Tecmate Optimate Solar 10 Watt Duo

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Optimate Solar Duo is een druppellader op zonnecellen. Hij desulfateert, laadt en onderhoudt accu's met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel van 10W.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€124,95 €99,95

Incl. btw

Tecmate Optimate Solar 10 Watt Duo

Dit nieuwe model Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. Het nieuwe model Optimate Solar Duo heeft ene kleiner formaat zonnepaneel met meer vermogen. Hierdoor kunt u het nog makkelijker monteren en zorgt het ook nog eens voor meer opbrengst en daarmee een sneller laadproces.

De lage zonne-energie wordt omgezet in hoge puls ladingen, die de effecientie van de lading verbeteren. Dit kan dus prima ook op plaatsen waar er geen toegang is tot netstroom.

De Optimate Solar Duo wordt geleverd met een aparte controler die het makkelijk maakt om te zien of uw batterij geladen of onderhouden wordt.

De Optimate Solar Duo is een acculader die werkt op zonne-energie. Het meegeleverde zonnepaneel levert 10 watt aan vermogen en dat is prima voldoende om uw 12 Volts accu op te laden (in geval van kleine accu's tot 15Ah) en te onderhouden (tot ongeveer 30Ah). Deze onderhoudslader van Optimate kan zelfs uw nagenoeg 'dode' accu herstellen. Deze lader op zonne-energie is dus handige mobiele acculader met alle functies nodig voor het laden en onderhouden van uw 12 V accu.

Let op! Het vermogen van een zonnepaneel is altijd afhankelijk van de zon-opbrengst. De uitleg in deze producttekst is gericht op het maximale vermogen dat dit zonnepaneel geeft. In de winter, op dagen met een mindere zon-opbrengst en bij gebruik onder een verkeerde hoek op de zon of achter een raam zal een zonnepaneel beduidend minder rendement geven. Houdt hier dus rekening mee als u kiest voor een specifiek vermogen in watts voor uw lader op zonne-energie. 

De acculader is volledig automatisch. U kunt de lader aansluiten aan uw accu en deze verder laten zitten. De lader is 'slim' genoeg om te bepalen of het de accu moet herstellen ofwel op moet laden of dat het de accu druppelsgewijs moet onderhouden.

Deze acculader op zonnepaneel is uitermate geschikt voor gebruik op een boot. Uiteraard kunt u de lader ook gewoon thuis gebruiken voor uw brommer, motor, auto of grasmaaier. Gaat u wel eens op reis en wilt u tussendoor kunnen laden dan is een acculader op zonne-energie natuurlijk ook erg handig. U heeft een stroombron namelijk altijd bij de hand.

De Optimate Solar Duo is geschikt voor alle soorten 12 Volt accuzuur accu's (AGM/MF-, standaard-, GEL- en spiraalcelaccu’s van 2 tot ongeveer 30 Ah) en tevens voor 12,8V LFP LiFePO4 accu's.

Montage van het paneel
Voor de montage van het zonnepaneel adviseren we een plek te zoeken die goed gericht is op de zon, liefst buiten. Als u het paneel binnen monteert of neerlegt dan is de opbrengst minder hoog (de opbrengst hangt natuurlijk af van de mate van lichtinval en de beschikbare uren zon dat het scherm kan ontvangen).
Op de hoeken van het paneel zijn gaten aanwezig waarmee u het paneel met schroeven vast kunnen zetten aan een vlak oppervlak (de schroeven voor montage worden niet meegeleverd).

Opbrengst en vermogen van de Optimate Solar Duo
Het vermogen wordt pulsmatig toegediend aan de accu. Gemiddeld is het geleverde maximale vermogen van dit 10 watt zonnepaneel 0,83A. Let op: in de winter levert een zonnepaneel gemiddeld 1 keer het Wp vermogen op op dagbasis. In de zomer is dit gemiddeld 2,5 keer het Wp vermogen. Twijfelt u over de juiste opbrengst van het paneel in uw situatie, neem dan even contact met ons op. 

De Optimate Solar laadt in 4 stappen
- Test opbrengst zonne-energie en status van de accu
- Herstellen van de accu (vanaf 1 Volt)
- Laden van de accu
- Onderhouden van de accu

De (werking van de) Optimate Solar kort uitgelegd
1. veiligheidstest: De Optimate Solar moet zijn aangesloten op een accu (minimumspanning 1V) om de uitgang te activeren.

2. Op de controler staan 3 LED lampjes, te weten:
Rode led aan: Zonnepaneel werkt
Rode led knippert: Er wordt geladen
Groene led knippert: accu wordt onderhouden

3. De werking van de Optimate Solar: Deze lader op zonnepaneel zet de lage spanning van een standaard 12V zonnepaneel om in hogere ladingspulsen, beter geschikt voor het laden van een accu. Het kan een puls lading leveren tot 4 à 5 Ampére, gecontrolleerd naargelang de grootte van het paneel en de kracht van het zonlicht.

4. Laden en onderhouden: Lading in 4 stappen:
Test of het voltage van het zonnepaneel voldoende is, test daarna de accu om te controleren of laden nodig is. De Optimate Solar redt gesulfateerde accu's vanaf 1 Volt en laadt met 14 tot 14.4V. Hij onderhoudt de accu met pulsladingen (druppelladen) (13,5V max) voor veilig langdurig onderhoud van uw accu.

5. De Optimate Solar kan continu verbonden blijven aan de accu, de accu zal koud en veilig worden gehouden.


Het bijgeleverde zonnepaneel is model TM-525: 10W zonnepaneel

Afmetingen van het zonnepaneel
Het paneel is 30,5cm hoog (iets meer dan 32cm als je de montagehoeken meerekent) en 27cm breed (29cm als je de montagehoeken meerekent) en 1,9cm dik (2,5cm als je de montagehoeken meerekent).

Lengte van de bijgeleverde kabels
De vaste kabel die aan het zonnepaneel bevestigd zit is 180cm lang. Samen met de 50cm lengte van de standaard bijgeleverde O1 en O4 kunt u het paneel op een afstand van 230cm van de accu plaatsen. Als u een langere kabel nodig heeft dan kunt een verlengkabel bijbestellen. We hebben een verlengkabel van 180cm en een van 460cm.

Garantie
De acculader wordt geleverd met 3 jaar garantie.
 

Bijgeleverde accessoires
O-01: weerbestendige permanente kabel
O-04: krokodil-/accuklemmen
Duidelijke gebruiksaanwijzing in 8 talen 

Handleiding:
Download hier alvast de handleiding van de Optimate Solar.

Handige extra informatie bij uw acculader (deze info is nog van het vorige model Optimate Solar, alles komt overeen behalve het formaat van het paneel en het vermogen):

Voltage: 12V
Accuvermogen: Tot 15Ah voor laden en tot ongeveer 30Ah voor onderhoud
Soorten accu’s: AGM/MF-, standaard-, GEL- en spiraalcelaccu’s van 2 tot 30 Ah
Maximale laadstroom: (bulklading) max 5A (max 3A bij lichte bewolking)
Afmetingen (L x B x H): Ongeveer 30,5cm hoog, 27cm breed en 2cm dik
Gewicht: ongeveer 2 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen