Productadvies: ESS voor klein, middelgroot of groot gezin

Veel mensen overwegen thuis een Energy Storage Systeem (ESS) aan te leggen, en dat is begrijpelijk. Het opwekken van stroom via zonnepanelen is één ding, maar het opslaan ervan in een thuisaccu is een andere elementaire functie. Met een ESS kunt u de opgeslagen energie later gebruiken om apparaten in huis van stroom te voorzien. Dat kan vooral interessant zijn als de salderingsregeling komt te vervallen. En het mooie is dat u met een ESS nog steeds energie kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Als u overweegt om uw huidige zonnestroom- en netvoorziening thuis uit te breiden met een thuisaccu, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe dat werkt. En welke producten u daarvoor nodig heeft. Op deze pagina's vindt u antwoorden op die vragen. We bespreken ESS-systemen voor thuis met verschillende capaciteiten, afhankelijk van de grootte van uw huishouden en het aantal apparaten dat u wilt voeden.

Beschikbare producten

Kies op deze pagina de capaciteit die het beste bij uw situatie past en bekijk welke producten en onderdelen u nodig heeft. Deze zijn verkrijgbaar via Druppellader.com, en we bieden hiervan uitgebreide productbeschrijvingen om verrassingen te voorkomen.

Wat is een ESS voor thuis?

Een ESS is in feite een intern voedingssysteem dat duurzame energie opwekt, meestal via zonne- of windenergie. Het systeem slaat deze energie op in een accu voor later gebruik en kan ook energie terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Onderdelen

Een ESS bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder zonnepanelen, een omvormer/acculader, een GX-apparaat, een accusysteem en diverse accessoires zoals bekabeling en zekeringen.

Flexibel configureerbaar

Een van de voordelen van een ESS is de flexibele configuratie. U kunt de verhouding tussen zonne- en netstroom regelen en bepalen hoeveel energie er gaat naar het voeden van apparaten en hoeveel er wordt opgeslagen.

Attentie: onze beschrijvingen van ESS-installaties voor thuis gaan uit van de bestaande opstelling van zonnepanelen, het vaste thuisnetwerk, de meterkast en de panelen zoals ze bij u thuis al zijn.

Daarna voegt u een MultiPlus II-omvormer en een thuisaccu toe. De MultiPlus II fungeert als een soort filter voor de zelf opgewekte energie. Deze zal eerst de thuisaccu volledig opladen voordat er eventueel energie teruggaat naar het vaste elektriciteitsnet.

 

Kortom

Met onze beschrijvingen kunt u uw bestaande zonnestroomsysteem thuis uitbreiden met een thuisaccu. U behoudt uw zonnepanelen en netvoorziening en voegt een MultiPlus II-omvormer en een thuisaccu toe. Deze omvormer zorgt ervoor dat uw zelf opgewekte energie eerst wordt gebruikt om de thuisaccu op te laden voordat eventueel teruglevering plaatsvindt naar het elektriciteitsnet.

Interesse in een ESS voor uw eigen gezin?

Als u geïnteresseerd bent in het aanleggen van een ESS voor thuis, kunt u hieronder uw keuze maken op basis van de gewenste capaciteit. We bieden beschrijvingen aan op basis van een capaciteit van 3kWh en op basis van een capaciteit van 5kWh.

Een systeem voor 3kWh is gemiddeld goed voor de stroomvoorziening voor een klein tot middelgroot gezin van 3 tot 4 personen.

Een systeem voor 5kWh aan vermogen is gericht op de energievoorziening voor een klein tot middelgroot gezin van 4 personen.

De beschrijvingen geven richtlijnen voor de producten die u bij de betreffende gezinssamenstelling nodig zult hebben. Maak hieronder uw keuze.

 

Lees meer