Victron BatteryProtect 12/24V-100A Smart

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Smart BatteryProtect 100A (12/24V) ontkoppelt de batterij van niet-essentiële belastingen vóórdat deze volledig is ontladen of voordat het over onvoldoende vermogen beschikt om de motor te starten.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€87,95
Incl. btw

Victron BatteryProtect 12/24V-100A Smart

De Victron Smart BatteryProtect 100A (12/24V) ontkoppelt de batterij van niet-essentiële belastingen vóórdat deze volledig is ontladen of voordat het over onvoldoende vermogen beschikt om de motor te starten. De Smart BatteryProtect is geschikt voor 12V en 24V systemen.

Meegeleverde snoeren
Alleen de standaard aansluiting (met M10 eyelet/ringoog) van de Smart BatteryProtect aan de minpool van de accu wordt meegeleverd. Verdere bekabeling wordt standaard niet meegeleverd bij dit product.

Automatische detectie 12/24V
De Smart BatteryProtect detecteert automatisch de systeemspanning.

Bluetooth: eenvoudige programmering
De Smart BatteryProtect kan gemakkelijk geconfigureerd worden via de Victron app via Bluetooth. Alle gewenste niveaus voor in- en uitschakelen kunnen worden ingesteld. Er zijn ook negen voorgedefinieerde in- en uitschakelniveaus die kunnen worden ingesteld met de programmeerpin (zie hiervoor de handleiding). Indien noodzakelijk kan Bluetooth worden uitgeschakeld.

Een speciale instelling voor lithium-ion-accu’s
De Smart BatteryProtect bevat een speciale instelling voor lithium-ion-accu’s. In deze modus kan de BatteryProtect worden bestuurd door het VE.Bus BMS. De BatteryProtect kan ook worden gebruikt als een onderbreker voor het laden tussen een acculader en een Li - ion accu. Zie aansluitschema in de handleiding.

Zeer laag stroomverbruik
De Smart BatteryProtect zelf verbruikt een zeer weinig stroom. Dit is vooral belangrijk in geval van lithium-ion-accu’s, vooral in het geval van uitschakeling door lage batterijspanning.

Overspanningsbeveiliging
De Smart BatteryProtect is beveiligd tegen te hoge spanning. Hierdoor wordt schade als gevolg van overspanning voorkomen. De belasting wordt losgekoppeld van de accu zodra de DC spanning 16V respectievelijk 32V overschrijdt.

Beveiligd tegen vonken
De Smart BatteryProtect bevat geen relais maar MOSFET-schakelaars en is daarom vonkvrij.

Vertraagde alarmuitgang
De alarmuitgang wordt geactiveerd indien de accuspanning onder het vooringestelde loskoppelingsniveau daalt gedurende meer dan 12 seconden. Het starten van de motor schakelt daarom het alarm niet in. De alarmuitgang is een uitgang met open collector die bestand is tegen kortsluiting en die verbonden is met de massa/ negatieve (min) rail. De alarmuitgang wordt over het algemeen gebruikt om de zoemer, een LED of relais te activeren.

Vertraagde belastingsontkoppeling en vertraagde herkoppeling
De belasting wordt ontkoppeld nadat de accuspanning 90 seconden onder het vooraf ingestelde niveau is gedaald. Wanneer de accuspanning binnen dit tijdsbestek weer stijgt naar de koppelingsdrempel (bijvoorbeeld na starten van de motor) dan wordt de belasting niet ontkoppeld. De belasting wordt 30 seconden nadat de accuspanning is gestegen naar meer dan de vooringestelde herkoppelingsspanning weer gekoppeld (herkoppeling).

Handleiding
Bij uw Victron Smart BatteryProtect wordt een duidelijke Nederlandstalige handleiding meegeleverd. De handleiding is ook beschikbaar in meerdere talen waaronder het Engels.

Handige extra informatie bij uw BatteryProtect:

Details
Geschikt voor 12V en 24V systemen.
Maximale continue stroom: 100A
Maximale piekstroom: 600A (gedurende 30 seconden)
Afmetingen: 59 x 42 x 115 mm mm
Gewicht: 0,5 kg
Draadeinden op de BatteryProtect: M8

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags