De VictronConnect App en (Blue) Smart apparaten uitgelegd

De VictronConnect App. Blue Smart laders. En andere accu-gerelateerde Smart apparaten van Victron die voorzien zijn van Bluetooth. Welke producten zijn dit precies? En wat kunt u er eigenlijk mee, met deze Victron connectiviteit?

De accu gezond houden. Het apparaat waarvoor deze dienst doet doorlopend voorzien van niet te weinig en evenmin te veel stroom... Bovendien de lader zelf, die de batterij op peil houdt, een lange levensduur gunnen?

Het kan allemaal met goede producten, zoals van Victron Energy. En het wordt makkelijker als u altijd en overal de actuele status van de batterij en de lader kunt aflezen, en waar nodig bijstellen. In een notendop is dat de functie van de VictronConnect App en de bijbehorende (Blue) Smart producten die deze connectiviteit op afstand mogelijk maken.


VictronConnect App


Laders, BMS, shunts en méér Victron Bluetooth apparaten

Connectiviteit met Victron Bluetooth? Blue Smart laders zoals de IP22, IP65 en IP67 varianten hebben hiervoor de benodigde functie. Hetzelfde geldt voor de Smart batterijmanagementsystemen (BMS’en), SmartShunts en onder andere MPPT laadregelaars van dit merk. Evenals voor bijbehorende hulpaccessoires zoals de Victron Bluetooth dongle.

VictronConnect App
Met de Victron Energy Smart producten kunt u draadloze verbindingen maken naar de smartphone of bijvoorbeeld tablet. Om daarop überhaupt iets te kunnen aflezen en aanpassen, als het gaat om de status van de batterij en/of de lader, heeft Victron een app ontwikkeld: de VictronConnect App.


Bluetooth of internet?
De VictronConnect App kan vanzelfsprekend ook werken met een wifi of LAN verbinding. Controleer wel altijd eerst of het apparaat er geschikt voor is.

 

Victron met Bluetooth


Bluetooth en de Victron App
Met deze intuïtieve applicatie kan de gebruiker realtime de gegevens aflezen van het energiesysteem. Zoals de batterijstatus, de laadvoortgang, de actuele spanning, het stroomverbruik en de algehele systeemprestaties. Met de mobiele interface kan de gebruiker op afstand ook uiteenlopende parameters configureren. In het verlengde daarvan diverse instellingen aanpassen. En zelfs eventuele laadproblemen instant oplossen. Ook het updaten van de interactieve acculader behoort met Bluetooth tot de mogelijkheden.

Victron Smart monitor, beheer en configuratie functionaliteiten

Kortom, op afstand monitoren, beheren én configureren van de accu en/of lader kan met producten uit de (Blue) Smart range. Realtime, in combinatie met de VictronConnect App.

Bluetooth is één van de VictronConnect-functies. De voorbeelden van Victron Smart toepassingen zijn legio. Denk bijvoorbeeld (afhankelijk van het stroomsysteem) aan:

Monitoring

 • Tot 30 dagen terugkijken
 • Aflezen batterijstatus
 • Zonne-opbrengst
 • AC-belastingen
 • Status van de zekering
 • En méér


Beheer

 • Wijzigen van de walstroomlimiet
 • Kiezen voor alléén opladen
 • Aan-/uitzetten
 • En (veel) méér


Configureren

 • Van alle aangesloten apparaten
 • Alarmen instellen
 • Bijwerken firmware updates
 • En méér

 

Victron App mogelijkheden


Ook handig om te weten

Met de VictronConnect app kunt u de actuele prestaties van uw zonnelader, batterijmonitor en/of volledige systeem controleren. De functie Instant Readout stelt alle cruciale parameters en details hiervoor realtime beschikbaar.

De mogelijkheid om de batterijstatus tot 30 dagen terug te kijken, is niet alleen handig voor diagnose. Het bespaart namelijk ook tijd bij het configureren van een nieuw accusysteem; door de gewenste instellingen te dupliceren.

