DHC AutoExact 12V 1,5A druppellader

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De DHC AutoExact AE150E 12V druppellader levert een laadvermogen van maximaal 1,5A. Hiermee is deze acculader prima geschikt voor bijvoorbeeld brommer, motor, en kleine auto of boot.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€45,95
Incl. btw

DHC AutoExact 12V 1,5A druppellader

De DHC AutoExact AE150E 12V druppellader levert een laadvermogen van maximaal 1,5A. Dit is daarmee een prima acculader geschikt voor bijvoorbeeld brommer, motor, en kleine auto of boot met een accu tot ongeveer 30Ah.

Het laadproces bestaat uit 5 automatische stappen van desulfateren, laden, accu-analyse, monitoren van de accu en onderhoudsladen. Hierdoor blijft de accu goed onderhouden en vol zodat deze altijd voor u klaarstaat voor gebruik.

U kunt deze druppellader altijd aangesloten laten aan uw accu en u hoeft de accu niet los te koppelen van het voertuig of vaartuig. De lader houdt automatisch de laadstatus van de accu in de gaten en laadt wanneer dat nodig is voor de accu. U houdt hierdoor altijd een goed onderhouden en volle accu.

Geschikt voor
Deze druppellader is geschikt voor Calcium, Gel, AGM, Onderhoudsvrije, en natte lood-zuur accu's.

Laadproces indicatie
Met leds wordt het laadproces inzichtelijk gemaakt. Dit geeft u een indicatie van het stadium in het laadproces waarin de lader en de accu zich bevinden. Bij ongeveer 75% vol en 100% vol wordt dit ook aangegeven op de lader.

Beveiliging
De DHC acculader AE150E is beschermd tegen overladen, kortsluiting, verwisselde plus- en minpolen (ompoling) en beschermd tegen oververhitting.

Ophangen/ monteren van uw acculader
Aan iedere hoek van de lader zijn montage-gaten aanwezig. Hiermee kunt u de lader makkelijk monteren/ vastschroeven op een vaste ondergrond.
 
Tip: u kunt deze lader ook gemakkelijk ophangen met de optionele ophanghaak van Optimate

Snoerlengtes
Lengte snoer van lader tot stopcontact: 160 cm
Lengte snoer van lader tot de accu: 50 cm

Meegeleverde accessoires
Bij de lader worden snoeren met accuklemmen (ook wel krokodillenklemmen genoemd) geleverd en tevens de zogenaamde eyelets waarmee u een vaste verbinding kunt maken op de accupolen. De lader is vervolgens gemakkelijk aan en af te koppelen met een snelkoppeling. 

Laadvermogen
Het laadvermogen van de DHC AutoExact AE150E geeft een laadvermogen van maximaal 1,5A voor 12V accu's. 

Laadtijd (indicatief)
De indicatieve laadtijd van een lege 30Ah accu door een acculader met een vermogen van 1,5A is 22 uur. Dit is berekend door de accucapaciteit van 30A te delen op de capaciteit van de acculader (30/1,5) en dan nog ongeveer 10% van die uren erbij op te tellen. 

Aansluiten en starten van het laden van uw DHC acculader
- Sluit altijd eerst de accu aan op de lader, eerst de rode positieve klem op de pluspool van de accu en daarna de zwarte negatieve klem op de minpool.
- Stop nu de stekker in het stopcontact.
- Het laden zal na enkele seconden automatisch starten.
- Als de accu vol is dan zal de groene led continu blijven branden en dan zal de lader automatisch overgaan in het onderhoudsladen.

Garantie
U heeft 2 jaar volledige garantie op uw acculader van DHC.

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden. 

Handleiding
Download hier alvast de handleiding van de DHC acculader.

Optioneel handige ophanghaak
Optioneel is de handige ophanghaak om uw DHC AutoExact 1,5A makkelijk op te hangen aan een stuur van een scooter, aan de spiegel van uw auto of aan ieder ander object of haak waar dit mogelijk is. Het zorgt ervoor dat de lader niet op grond ligt of op een plankje waar het eventueel af zou kunnen vallen. De ophanghaak is te zien op de laatste 2 foto's bij dit product.

 

Voltage: 12V
Accuvermogen: 30Ah (onderhoudsladen tot ongeveer 60Ah)
Soorten accu’s: WET, MF, AGM, Gel en Calcium accu's
Maximale laadstroom: 1,5A
Afmetingen (L x B x H): 170 x 73 x 48 mm
Gewicht: Ongeveer 1 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen