Class T zekeringen

Class T zekeringen zijn zeer krachtig. In plaats van een paar euro zoals voor veel andere soorten zekeringen, betaal je voor een Class T zekering al gauw minimaal het tienvoudige. Ze zijn dan ook bedoeld voor hoge ampèrages en zijn zeer fijngevoelig voor plotselinge spanningsverhogingen.

Een apparaat zoals een accumonitor beschermen? Koop dan een robuuste Class T zekering; onder andere geschikt voor hoge kortsluitstromen van de accu’s.

De grootte van de benodigde zekering bepalen

De grootte van de zekering bepaalt u door eerst de hoogte van de piekstroom van uw installatie te berekenen. Daarna kiest u de eerst verkrijgbare zekering qua waarde boven die piekstroom (dus net boven de berekende piekstroom). Voorbeeld: als uw installatie een piekstroom heeft van 28A dan kiest u een 30A zekering om uw installatie te beveiligen. Houdt verder ook rekening met het juiste voltage waarvoor de betreffende zekering geschikt is.

 

 

Lees meer
Filter uw producten

Mastervolt Class T Zekering 500 A
Mastervolt Class T Zekering 500 A
Robuuste Class T Zekering (500 A/160 V DC, kortsluitstroom 20 kA), geschikt voor hoge kortsluitstromen van de accu’s. O.a. te gebruiken in de MasterShunt van Mastervolt.

€149,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1