Tecmate Optimate 5 Start Stop

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De OptiMate 5 Start Stop is de alles-in-één gereedschap voor 12 V-accuonderhoud voor medium tot grote accu’s. De Optimate 5 voert zaken als diagnose, herstel, laden, tests en optimaal onderhoud automatisch uit.

Lees meer

€79,95 €75,00

Incl. btw

Tecmate Optimate 5 Start Stop

De OptiMate 5 Start Stop is de alles-in-één gereedschap voor 12 V-accuonderhoud voor medium tot grote accu’s. De Optimate 5 voert zaken als diagnose, herstel, laden, tests en optimaal onderhoud automatisch uit. De OptiMate 5 heeft een krachtige 2,8A uitgang om grotere accu’s te verzorgen. De lader kan ook prima overweg met kleinere of medium accu’s vanaf 7,5 Ah tot 120 Ah.

Verwaarloosde accu?
Heeft u een verwaarloosde accu? Geen zorgen! De OptiMate 5 zal hem herstellen vanuit volledige ontlading en optimaal laden. Vervolgens controleert de slimme lader of de verkregen lading optimaal is. Vervolgens beoordeelt de Optimate 5 hoe goed de accu de lading vasthoudt. De status is duidelijk af te lezen op het display. De accu zal vervolgens (maandenlang) op veilige wijze in volledig geladen toestand worden gehouden. Hierdoor zal de levensduur van uw accu verlengd worden tot 400%. Dit betekent minder afval, minder kosten voor u en het zorgt voor een beter milieu.

Maar ook als u een prima accu heeft is gord onderhoud natuurlijk noodzakelijk. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw accu minder snel slechter wordt en met het onderhoud van de Optimate 5 Start Stop gaat uw accu daardoor tot 4 keer zo lang mee.

Prima geschikt voor Start Stop systemen
De Optimate 5 Start Stop is prima geschikt voor accu's die gebruikt worden in auto's met een Start Stop systeem. Accu's in voertuigen met een Start Stop systeem krijgen het zwaarder te verduren en zijn daarom veelal wat zwaarder uitgevoerd (zwaarder als in een groter vermogen, maar ook het type accu is zwaarder uitgevoerd, bijvoorbeeld een AGM accu). De Optimate 5 Start Stop kan dit soort accu's probleemloos en goed onderhouden.

De lengte van de bijgeleverde kabels is 2 meter. 

De Optimate 5 bevat een functie voor automatische ontzwaveling.

De Optimate 5 wordt geleverd met 3 jaar garantie.

Tip: u kunt deze lader ook gemakkelijk ophangen met de optionele ophanghaak van Optimate (zie foto 4 en 5).

De Optimate 5 bevat een 6 staps laadprogramma:

  1. Start het laadproces onder laag voltage (1V)
  2. Pulse save 
  3. Gecontroleerd laden
  4. Optimaliseren van de accu
  5. Accutest na het laden
  6. Onderhoudsladen

Meegeleverde accessoires (zie het filmpje voor de uitleg en bijgeleverde kabels bij deze lader):

  • Weerbestendige permanente kabel 
  • Krokodil-/ accuklemmen


Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden.

Handige extra informatie bij uw acculader

Productinformatie video
Extra uitleg over de led indicatoren op de Optimate 5

Voltage: 12V
Accuvermogen: 7,5Ah tot 120 Ah
Soorten accu’s: 12V loodaccu’s (NAT, AGM, EFB en GEL)
Maximale laadstroom: 2,8 A
Afmetingen (L x B x H): 190 x 75 x 56mm
Gewicht: 0,9kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen