Accupoolklem

Wat is een accupoolklem? Wat is de functie ervan? Accupoolklemmen bevinden zich op de accu van de auto of motor. Er zijn er twee: een min poolklem en een plus poolklem. Is dit product aan vervanging toe; lukt het niet meer om ze schoon te maken? Dan is het juiste type – afhankelijk van de accu en het voertuig – hier te koop, uit eigen voorraad.

De oorzaak van een niet goed werkende accu kán tamelijk eenvoudig zijn: de accupolen zijn vies en waarschijnlijk vooral gecorrodeerd. Daardoor geleidt de benodigde startstroom niet of nauwelijks meer en dus zal de motor of auto niet meer (goed) starten. Lukt het niet meer om de accupoolklemmen van de MF, Gel, Calcium, AGM of natte loodzuur accu schoon te maken? Koop dan nieuwe accupoolklemmen: kies de accupoolklem uit ons bijgaande magazijnaanbod.

Over de accupoolklem

De accupoolklem is gemaakt van massief messing. Deze accuklemmen verbinden de accu met de stroomkabels. Er is altijd sprake van een bij elkaar horend setje: de plus (met grotere diameter) en de min. Deze zijn via Druppellader.com ook afzonderlijk te koop; het kan immers zijn dat slechts één van beide aan vervanging toe is. Overigens adviseren we wel om bij enige twijfel beide te vervangen. Een accupoolklem is niet het duurste product, maar bovenal bent u immers toch al bezig om een en ander los te koppelen. En op die manier gaan beide accupoolklemmen normaal gesproken ook weer even lang mee.

Nieuwe accupoolklemmen plaatsen

Waarschuwing: wees uiteraard voorzichtig bij het vervangen van de accupoolklemmen. Wees er onder andere zeker van dat er géén spanning meer op de auto of motor kan staan. Zorg bijvoorbeeld dat de auto of motor uitgeschakeld is. Haal zekerheidshalve ook de sleutel uit het slot. Gebruik daarnaast veiligheidshandschoenen.

Hoe accupoolklemmen vervangen
De accupolen en accuklemmen zijn gemaakt van massief messing. Om deze klemmen los te koppelen, is een moersleutel nodig met de juiste millimetermaat, hetgeen afhangt van de betreffende polen; dit kan verschillen per type accu. Draai altijd eerst de negatieve accupoolklem los. Draai pas daarna de positieve accupoolklem los. Vervolgens kunnen de nieuwe accupoolklemmen op de accu: nu eerst de positieve accuklem, daarna de negatieve. Vergeet niet om ze goed vast te draaien. De nieuw gekochte accupoolklemmen kunnen vervolgens vanzelfsprekend weer jarenlang efficiënt stroom geleiden.

Tip: nieuwe accupoolklemmen blijven nog langer schoon, vetvrij en roestvrij door de polen preventief en heel licht in te vetten. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje. Dat kan met vaseline, specifieke sprays of speciaal isolatievet. Lees de instructies van de fabrikant.

Nog een tip: gebruik een accupoolkap

Bij het plaatsen van de nieuwe accupoolklemmen kunt u ook meteen nieuwe beschermdoppen plaatsen over de accupolen. Deze zijn niet duur en het plaatsen kost géén moeite, terwijl ze een heel goede extra bescherming bieden tegen nieuwe corrosie en vuil.

Lichte, zware en tussenliggende accupoolklemmen te koop

We hebben accupoolklemmen voor de auto, bedrijfswagen, vrachtwagen, motor en andere soorten voertuigen. Onze accupoolklemmen zijn direct leverbaar, uit eigen voorraad.

 

Lees meer
Filter uw producten

GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (dubbel, plus)
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (dubbel, plus)
Messing accuklem van het merk GYS met dubbele fitting, bestemd voor auto / bedrijfswagen. Geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met (tot) twee 10mm/35mm2 kabels.
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (enkel, min)
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (enkel, min)
Messing accuklem van het merk GYS met enkele fitting, bestemd voor auto / bedrijfswagen. Geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met een 10mm/35mm2 kabel.
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (enkel, plus)
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (enkel, plus)
Messing accuklem van het merk GYS met enkele fitting, bestemd voor auto / bedrijfswagen. Geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met een 10mm/35mm2 kabel.
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (enkel, min)
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (enkel, min)
Messing accuklem van het merk GYS met enkele fitting, bestemd voor vrachtwagens. Geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met 13mm/50mm2 kabel.
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (enkel, plus)
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (enkel, plus)
Messing accuklem van het merk GYS met enkele fitting, bestemd voor vrachtwagens. Geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met 13mm/50mm2 kabel.
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (dubbel, min)
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (dubbel, min)
Messing accuklem van het merk GYS met dubbele fitting, bestemd voor auto / bedrijfswagen. Geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met (tot) twee 10mm/35mm2 kabels.
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (dubbel, plus)
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (dubbel, plus)
Messing accuklem van het merk GYS met dubbele fitting, bestemd voor vrachtwagens. Geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met twee 13mm/50mm2 kabels.
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (dubbel, min)
GYS Accupoolklem voor vrachtwagen (dubbel, min)
Messing accuklem van het merk GYS met dubbele fitting, bestemd voor vrachtwagens. Geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met twee 13mm/50mm2 kabels.
GYS Accupoolklem 16-70mm (dubbel, plus)
GYS Accupoolklem 16-70mm (dubbel, plus)
Messing accuklem van het merk GYS met dubbele fitting, voor zwaardere vrachtwagens en werkvoertuigen. Geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met twee 16mm/70mm2 kabels.
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (enkel, set plus en min)
GYS Accupoolklem voor auto / bedrijfswagen (enkel, set plus en min)
Messing accuklemmen met enkele fitting, bestemd voor auto / bedrijfswagen. Geschikt voor de positieve (plus) en negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor aansluiting met 10mm/35mm2 kabel.
GYS Accupoolklem 16-70mm (dubbel, min)
GYS Accupoolklem 16-70mm (dubbel, min)
Accuklem van het merk GYS met dubbele fitting, voor zwaardere vrachtwagens en werkvoertuigen. Geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. Voor de aansluiting met twee 16mm/70mm2 kabels.
Accupoolklem Min met M8 schroefdraad en vleugelmoer
Accupoolklem Min met M8 schroefdraad en vleugelmoer
Hoogwaardige corrosiebestendige negatieve accupoolklem met vleugelmoer. Op de accuklem staat een - vermeld om aan te geven dat dit een minklem of negatieve accuklem is.
*Incl. btw
Pagina 1 van 4