De Victron App geeft ook waarschuwingssignalen af, mede aan de hand van uw wensen en configuraties op dat vlak.

VictronConnect biedt altijd proactief de nieuwste firmwareversies aan. Naast geautomatiseerd laten bijwerken kan dit desgewenst óók handmatig.


Handleiding
Meer weten: handleiding VictronConnect.


De VictronApp downloaden en gebruiken

Zie deze uitlegvideo met instructies over het downloaden van de VictronConnect App op de smartphone. De video toont ook voorbeelden van de beheeropties voor de IP65 acculader.

 

Meer info over VictronConnect App downloaden.

 

Dit zijn de producten die geschikt zijn voor de VictronConnect App

Deze producten zijn (mogelijk) geschikt en waar van toepassing nodig voor monitoring van de accu en lader via de VictronConnect App.

 • BMV 70x BMS-serie
 • BlueSolar & SmartSolar MPPT laadregelaars
 • VE.Direct Phoenix omvormers
 • Blue Smart IP22 acculaders
 • Blue Smart IP65 acculaders
 • Blue Smart IP67 acculaders
 • Peak Power Pack lithium accu

Deze Victron producten zijn verkrijgbaar op Druppellader.com.

Lees vóór aankoop de specificaties en productbeschrijving om te controleren of het betreffende model inderdaad voor Bluetooth geschikt is (of kan worden gemaakt).

Blue Smart IP22, IP65, IP67 lader

De VictronApp zal de betreffende Blue Smart acculader of ander apparaat met ingebouwde Bluetooth na inschakeling automatisch detecteren.

Het 6/7-staps laadalgoritme van deze laders verzorgt de accu optimaal. Er zijn verder ook tientallen voorinstellingen mogelijk om het adaptieve laadalgoritme te bepalen, op maat.

De startpagina van deze app op uw smartphone toont onder meer de realtime accuspanning, laadstroom, en in welk stadium van de oplaadcyclus het zich bevindt. Via het tandwiel pictogram zijn legio instellingen en configuraties mogelijk.
Peak Power lithium accu

Is de Bluetooth van de Victron Smart lithium accu ingeschakeld? Dan toont de app live data van onder meer de accustatus, accuspanning en accutemperatuur. Het geeft zelfs de spanning weer van elke afzonderlijke cel, hetgeen cruciaal is voor het gezond houden van de accu. Ook hier zijn via het tandwiel pictogram diverse voorkeursinstellingen mogelijk. Denk, bijvoorbeeld, aan het wijzigen van de ontladings- en temperatuurparameters.

Victron SmartShunt

Met de SmartShunt accumonitor beheert en bewaakt u de laadtoestand van de accu. Het apparaat heeft een meetfunctie van de DC in- en uitgangsstromen. Via de App ziet u zowel het energieverbruik van de aangesloten DC-belastingen als ook de data over de opgewekte stroom zoals via een dynamo of windladers. De SmartShunt monitort de accuspanning, de stroom en de verbruikte ampère-uren. Het geeft ook de laadstatus weer in procenten, de resterende tijd dat de accu nog bruikbaar is, evenals het stroomverbruik in watt.

 

Victron App en stroomsystemen

 

SmartSolar laadregelaars

De BlueSolar Smart zonnelaadregelaar instellen en beheren met de smartphone? Dat kan door gebruik te maken van de Victron VE.direct Smart Dongle. Deze verzorgt de transitie met Bluetooth.

Smart BMS

Het Smart Battery Management System beschermt de lithium accu tegen te diepe ontlading, overladen en oververhitting van de dynamo. De VictronConnect App stelt u in staat eenvoudig de laadstroom van de dynamo te bewaken, en wanneer nodig het laden in- en uit te schakelen.

