GYS Jump Leads 500A - Startkabels - 3,5 meter - 25mm

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Startkabels - 500 ampère - van kwaliteitsmerk GYS. Deze 'Jump Leads 500A' is een 3,5 meter lange booster cable met 25 millimeter kabeldikte. Deze kabels hebben geïsoleerde accuklemmen. Geschikt voor benzine auto's 5500 cc en diesel tot 3000 cc.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€39,95 €29,95

Incl. btw

GYS Jump Leads 500A - Startkabels - 3,5 meter - 25mm

De 'Jump Leads 500A 5.5L' van GYS zijn 3,5 meter lange startkabels met koperen kabeldikte van 25 millimeter, voor 5500 cc benzineauto's en 3000 cc dieselvoertuigen. Deze boost cables hebben geïsoleerde accuklemmen.

Deze startkabels hebben een maximale capaciteit van 500 ampère. De lengte van 3,5 meter is ruim voldoende om twee auto's met elkaar te verbinden, via de klemmen aan beide kabelzijdes.

Met draagtas voor het snel en schoon opbergen, zonder vuil achter te laten in garage of auto.

GYS is een kwaliteitsmerk acculaders. Is de accu van uw auto of ander voertuig leeg? Dat kan zomaar gebeuren, zeker bij koud weer of bij te lang gebruik van de elektronica zonder dat de motor aanstaat. Dan is het handig om altijd een goede set startkabels bij u te hebben. Met deze kwaliteits startkabels van GYS op acculaders.nl krijgt u de motor snel weer aan de gang.

Tip: jumpstarter
Zie ook onze jumpstarters, waaronder een aantal kleinere, compacte varianten voor particulier gebruik. Een dergelijke starter met eigen accu is een goed alternatief, zeker omdat u hiervoor niet de hulp hoeft in te schakelen van een andere auto(mobilist), en dus altijd onafhankelijk verder kunt. Sowieso is het echter altijd raadzaam ook startkabels in de auto te hebben liggen.

Zo werkt (ook alweer) het aansluiten van startkabels: klem altijd eerst de rode startkabel vast op de positieve pool; eerst die van de hulpaccu. Vervolgens pas de zwarte op de 'min', wederom eerst op die van de hulpaccu. Maak na het starten de zwarte als eerste weer los, gevolgd door de rode, in omgekeerde volgorde. Een verkeerde volgorde kan leiden tot vonken, brandgevaar en mogelijk ontploffing van de accu. Ook is er het gevaar dat elektronica beschadigd raakt. Dus:

  • Sluit de rode kabel aan op de positieve (+) pool van de hulpaccu
  • Sluit het andere uiteinde van de rode kabel aan op de positieve (+) pool van de lege accu
  • Sluit de zwarte kabel aan op de min (-) pool van de hulpaccu
  • Sluit, tot slot, het andere uiteinde van de zwarte kabel aan op het voertuig met de lege accu, op een substantieel, ongeverfd punt op het chassis of op de motor. Zorg dat dit punt uit de buurt is van de accu, carburateur, brandstofleidingen of remleidingen
  • Klaar? Schakel dan eerst de motor uit van het hulpvoertuig
  • Ontkoppel de kabels en vier klemmen in precies de tegengestelde volgorde

Overbodig te zeggen dat bij het starten met startkabels sigaretten en open vuur uit den boze zijn. Voorkom ook dat de accuklemmen met elkaar in contact komen of met de voertuigcarrosserie. Verwijder (vooraf) het liefst ook eventuele sieraden van handen, pols en nek. En zorg ervoor dat beide voertuigen elkaar niet raken.

Dit zijn startkabels met geïsoleerde accuklemmen.

Jump Leads van GYS in verschillende varianten
Behalve de Jump Leads 500A 5.5L heeft GYS ook diverse andere sets startkabels. Met verschillende amperages, verschillende kabellengtes en kabeldiameters, naast andere varianten die voorzien zijn van geïsoleerde accuklemmen. Zie verder ook: alle startkabels en/of kijk om te beginnen hieronder bij de Gerelateerde producten.

Handige extra informatie bij uw Startkabels

Lengte: 3,5 meter
Maximale Laadstroom: 500A
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags