Wat zijn, doen en kunnen de Victron Blue Smart IP22, IP65 en IP67?

In de Blue Smart range heeft Victron drie IP-geclassificeerde acculaders met Bluetooth functie. Wat zijn de kenmerken van deze Blue Smart IP22, Blue Smart IP65 en Blue Smart IP67?

De Victron aanduiding ‘Blue Smart’ duidt op de Bluetooth functie en de mogelijkheid van connectie met de VictronConnect App. Met deze Victron app is de smartphone geschikt om op afstand de Blue Smart acculader te monitoren, te beheren en te configureren. Op het smartphone display leest u dan de status van zowel de lader als die van de aangesloten accu. Waaronder de actuele spanning en de beschikbare stroom.

Eigenschappen, toepassingen en afzonderlijke kenmerken
Die online functionaliteit is één van de grotere overeenkomsten van de Victron Blue Smart acculaders IP22, IP65 en IP67. Daarnaast zijn er meer overeenkomstige eigenschappen, toepassingen en deels ook afzonderlijke kenmerken van deze laders. Welke? Dat leest u nu.

IP22 | Specifieke kenmerken

Victron Blue Smart IP22


Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van de Blue Smart IP22?

De Blue Smart IP22 is inzetbaar voor auto, klassieke auto, motor, boot en camper. Het is een intelligente acculader voor enerzijds 12V toepassingen, met laadvermogen van 15A, 20A en 30A. Er is ook een Blue Smart IP22 voor 24V, met laadvermogen van 8A, 12A en 16A.

Isolatieklasse IP22 geeft aan dat de lader een volledig gesloten behuizing heeft. Daarmee is deze zoals dat heet: aanraakveilig. Wel is het de bedoeling deze Victron lader alleen binnen te gebruiken. De behuizing is namelijk weliswaar dicht, maar niet beschermd tegen water.

Temperatuurcompensatie
Verder is deze lader te gebruiken als voeding. Het heeft een bovengemiddeld hoog rendement. Daardoor genereert het tot vier keer minder warmte dan voor een apparaat als deze te verwachten zou zijn. De Victron Blue Smart IP22 laadt met temperatuurcompensatie. En als de accu volledig is geladen? Dan daalt het stroomverbruik naar nog maar 0,5 watt.

Geautomatiseerd laadalgoritme
De BlueSmart IP22 is – via verschillende modellen – geschikt voor loodzuur en tevens voor lithium accu’s met uiteenlopende capaciteit. De lader beschikt over een meerstaps geautomatiseerd laadalgoritme, waaronder een specifieke voor Li-ion accu’s. Het heeft ook een veiligheids-resetfunctie voor dat type batterij, voor bij een te lage accuspanning.

Omgevingstemperatuur
Deze Victron lader houdt rekening met de omgevingstemperatuur; het past tijdens het laden en onderhoudsladen het voltage erop aan, voor een optimale laadspanning. Dat is weer gunstig voor de levensduur van de accu. Deze functie geldt niet voor de lithium accu.

Accuherstel
Is de accu diep ontladen (geweest) en als gevolg daarvan normaal gesproken moeilijk weer aan de gang te krijgen? De Blue Smart IP22 lader heeft daarvoor een herstelfunctie. Een andere wezenlijk functie is die van herconditionering voor gesulfateerde loodzwavelzuuraccu’s. Ook heeft deze Blue Smart accucorrosie-preventieve eigenschappen.

VictronConnect App
Zoals gezegd is de Victron Blue Smart IP22 voorbereid voor het maken van een bluetooth connectie met uw smartphone, in combinatie met de VictronConnect App.


IP65 | Specifieke kenmerken

Victron Blue Smart IP65


Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van de Blue Smart IP65?

De Blue Smart IP65 is te gebruiken voor onder meer auto, motor, boot en camper. Het is een intelligente lader voor enerzijds 12V toepassingen, met laadvermogen van 4A, 5A, 7A, 10A, 15A en 25A. Er is ook een Blue Smart IP65 voor 24V, met laadvermogen van 5A, 8A en 13A.

Isolatieklasse IP65 geeft aan dat de lader een spatwaterdichte, tevens veilig geconstrueerde, geheel dichte behuizing heeft. Daarmee is deze zoals dat heet: aanraakveilig. Het apparaat is bovendien volledig beschermd tegen stof én is sproeiwaterdicht (officieel omschreven als ‘geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek’).

Bovengemiddeld laadrendement
Ook de IP65 is inzetbaar als voeding, met een bovengemiddeld hoog rendement, en een tot vier keer lagere warmte dan voor dit apparaat ‘normaal’ zou zijn. De lader is volledig geruisloos want werkt zonder koelventilator. Verder gelden er meer overeenkomsten met de al omschreven Blue Smart IP22. Namelijk op het vlak van:

  • Verlaagd stroomverbruik naar 0.5 watt als de accu volledig is opgeladen
  • Geschikt voor loodzuur en tevens voor lithium accu’s met uiteenlopende capaciteit
  • Meerstaps (7-staps) geautomatiseerd laadalgoritme, waaronder voor de Li-ion accu
  • Veiligheids- en resetfunctie voor de lithium accu bij een te lage accuspanning
  • Temperatuurcompensatie: (druppel)laden van de loodaccu met aangepast voltage
  • Herstelfunctie bij te diepe ontlading
  • Herconditionering voor gesulfateerde loodzwavelzuuraccu’s
  • Corrosie-preventieve eigenschappen ten behoeve van de positieve accuplaten


VictronConnect App
De IP22, IP65 en IP67: alle drie IP-varianten van de Victron Blue Smart opladers zijn geschikt voor monitoring op afstand via de Victron App. Daarover in een dit artikel méér.