 

Victron VE.direct en VE.Bus upgraden naar Bluetooth: via deze dongle
Een product met VE.direct en/of VE.Bus communicatiepoorten laten werken met VictronConnect? Deze kunt u daarvoor upgraden met een speciale Bluetooth dongle.


Cerbo communicatiecentrums

Voor het monitoren, beheren en configureren van grotere stroomsystemen biedt Victron ook verschillende, zogeheten communicatiecentrums. De Cerbo bijvoorbeeld (GX of de iets eenvoudigere Cerbo-S GX) biedt een volledige controle op het systeem en helpt bij het optimaliseren van de laad- en ontlaadprestaties. Ook hiermee is connectie mogelijk met VictronConnect, onder andere via het gebruik van Bluetooth.


Hier te koop: alles van en voor Victron Smart

Alle genoemde Victron Smart producten met Bluetooth voor de connectie met de VictronConnect App, zijn hier te koop. Zie de onderstaande lijst. De producten zijn (tenzij anders vermeld) op voorraad, en leveren we direct uit, vanuit ons magazijn.

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE Victron Blue Smart IP65 Acculader 6V/12V
Victron Blue Smart IP65 Acculader 6V/12V
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 6V/12V is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is aan te sluiten met accuklemmen, eyelets of via de sigarettenaansteker ingang.

€69,95 €52,95

Informatie
SALE Victron SmartSolar MPPT 75/10
Victron SmartSolar MPPT 75/10
De Victron SmartSolar MPPT 75/10 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V of 24V zonnepanelen kunt aansluiten. De SmartSolar MPPT 75/10 levert een efficiënte en hoge opbrengst en bedient u met uw telefoon.

€89,95 €59,95

Informatie
SALE Victron SmartSolar MPPT 75/15
Victron SmartSolar MPPT 75/15
De Victron SmartSolar MPPT 75/15 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V of 24V zonnepanelen kunt aansluiten. De SmartSolar MPPT 75/15 levert een efficiënte en hoge opbrengst en bedient u met uw telefoon.

€79,95 €64,95

Informatie
Victron SmartSolar MPPT 100/15
Victron SmartSolar MPPT 100/15
De Victron SmartSolar MPPT 100/15 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V of 24V zonnepanelen kunt aansluiten. De SmartSolar MPPT 100/15 levert een efficiënte en hoge opbrengst en bedient u met uw telefoon.
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/4
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/4
12V accu's tot ± 120Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/4 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
SALE Victron Smart BatteryProtect 12/24V-100A
Victron Smart BatteryProtect 12/24V-100A
De Victron Smart BatteryProtect 100A (12/24V) ontkoppelt de batterij van niet-essentiële belastingen vóórdat deze volledig is ontladen of voordat het over onvoldoende vermogen beschikt om de motor te starten.

€85,95 €75,95

Informatie
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5
12V accu's tot ± 150Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
SALE Victron SmartSolar MPPT 100/20 12V, 24V en 48V
Victron SmartSolar MPPT 100/20 12V, 24V en 48V
De Victron SmartSolar MPPT 100/20 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V, 24V of 48V accu kunt aansluiten. De SmartSolar MPPT 100/20 levert een efficiënte en hoge opbrengst en bedient u met uw telefoon.

€130,95 €89,95

Informatie
Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7
Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7
12V accu's tot ± 150Ah
 
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7 is een intelligente acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5
Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5
24V accu's tot ± 100Ah
 
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5 is een intelligente 24V acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€104,95

Informatie
SALE Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7
12V accu's tot ± 225Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€124,95 €104,95

Informatie
SALE Victron SmartShunt 500A/50mV
Victron SmartShunt 500A/50mV
De Victron SmartShunt 500A/50mV is een slimme monitor van Victron Energy. De SmartShunt is een accumonitor met ingebouwde Bluetooth, VE.Direct en extra ingang voor het meten van spanning (van tweede accu), temperatuur of middelpunt spanning.

€149,95 €106,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 9