Omvormer 48V naar 48V

Een omvormer voor het laden van een 48V accu vanuit een 48V-systeem? Dat is vaak van toepassing voor het laden van een tweede accu met hetzelfde voltage - veelal de accessoire accu - in hetzelfde voertuig of vaartuig. Een extra 48V accu laden in een 48V boordnet? Dan zoekt u een omvormer in de categorie 'van 48 volt naar 48 volt'. Een 48 Volt-startaccu of extra accu opladen in een 48V-systeem? Dat kan met de volgende omvormers / acculaders.

Zoals de Victron Orion-Tr 48/48. Daarvan zijn er meerdere varianten, denk aan uiteenlopende ampèrages. De uitgangsspanning is met een omvormer zoals de Victron Orion-Tr eenvoudig in te stellen, met behulp van de potentiometer. Daarnaast is de 'aan-uit' op afstand regelbaar, bijvoorbeeld met het contactslot van het voertuig of vaartuig, zodat een relais in de ingangsbedrading niet nodig is. Een andere mooie eigenschap van deze converter/lader is dat de ingang en uitgang volledig gescheiden zijn; dat voorkomt storingen. Daarnaast zal de lader bij hoge omgevingstemperaturen de uitgangsstroom beperken, en een omvormer zoals de Victron Orion-Tr werkt kortsluiting en oververhitting actief tegen.

Alles voor de converter/lader van 48 volt naar 48 volt

Het is zelfs mogelijk om een onbeperkt aantal van deze omvormers parallel met elkaar te schakelen, om zo het uitgangsvermogen te verhogen. Voor alle mogelijkheden verwijzen wij u naar de bijgaande lader(s), voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing, in zowel het Nederlands als Engels. Op Druppellader.com vindt u overigens eveneens de juiste bekabeling voor al onze omvormers. Voor alle aansluitingen hebben we de beste kabels, bij te bestellen per meter. Daarnaast zijn alle zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en andere benodigdheden voor de montage van de omvormer van (onder meer) 48V naar 48V voorradig.

Zie ook al onze andere DC-DC omvormers

Een DC-DC converter kan een spanning uit een gelijkstroom accu / batterij omvormen naar een hogere of lagere spanning. Dergelijke omvormers kunnen dus bijvoorbeeld ook de spanning uit een accu met een bepaald voltage omzetten naar een ander voltage. Zo zijn er diverse 'van en naar' spanningen waarvoor een DC-DC converter (ook DC-DC inverter genoemd) dienst kan doen. Zo kunt u ook een apparaat met een bepaald voltage aansluiten in een boordnet van een hoger of lager voltage. DC staat voor Direct Current; vrij in het Nederlands vertaald gelijkstroom. Een DC-DC omvormer vormt dus de hoogte van de spanning om (en niet de soort stroom).

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE Victron Orion-Tr 48/48-2,5A (120W) Geïsoleerd
Victron Orion-Tr 48/48-2,5A (120W) Geïsoleerd
Met de Victron Orion-Tr 48/48-2,5A omvormer kunt u bijvoorbeeld een 48 Volt toepassing gebruiken in een 48V-systeem. De Orion-TR heeft een geïsoleerde uitgang en een regelbare uitgangsspanning.

€83,95 €66,95

Informatie
SALE Victron Orion-Tr 48/48-6A (280W) Geïsoleerd
Victron Orion-Tr 48/48-6A (280W) Geïsoleerd
Met de Victron Orion-Tr 48/48-6A omvormer kunt u bijvoorbeeld een 48 Volt toepassing gebruiken in een 48V-systeem. De Orion-TR heeft een geïsoleerde uitgang en een regelbare uitgangsspanning.

€148,95 €119,95

Informatie
SALE Victron Orion-Tr 48/48-8A (380W) Geïsoleerd
Victron Orion-Tr 48/48-8A (380W) Geïsoleerd
Met de Victron Orion-Tr 48/48-8A omvormer kunt u bijvoorbeeld een 48 Volt toepassing gebruiken in een 48V-systeem. De Orion-TR heeft een geïsoleerde uitgang en een regelbare uitgangsspanning.

€274,95 €209,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1