 

VictronConnect AppVictron en Bluetooth

Zoals gezegd is ook de Victron Blue Smart IP65 voorbereid voor het maken van een bluetooth connectie met uw smartphone, in combinatie met de VictronConnect App.IP67 | Specifieke kenmerken

Victron Blue Smart IP67


Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van de Blue Smart IP67?

De Blue Smart IP67 is volledig waterproof, mede dankzij de waterdichte behuizing. Is inzetbaar voor auto, motor, boot en camper. Bestemd voor 12V (met laadvermogen van 7A, 13A, 17A en 25A) en 24V (met laadvermogen van 5A, 8A en 12A). Deze lader heet ook wel de Blue Power IP67 en is bedoeld voor vaste montage.

Microprocessor gestuurd
De Blue Smart IP67 heeft een adaptief, microprocessor-gestuurde 5-traps laadalgoritme. Te weten: bulklading, absorptielading, herconditionering, druppellading en opslag. Hij is er ook in de (1+Si) variant; met startonderbrekingsfunctie.

Isolatieklasse IP67 houdt het volgende in. De geheel dichte behuizing is behalve volledig waterdicht ook veilig qua constructie. Deze is gemaakt van gegoten aluminium en samen met de elektronica in hars gegoten. Het apparaat is bovendien stofdicht en schokbestendig, en daarmee aanrakingsveilig.

Led-indicatoren
De Blue Power IP67 verlaagt de laadspanning nog verder als de accu meer dan 48 uur is aangesloten. De voordelen: een nog lager stroomverbruik en een nog beter onderhouden accu. Deze IP67 heeft led-indicatoren voor de status van de lader (bulklading, absorptie, druppellading, opslaglading en een led voor als de lader is aangesloten aan het 220V).

Geschikt voor in warme omgeving
De Blue Power IP67 is bovendien beveiligd tegen oververhitting en is daarmee geschikt voor in een warme omgeving zoals een machinekamer. Ook deze Victron Blue Smart variant werkt zonder koelventilator en is daardoor volledig stil.


Verschillen?
Benieuwd naar de verschillen tussen de Victron Blue Smart 12/24V laders IP22, IP65 en IP67? Lees het hier.


Hier te koop: ook bijbehorende kabels en accessoires

De genoemde varianten IP22, IP65 en IP67 Victron Blue Smart acculaders zijn hier te koop. Datzelfde geldt voor de accessoires voor de Victron Blue Smart laders.

 

Scroll naar beneden en vind alle laders. En/of klik op de voorgaande link en zie daar de verschillende kabels en andere accessoires die horen bij één van de Victron Blue Smart IP-geclassificeerde laders.

 

Lees meer
Filter uw productenVictron Wandhouder voor IP65-Oplader
Victron Wandhouder voor IP65-Oplader
Met deze Victron houder voor wandmontage kunt u uw Blue Smart IP65-oplader gemakkelijk aan de muur ophangen. De lader is prima te gebruiken vanuit de houder en tevens gemakkelijk uit de houder te halen. Geschikt voor IP65 modellen 12/10, 12/15, 24/8.
SALE Victron Opbergkoffer/ Draagkoffer voor acculader
Victron Opbergkoffer/ Draagkoffer voor acculader
Met deze opbergkoffer/ opberg case voor acculader en accessoires kunt u uw acculader en uw accessoires hiervoor netjes opbergen en makkelijk meenemen en opbergen.

€34,95 €27,95

Informatie
SALE Victron Blue Smart IP65 Acculader 6V/12V
Victron Blue Smart IP65 Acculader 6V/12V
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 6V/12V is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is aan te sluiten met accuklemmen, eyelets of via de sigarettenaansteker ingang.

€69,95 €52,95

Informatie
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/4
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/4
12V accu's tot ± 120Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/4 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5
12V accu's tot ± 150Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7
Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7
12V accu's tot ± 150Ah
 
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7 is een intelligente acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5
Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5
24V accu's tot ± 100Ah
 
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5 is een intelligente 24V acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€104,95

Informatie
SALE Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7
12V accu's tot ± 225Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€124,95 €104,95

Informatie
Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/5
Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/5
24V accu's tot ± 150Ah
 
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/5 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€109,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/8 (1)
Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/8 (1)
24V accu's tot ± 120Ah
 
De Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/8 (1) is een intelligente acculader voor 24V accu's met een laadvermogen van 8A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€119,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/15 (1)
Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/15 (1)
12V accu's tot ± 175Ah
 
De Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/15 (1) is een intelligente acculader met een laadvermogen van 15A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€119,95

Informatie
SALE Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/13
Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/13
12V accu's tot ± 300Ah
 
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/13 is een intelligente acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€144,95 €119,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 3