Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is aan te sluiten met accuklemmen, eyelets of via de sigarettenaansteker ingang.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€49,95 €46,95

Incl. btw

Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4

De Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4 is een intelligente 12V acculader met een spatwaterdichte behuizing en een laadvermogen van maximaal 4A. De lader is aan te sluiten met accuklemmen, eyelets of via de sigarettenaansteker ingang van het voertuig of vaartuig.

Geschikt voor
De Victron Blue Power IP65 Acculader 12/4 is geschikt voor alle soorten 12V loodzuur accu's. De Victron Blue Power 12/4 is geschikt voor accu's van 1,2Ah tot ongeveer 120Ah.

Eyelets of accuklemmen
Bij uw Blue Power lader ontvangt u 3 sets van aansluitmogelijkheden op de polen van uw accu. U ontvangt de eyelets voor permanente aansluiting van uw lader aan de accupolen, de krokodillenklemmen waarmee u snel en makkelijk een verbinding kunt maken met de polen van uw accu en tevens een accessoire om de lader aan te sluiten via de sigarettenaansteker poort van het voertuig of vaartuig.

IP65 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Blue Power IP65 12/4 is IP65 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is volledige beschermd tegen stof. Verder is de behuizing sproeiwaterdicht (Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek).

'Groene' acculader met zeer hoge efficiëntie
De Blue Power IP65 12/4 heeft een zeer hoog rendement/ hoge efficiëntie (tot 95%) waardoor deze tot vier keer minder warmte genereert dan vergelijkbare modellen van andere merken. Als de accu volledig is geladen dan daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en ook dat is veelal beter dan de industrienorm.

Opslag-modus
De unieke opslag-modus van de Blue Power IP65 12/4 zorgt voor minder corrosie van de positieve platen. Zelfs de lagere druppelladingsspanning die na het absorptieladen volgt zal altijd enige corrosie veroorzaken. De Blue Power IP65 12/4 verlaagt de laadspanning nog verder als de accu meer dan 48 uur aan de acculader aangesloten blijft. Dit zorgt voor een lager stroomverbruik en een beter onderhouden accu.

Winterstand
De lader kunt u op de winterstand instellen (mode: COLD). Hierdoor hanteert de lader een iets hoger voltage bij het laden en dat is beter voor de accu bij lagere temperaturen (temperaturen van onder de 5 graden Celcius).

Herconditionering
De Blue Power IP65 12/4 is voorzien van een herconditioneringsfunctie. De Blue Power 12/4 lader kan een loodzwavelzuuraccu, die niet voldoende is opgeladen of sterk ontladen is geweest, via herconditionering deels herstellen (de sulfatering oplossen). Dit gebeurt door de accu op te laden met een lage stroom en tegelijkertijd een hoge spanning.

Herstelfunctie voor diep ontladen accu’s
De Blue Power IP65 12/4 zal zelfs diep ontladen accu’s proberen te laden. Dit kan voorkomen als u een accu niet of weinig heeft opgeladen gedurende een langere periode.

Eigenschappen van de Blue Power IP65 12/4
- Intelligent laadalgoritme
- Herstel van diep ontladen en (bijna) ‘dode’ accu’s
- Lage stroommodus voor kleinere accu’s (<14Ah)
- Beschermt tegen oververhitting
- Geruisloos (geen koelventilator)

Nederlandstalige handleiding
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De meegeleverde handleiding is ook beschikbaar in het Engels.

Handige extra informatie bij uw Victron Acculader:

Garantie
U ontvangt 2 jaar garantie op uw Blue Power lader van Victron.

Voltage: 12V
Accuvermogen: Van 2 tot ongeveer 75Ah (tot 120Ah voor druppelladen)
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL)
Maximale laadstroom: Maximaal 4A (0,8 in de <14Ah modus)
Afmetingen (L x B x H): 185 x 61 x 42 mm
Gewicht: 0,56 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags