Druppelladers voor het laden van een natte loodzuur accu

Zoals u in dit artikel kunt lezen, onderscheiden we verschillende soorten accu’s. De meest gemaakte scheiding is die tussen natte en droge accu’s. Binnen de natte accu’s is de loodzuuraccu het meest bekend. Een natte loodzuuraccu wordt bijvoorbeeld veel in auto’s gebruikt.

CTEK MXS 5.0 (12V / 0,8A - 5A)

Wat is een natte loodzuuraccu?
Een natte loodzuuraccu bestaat uit water, zwavelzuur en lood. Omdat ze niet volledig gesloten zijn en er zich vloeistof in bevindt, dient u ze altijd rechtop te verplaatsen (en te monteren) om zo lekkage te voorkomen. Als u de accu van uw voertuig bekijkt en u ziet duidelijk vloeistof zitten, dan weet u dat het een natte loodzuuraccu betreft. Een natte loodzuuraccu is daarnaast te herkennen aan de los te schroeven accudopjes bovenop de accu.

Let op: er zijn ook zogenaamde droge loodzuuraccu’s. Hieronder vallen bijvoorbeeld gelaccu’s en AGM accu’s.

Loodzuuraccu, startaccu, semitractie-accu, (vol)tractie-accu
Binnen de categorie natte loodzuuraccu’s maken we weer onderscheid tussen startaccu’s, een semitractie-accu en (vol)tractie-accu’s. Meer uitgebreide informatie over deze typen accu’s leest u in dit artikel.

Druppellader voor het onderhoud van een loodzuuraccu
Wanneer u weet dat uw voer- of vaartuig een natte loodzuuraccu bevat, kunt u nadenken over het juiste onderhoud van uw accu. Een druppellader is hiervoor bijzonder geschikt. Elke accu zal namelijk in verloop van tijd gaan ontladen, wat schade kan berokkenen aan de accu. Goed onderhoud van uw accu is dus van groot belang. Een druppellader is voorzien van geavanceerde technologie die ervoor zorgt dat de accu bijgeladen wordt indien nodig. Het laden gaat stapsgewijs, waardoor nooit teveel of te weinig geladen wordt. Het spreekt voor zich dat dit zowel de capaciteit als de levensduur van de accu ten goede komt.

Welke druppellader gebruik ik voor een natte loodzuuraccu?
Welke druppellader heeft u nodig voor het laden van een natte loodzuuraccu? Bij het kiezen van een druppellader voor een loodzuuraccu is het allereerst van belang om te kijken naar het voltage (6, 12 of 24 volt waarbij 12 volt het meest gangbaar is). Verder kijkt u naar het aantal ampère-uur (Ah) van de accu. Uiteraard kunnen daarnaast ook budget en voorkeur voor een bepaald merk meespelen in uw keuze.

In de categorie druppelladers voor natte loodzuuraccu’s vindt u alle geschikte druppelladers handig bij elkaar. U ziet ze ook allemaal direct in onderstaand overzicht!

 

Lees meer
Filter uw productenTelwin acculader Defender 8
Telwin acculader Defender 8
6V/12V accu's tot ± 30Ah
 
De Telwin acculader Defender 8 is een intelligente acculader en onderhoudslader met elektronische regeling van de laadstroom en automatische onderbreking en herstart (TRONIC) voor het opladen van all types 6V en 12V loodzuur accu’s.
Telwin druppellader T-Charge 12 | 6V + 12V
Telwin druppellader T-Charge 12 | 6V + 12V
6V en 12V accu's tot ± 70 Ah
 
De Telwin T-Charge 12 is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC). Toepassingen zijn: motor, auto, bestelwagen, tractor, boot en meer.
Telwin druppellader T-Charge 12 - new edition
Telwin druppellader T-Charge 12 - new edition
6V en 12V accu's tot ± 70 Ah
 
De nieuwe Telwin T-Charge 12: de intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC) laadt én herstelt nu óók 6V accu's. Met fris display en extra functies en gemak!
Telwin druppellader T-Charge 12
Telwin druppellader T-Charge 12
12V accu's tot ± 70 Ah
 
De Telwin T-Charge 12 is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom en druppellaadtechniek.

Toepassing:
motor, auto, bestelwagen, tractor, boot
Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO
Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO
De compleetheid samen met prijsniveau en kwaliteit, maakt de T-Charge 12 EVO uniek. Deze Telwin is lader, onderhouder én tester, maar heeft ook de functies Herstel, Cold en Supply. Naast Pulse Tronic en een modern LCD-scherm. Voor álle 6/12V accu's!
Telwin druppellader T-Charge 20 | 12V + 24V
Telwin druppellader T-Charge 20 | 12V + 24V
De Telwin T-Charge 20 is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC). Toepassingen zijn: motor, auto, bestelwagen, tractor, boot en meer.
SALE Telwin druppellader T-Charge 26 Boost
Telwin druppellader T-Charge 26 Boost
12V accu's tot ± 250 Ah
 
De Telwin T-Charge 26 Boost is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC).

Toepassing:
motor, auto, bestelwagen, tractor, boot

€135,95 €118,95

Informatie
Telwin Pulse 30
Telwin Pulse 30
6,12,24V accu's tot ± 400 Ah
 
De Telwin Pulse 30 is een automatische acculader en druppellader in één voor alle soorten 6, 12 en 24V accu’s. De lader is geschikt voor zowel motoren als auto's maar ook voor boten, tractoren, (zware) vrachtwagens en graafmachines.

€239,95

Informatie
Telwin Pulse 50
Telwin Pulse 50
6,12,24V accu's tot ± 600 Ah
 
De Telwin Pulse 50 is een automatische acculader en druppellader in één voor alle soorten 6, 12 en 24V accu’s. De lader is geschikt voor zowel motoren als auto's maar ook voor boten, tractoren, (zware) vrachtwagens en graafmachines.

€274,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1