niet hoger zijn dan 0,2C (dat is 20A voor een 100 Ah accu). Als de accu met een hogere laadstroom geladen wordt dan zal de temperatuur van de accu met meer dan 10°C toenemen. Temperatuur compensatie is dan noodzakelijk voor het behoud van de accu. Zonder temperatuurcompensatie kunt u dus laden met maximaal 20% van de capaciteit van de accu gerekend in Ah. De capaciteit van de accu staat altijd vermeld op de accu.

Tip: Lees ook de productsheet met extra informatie over de Victron Gel accu’s. Het geeft u meer inzicht in de kwaliteit van de aangeboden accu en over hoe u het beste om kunt gaan met uw accu.

Handige extra informatie bij uw Victron Accu

Specificaties
Technologie: Vlakke plaat met Gel
Nominale accucapaciteit: 90Ah (Nominale Capaciteit: 20u ontlading bij 25°C)
Accuspanning: 12V
Aansluiting: Koper
Afmetingen LxBxH: 350 x 167 x 183 mm
Gewicht: 26 Kg
CCA< @0°F: 360
RES CAP @80°F: 120

Uw Victron accu goed opladen?
U kunt uw Victron Gel accu prima opladen met een Victron acculader. Laders van CTEK, Optimate of Mastervolt zijn ook prima om te kiezen bij uw kwalitatief hoogwaardige accu.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags