BatteryLabs MegaCharge LiFePo4 48V 3A - C13 stekker - 16 cellen

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De MegaCharge Lithium 48V 3A is een automatische en intelligente oplader waarmee u een 60V lithium accu veilig en goed kunt opladen en onderhouden. Deze lader is prima geschikt voor specifieke LiFePO4 accu's met een 16 cellen setup.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€128,95
Incl. btw

BatteryLabs MegaCharge LiFePo4 48V 3A - C13 stekker - 16 cellen

De MegaCharge Lithium 60V 3A is een automatische en intelligente oplader waarmee u een 60V lithium accu veilig en goed kunt opladen en onderhouden. De lader is robuust gebouwd in een mooie aluminium behuizing. Deze lader is prima geschikt voor specifieke LiFePO4 accu's met een 16 cellen setup. Heeft u een lithium ion accu met 14 cellen? Kies dan voor deze 48V lithium acculader.

Verschil LiFePO4 en LiPo/ion
LiFePO4 is Lithium ijzer fosfaat en de cellen van dit type lithium accu zijn 3,2V per cel. 48 Volt ontstaat dan door 15 cellen in serie te plaatsen. Sommige 48V lithium accu's van dit type bestaan uit 16 cellen en daarvoor is dan deze specifieke lader nodig.

LiPo/ion is Lithium Ion en de cellen van type lithium accu zijn 3,6V per cel. 48 Volt ontstaat in dit geval door 13 of 14 cellen in serie te plaatsen. Bij 13 cellen is het voltage net iets onder de 48V en bij 14 cellen is het net iets boven de 48V (heeft u een LiPo/ion accu met 14 cellen dan kiest u deze 48V lithium acculader). Afhankelijk van hoeveel cellen in serie gezet zijn kan de juiste lader gekozen worden.

Twijfelt u? Vraag het ons en we zoeken voor u de juiste lader bij uw specifieke lithium accu.

Toepassing
De MegaCharge Lithium 48V 3A is onder andere geschikt voor het opladen van elektrische scooters, scootmobiels en soortgelijke elektrische voertuigen met een 48V lithium accu met daarbij een specifieke LiFePO4 accu met een 16 cellen setup.

Onderhoudslader/ druppellader
Deze lader kan gebruikt worden als onderhoudslader/ druppellader. U kunt de lader dus altijd aangesloten laten aan de accu.

Aansluitstekker C13 stekker
De aansluiting van de lader met uw accu/ elektrische scooter of scootmobiel is voor deze lader met een C13 stekker. Op de foto wordt deze stekker getoond.

Veiligheid
Een ingebouwde aanloopstroombegrenzer voorkomt pieken bij het opstarten van het laadproces. Dit is beter voor uw accu en hierdoor gaat de accu ook langer mee. De lader is verder beveiligd tegen ompoling (omgekeerde polariteit), oververhitting, kortsluiting en een te hoog inputvoltage.

Koeling
De koeling van deze 48V acculader gebeurt via een mechanische ventilator/ fan.

Uitleg bij de leds
LED 1 brandt rood: de lader heeft voeding (aangesloten op 220V)
LED 2 brandt rood: de lader is aan het laden
LED 2 brandt groen: de lader is klaar met laden

Nederlandstalige handleiding
Een Nederlandstalige handleiding wordt meegeleverd bij uw lader of download de handleiding alvast via deze link.

Garantie
U heeft 24 maanden garantie op uw lader van BatteryLabs.

Voltage: 48V
Accuvermogen: 5 tot 140Ah
Soorten accu’s: LiFePo4 accu's met 16 cellen in serie
Maximale laadstroom: 3A maximaal
Afmetingen (L x B x H): 180 x 90 x 63 cm
Gewicht: 1,2 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags