Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO 6/12V - Pulse Tronic - met functies Recovery, Supply, Cold

Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De compleetheid samen met prijsniveau en kwaliteit, maakt de T-Charge 12 EVO uniek. Deze Telwin is lader, onderhouder én tester, maar heeft ook de functies Herstel, Cold en Supply. Naast Pulse Tronic en een modern LCD-scherm. Voor álle 6/12V accu's!

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€94,95
Incl. btw

Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO 6/12V - Pulse Tronic - met functies Recovery, Supply, Cold

De T-Charge 12 EVO is een opvallend complete, elektronische acculader, onderhoudslader en tester. Deze bijzondere Telwin is geschikt voor letterlijk alle soorten 6V en 12V accu’s tot 130Ah: Wet, Gel, MF, AGM, Pb-Ca, EFB en óók Lithium (!). De EVO doet uitgebreid dienst voor scooter, boot, tractor, auto, kleinere motorboot, bestelwagen, lichte vrachtwagen en soortgelijke gemotoriseerde voertuigen.  

Multifunctioneel
De multifunctionaliteit van de T-Charge 12 EVO komt (naast het laden, onderhouden en testen) tot uiting in meerdere, voor de accu waardevolle functies. Het gaat hierbij om Recovery, Supply en Cold, naast de Pulse Tronic. Bovendien biedt het vernieuwde liquid-crystal display (LCD) veel inzicht en overzicht.

Laden en onderhouden
Het normaal laden is met dit apparaat mogelijk voor accu’s met een capaciteit van 2 tot 70Ah. In de onderhoudsmodus is deze T-Charge 12 geschikt voor accu’s met een capaciteit tot 130Ah.  

Testmodus: laadstatus, startcapaciteit en dynamo
Uw accu kan met deze Telwin rekenen op drie soorten testfuncties. Als eerste geeft het moderne LCD-scherm de laadstatus van de batterij aan, zodat u real time kunt zien hoe vol de accu is. Als tweede toont dit bovengemiddeld complete instrument de startcapaciteit van de accu (CCA). Dit gebeurt automatisch bij het starten van het voertuig. De derde functie binnen de modus Testen is gericht op de dynamo. U ziet hiermee onmiddellijk of het laadsysteem voldoende voltage genereert.

Functie: Recovery (herstel)
De functie Recovery zorgt indien nodig voor het belangrijke herstel (desulfatie) van gesulfateerde accu’s. Deze Telwin T-Charge 12 EVO herkent automatisch wanneer dit herstel nodig is.   

Functie: Supply
De functie Supply biedt uitkomst voor wanneer u de accu moet vervangen. Zet vóór het wisselen van de batterij de klemmen op de polen, en deze functie voorziet het tijdelijk accu-loze voertuig van een stabiele stroom (4A). Dankzij deze voeding behoudt u de elektronische instellingen van uw voertuig.

Functie: Cold
Bij lage temperaturen, 5 graden Celsius en kouder, past deze lader c.q. onderhouder c.q. tester met de geavanceerde instelling ‘Cold’ het laadprogramma aan (ook in de onderhoudsmodus). Ook dit is een functie die bijdraagt aan een optimale werking, kwaliteit en levensduur van de accu.

Pulse Tronic
Het ‘intelligent’ en automatisch laden en onderhouden van de accu verloopt via Pulse Tronic. Dit helpt onder andere sulfateren voorkomen. De Pulse Tronic stemt het precieze programma af aan de hand van de geselecteerde soort batterij.  

Het display is modern, uitgebreid en overzichtelijk
Er is dus nog maar weinig wat u echt zelf hoeft te doen. Uiteraard bevestigt u wel zelf de krokodillenklemmen en/of de eyelet. Beide worden meegeleverd. Verder monitort u het proces van (druppel)laden, testen en de andere functionaliteiten gemakkelijk via het al genoemde, uitgebreide maar tevens overzichtelijke display.

Meegeleverde accessoires
De meegeleverde accessoires zijn de krokodillenklemmen en de eyelets voor een vaste aansluiting op de accupolen. Deze accessoires zijn op de laatste foto te zien.

Meer informatie over de Telwin T-Charge 12 EVO
De EVO beschermt tegen overladen en kortsluiting / omgekeerde polariteit. Het apparaat is zeer handzaam en gemakkelijk in de garage een plek te geven. Al met al geeft deze T-Charge 12 EVO letterlijk veel waar voor uw geld. Zie voor alle gegevens ook de Datasheet. Wilt u toch ook nog even verder kijken? Zie dan bijvoorbeeld deze andere accutesters op Druppellader.com.

Keuzehulp bij type T-Charge van Telwin
Alle Telwin druppelladers van het type T-Charge zijn bedoeld voor het laden en onderhouden van uw accu. 
Telwin T-Charge 12 - alle loodzuur accu's: 12V 2-70Ah
Telwin T-Charge 12 Evo  - alle soorten accu's inclusief lithium ion accu's: 6V en 12V 2-70Ah (tot 130Ah voor onderhoud)
Telwin T-Charge 20 Boost - alle loodzuur accu's: 12V 5-180Ah, 24V 5-90Ah + snelladen
Telwin T-Charge 26 Boost - alle loodzuur accu's: 12V 2-220Ah + snelladen 

De T-charge 12 EVO is door haar vele functionaliteiten eigenlijk meer dan alleen een acculader en druppellader. Het is eigenlijk een kleine Doctor Charge. De Doctor Charge is een apparaat met alle benodigde functionaliteiten voor volledig accuonderhoud en analyse. In de gerelateerde producten onderaan deze pagina kunt u makkelijk doorklikken naar de beschikbare Doctor Charges in ons assortiment.

Garantie
Telwin biedt op haar producten een standaard garantieperiode van twee jaar voor een particuliere klant en 1 jaar voor een zakelijke klant. 

Voltage: 6V en 12V
Accuvermogen: 2Ah to 70Ah (laden) en tot 130 Ah (onderhouden)
Soorten accu’s: Wet, Gel, MF, AGM, Pb-Ca, EFB én Lithium
Maximale laadstroom: 6 volt: 1A | 12 volt: 4A
Afmetingen (L x B x H): 17 x 6,5 x 3,5 cm
Gewicht: 0,6 kg

Bert

ideaal en mooi apparaat door de display. Hierdoor kan je duidelijk zien waar de lader mee bezig is en in welke staat de accu is. nadeel: de gebruiksaanwijzing geeft geen uitleg van de functies.

4 sterren op basis van 1 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen