Victron AGM 12V/22Ah Deep Cycle Accu/ Batterij

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Deze Victron 12V/22Ah AGM accu is een gesloten accu met een capaciteit van 22Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.

€75,95 €55,95

Incl. btw

Victron AGM 12V/22Ah Deep Cycle Accu/ Batterij

Deze Victron 12V/22Ah AGM accu/ batterij is een gesloten accu met een capaciteit van 22Ah. Dit is een zogenaamde semi tractie accu en daarmee geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

AMP schuif faston aansluiting
Deze Victron 12V/22Ah AGM accu/ batterij is voorzien van AMP schuif faston aansluitingen met daarin een gat t.b.v. een M6 bout. Op een M6 bout kunnen buiskabelschoenen/ perskabelogen direct gemonteerd worden.

Koperen aansluitingen/ accupolen
De aansluitingen op de accu zijn van koper met gaten voor M6 bouten. Dit zorgt voor een goed contact met de accukabels en daarmee de aangesloten apparatuur. Met M6 bouten kunnen perskabelogen/ buiskabelschoenen direct op de accu worden aangesloten. Montage van aparte accupolen is daarmee overbodig. De accu's voldoen aan zowel de Europese CE- als ook de Amerikaanse UL-specificaties in brandbestendige ABS-behuizingen. Alle Victron AGM accu’s worden geleverd met wereldwijde 2 jaar garantie van Victron Energy.

Algemeen: Over de AGM accu
AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Een AGM-accu wordt ook wel multi-purpose of dual-purpose accu genoemd, en is geschikt voor zowel langzame ontlading als het kortstondig leveren van hoge stromen. De toepassingen zijn zeer breed zoals omvormers, boegschroeven, lieren en meer.

De techniek en opbouw van de AGM accu
In AGM-accu’s is de elektrolyt geabsorbeerd in een glasvezel mat die geklemd is tussen de platen. In een AGM-accu verplaatsen de ladingdragers, waterstofionen (H2) en sulfaationen (SO4) zich gemakkelijker tussen de platen dan in een gel-accu.

VRLA technologie
De Victron AGM accu’s zijn uitgerust met VRLA technologie. VRLA staat voor Valve Regulated Lead Acid. Dit houdt in dat de accu’s gesloten zijn en alleen als gevolg van verkeerd laden en/of kapotte cellen zal er gas via een veiligheidsventiel ontsnappen. VRLA accu’s zijn onderhoudsvrije accu’s. Dat betekent overigens niet dat ze niet onderhouden moeten worden met een druppellader/ acculader.

Lage zelfontlading
Victron VRLA accu’s hebben een zeer lage zelfontlading. Ze kunnen daardoor probleemloos langere periodes zonder laden of onderhoud (niet onbeperkt lang uiteraard, maar wel langer dan vergelijkbare gel of natte accu’s). De Victron AGM accu’s maken gebruik van loodcalcium roosters en zijn opgebouwd uit zeer zuivere materialen. Hierdoor ontstaat een zelfontlading van minder dan 2% per maand bij een temperatuur van 20°C. Let op: Deze ontlaadsnelheid verdubbeld bij iedere temperatuur verhoging van 10°C. Victron VRLA accu’s kunnen zodoende tot een jaar lang (Belangrijk! Dit kan dus alleen als dit bij een relatief lage temperatuur gebeurt.) bewaard worden zonder dat zij opnieuw geladen hoeven te worden.

Uitzonderlijk ontlaadherstel
Zelfs na diepe en langdurige ontladingen herstellen de Victron VRLA accu’s zich zeer goed. Herhaaldelijk diep en langdurig ontladen heeft zeker wel een negatieve invloed op de levensduur van de accu zoals dit voor alle loodzwavelzuuraccu’s geldt.

Geadviseerde laadstroom
De laadstroom van een VRLA-accu mag niet hoger zijn dan 0,2C (dat is 20A voor een 100 Ah accu). Als de accu met een hogere laadstroom geladen wordt dan zal de temperatuur van de accu met meer dan 10°C toenemen. Temperatuur compensatie is dan noodzakelijk voor het behoud van de accu. Zonder temperatuurcompensatie kunt u dus laden met maximaal 20% van de capaciteit van de accu gerekend in Ah. De capaciteit van de accu staat altijd vermeld op de accu.

Tip: Lees ook de productsheet met extra informatie over de Victron AGM accu’s. Het geeft u meer inzicht in de kwaliteit van de aangeboden accu en over hoe u het beste om kunt gaan met uw accu.

Handige extra informatie bij uw Victron Accu:

Specificaties
Technologie: Vlakke plaat AGM met VRLA-technologie
Nominale accucapaciteit: 22Ah
Accuspanning: 12V
Aansluiting: Faston stekker 6,3 x 0,83
Afmetingen (LxBxH): 181 x 77 x 167 mm
Gewicht: 6,1 kg
CCA< @0°F: N.v.t.
RES CAP @80°F: N.v.t.

Uw Victron accu goed opladen?
U kunt uw Victron AGM accu prima opladen met een Victron acculader. Laders van CTEK, Optimate of Mastervolt zijn ook prima om te kiezen bij uw kwalitatief hoogwaardige accu.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags