Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5 is een intelligente 24V acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€104,95
Incl. btw

Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5

De Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5, ook wel Blue Power IP67 genoemd, is een intelligente 24V acculader met een waterdichte behuizing en een laadvermogen van maximaal 5A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone. De Blue Power IP67 24/5 is bedoeld voor vaste montage.

Geschikt voor
De Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/5 is geschikt voor alle soorten 24V loodzuur accu's en tevens 24V lithium accu's. De Victron Blue Smart 24/5 is geschikt voor accu's tot ongeveer 60Ah voor laden en tot ongeveer 100Ah voor onderhoud.

Voeding
De Blue Smart IP67 laders kunnen ook gebruikt worden als voeding. Daarmee levert de lader direct 24V en maximaal het laadvermogen van de lader aan stroom voor het boordnet.

Eyelets
Bij uw Blue Power lader ontvangt u vaste kabels met eyelets bedoeld voor een permanente aansluiting van uw lader aan de accupolen uw accu. Deze lader is dus bedoeld voor vaste montage.

VictronConnect App
Met de VictronConnect App kunt u uw Blue Smart IP67 lader configureren/instellen en uitlezen met uw mobiele telefoon. U kunt de status van zowel de lader als de accu uitlezen. Op het scherm van uw telefoon wordt de spanning en de beschikbare (laad)stroom weergegeven.

IP67 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Blue Smart IP67 24/5 is IP67 beveiligd qua constructie van de behuizing. De behuizing is gemaakt van gegoten aluminium en de elektronica is in hars gegoten. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is verder volledige beschermd tegen stof en tevens echt waterdicht. De Blue Smart IP67 24/5 is hierdoor ook schokbestendig.

'Groene' acculader met zeer hoge efficiëntie
De Blue Power IP67 24/5 heeft een zeer hoog rendement/ hoge efficiëntie (tot 92%) waardoor deze tot vier keer minder warmte genereert dan vergelijkbare modellen van andere merken. Als de accu volledig is geladen dan daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en ook dat is veelal beter dan de industrienorm.

Adaptief 5-traps laadalgoritme
De Blue Smart IP67 24/5 is voorzien van een adaptief 5-traps laadalgoritme te weten: bulklading, absorptielading, herconditionering, druppellading en opslag. De lader is voorzien van een microprocessor die adaptief het accubeheer regelt. Deze eigenschap optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van het gebruik van de accu. 

Opslag-modus
De unieke opslag-modus van de Blue Smart IP67 24/5 zorgt voor minder corrosie van de positieve platen. Zelfs de lagere druppelladingsspanning die na het absorptieladen volgt zal altijd enige corrosie veroorzaken. De Blue Power IP67 24/5 verlaagt de laadspanning nog verder als de accu meer dan 48 uur aan de acculader aangesloten blijft. Dit zorgt voor een lager stroomverbruik en een beter onderhouden accu.

Twee leds tonen statusindicatie 
Twee leds op de lader tonen statusindicatie van de lader. Uitleg bij de leds: Gele LED: bulklading (snel knipperend), absorptielading (langzaam knipperend), druppellading (brandt permanent), opslaglading (uit) Groene LED: lader is aangesloten aan het 220V stroomnet

Ook geschikt voor Li-ion
De Blue Smart IP67 24/5 is ook geschikt voor Li-ion accu’s. De Blue Smart 24/5 maakt gebruik van een specifiek laadalgoritme voor Li-ion (LiFePO₄) accu’s. Het is tevens voorzien van een automatische veiligheids- en resetfunctie voor Li-ionaccu’s bij een te lage accuspanning.

Herconditionering
De Blue Smart IP67 24/5 is voorzien van een herconditioneringsfunctie. De Blue Smart 24/5 lader kan een loodzwavelzuuraccu, die niet voldoende is opgeladen of sterk ontladen is geweest, via herconditionering deels herstellen (de sulfatering oplossen). Dit gebeurt door de accu op te laden met een lage stroom en tegelijkertijd een hoge spanning.

Beschermd tegen oververhitting 
De Blue Power IP67 24/5 is beveiligd tegen oververhitting en kan daardoor worden gebruikt in een warme omgeving zoals een machinekamer. De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 60 ºC stijgt. Het laadvoltage is daardoor lager maar de lader valt niet uit.

Herstelfunctie voor diep ontladen accu’s
De Blue Power IP67 24/5 zal zelfs diep ontladen accu’s proberen te laden. Dit kan voorkomen als u een accu niet of weinig heeft opgeladen gedurende een langere periode.

Eigenschappen van de Blue Smart IP67 24/5
- Vijfstaps intelligent laadalgoritme
- Herstel van diep ontladen en (bijna) ‘dode’ accu’s
- Lage stroommodus voor kleinere accu’s
- Geschikt voor Li-ion accu’s
- Beschermt tegen oververhitting
- Volledig geruisloos (geen koelventilator)

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden.

Nederlandstalige handleiding
Bij uw lader ontvangt u een beknopte Nederlandstalige handleiding. De meegeleverde handleiding is ook beschikbaar in 6 andere talen waaronder Engels, Duits en Frans.

Handige extra informatie bij uw Victron Acculader

Garantie
U ontvangt 5 jaar garantie op uw Blue Power lader van Victron.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags