Victron BatteryProtect 12/24V 220A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron BatteryProtect 12/24V 220A bewaakt uw accu/ batterij en ontkoppelt deze van niet-essentiële belastingen voordat de accu volledig is ontladen of voordat u niet meer kunt starten. Dit zorgt voor een langere levensduur van de accu.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€99,95 €89,95

Incl. btw

Victron BatteryProtect 12/24V 220A

De Victron BatteryProtect 12/24V 220A bewaakt uw accu/ batterij en ontkoppelt deze van niet-essentiële belastingen voordat de accu volledig is ontladen of voordat u niet meer kunt starten. Dit zorgt voor een langere levensduur van de accu.

Automatische detectie 12V of 24V
De BatteryProtect detecteert automatisch de systeemspanning, dus u hoeft dat niet in te stellen.

Eenvoudige programmering
De BatteryProtect kan worden ingesteld om bij verschillende spanningen in/uit te schakelen. Het eenvoudige, maar duidelijke display toont de gekozen instelling.

Speciale instelling voor lithium-ion-accu's
De BatteryProtect van Victron heeft een speciale modus voor lithium-ion-accu's. In deze modus kan de BatteryProtect worden bestuurd door het VE.Bus BMS.
Let op: de BatteryProtect kan worden gebruikt als een lading onderbreker tussen een acculader en een Li-ion batterij. Zie hiervoor het aansluitschema in de handleiding.

Zeer laag eigen stroomverbruik
Het eigen stroomverbruik van de BatteryProtect is zeer laag. Dit is vooral van belang in geval van lithium-ion-accu’s. Bij een uitschakeling door een lage accuspanning zal de BatteryProtect de batterij hierdoor niet verder ontladen.

Overspanningsbeveiliging
Om schade aan gevoelige belastingen als gevolg van overspanning te voorkomen, wordt de belasting losgekoppeld zodra de DC-spanning 16V respectievelijk 32V overschrijdt.

Beveiligd tegen ontsteking
De BatteryProtect werk niet als een relais, het werkt als een MOSFET-schakelaar en betekent dat het schakelen vonkvrij gebeurt. Dit is veiliger in omgevingen met accu's.

Vertraagd alarm
De BatteryProtect activeert een alarmmelding als de accuspanning onder het vooringestelde loskoppelniveau gedurende meer dan 12 seconden daalt. Hierdoor schakelt het alarm niet in tijdens het starten van de motor. De alarmuitgang is een uitgang met open collector die bestand is tegen
kortsluiting en die verbonden is met de negatieve (min) rail (maximale stroom 50mA). De alarmuitgang wordt over het algemeen gebruikt om een zoemer, een LED of een relais te activeren.

Vertraagde belastingsontkoppeling en vertraagde herkoppeling
De belasting wordt 90 seconden nadat het alarm is geactiveerd, losgekoppeld van de accu. Stijgt de accuspanning binnen dit tijdsbestek (bijvoorbeeld na het starten van de motor) naar de koppelingsdrempel dan wordt de belasting niet ontkoppeld. Dit voorkomt onnodig loskoppelen van de accu met verbruikers in het systeem. 
Ook het koppelen van de belasting gebeurt met een vertraging. De belasting wordt 30 seconden nadat de accuspanning is gestegen naar meer dan de vooringestelde herkoppelingsspanning weer gekoppeld. Dit voorkomt het te snel koppelen en ontkoppelen van de belasting/ verbruikers wat vervelend kan zijn in het gebruik ervan in het voertuig of vaartuig.

Handige extra informatie bij uw BatteryProtect:

Details
Maximale continue belastingsstroom: 220A
Maximale piekstroom (gedurende 30 seconden): 600A
Spanningsbereik: 6 – 35V
Eigen stroomverbruik: als ingeschakeld: 1,5mA | als uitgeschakeld door te lage spanning: 0,6mA
Alarm uitgangsvertraging: 12 seconden
Standaard drempelwaarden: Ontkoppelen bij 10,5V of 21V | Koppelen bij 12V of 24V
Verbinding/ draadeinden: M8
Afmetingen: 62 x 123 x 120 mm
Gewicht: 0,8 kg
Isolatieklasse: IP67

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags