Victron BlueSolar 215Wp mono (1580x808x35mm)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 20:00 besteld = vandaag afhalen.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Dit Victron BlueSolar Monokristallijn zonnepaneel levert een vermogen van 215Wp bij een open klemspanning van 46,4V. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V, 24V of 36V accu laden en onderhouden.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€310,95 €244,95

Incl. btw

Victron BlueSolar 215Wp mono (1580x808x35mm)

Dit Victron BlueSolar Monokristallijn zonnepaneel levert een vermogen van 215Wp bij een open klemspanning van 46,4V. U kunt hiermee bijvoorbeeld 12V, 24V of 36V accu laden en onderhouden. Met meerdere zonnepanelen in serie geschakeld kunt u ook een 48V accu, of hoger, laden en onderhouden.

Hoge lichtopbrengst
Dit zonnepaneel van Victron heeft een hoge lichtopbrengst door een hoge gevoeligheid voor licht over het gehele zonnespectrum. De laagspanning temperatuurcoëfficiënt verbetert de werking van het zonnepaneel bij hoge temperaturen. Hoogwaardige omloopdiodes minimaliseren de vermogensdaling die veroorzaakt wordt door schaduw.

Zonnepaneel en aansluiting waterbestendig
Zowel het zonnepaneel als de aansluitdoos achterop het paneel zijn waterbestendig en dat biedt een hoog veiligheidsniveau.

Veilig
De geavanceerde EVA- (ethyleen-vinylacetaat) behuizing met 3-laags-achterwand voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen voor het gebruik bij hoogspanning. Door het stevige geanodiseerde aluminiumframe kan dit paneel gemakkelijk op een dak worden gemonteerd. Het geharde glas van zeer hoge kwaliteit zorgt voor een verbeterde slagvastigheid en stijfheid van het paneel.

Montage
Montage is mogelijk op verschillende manieren. Het paneel is uitgevoerd met 4 ovale gaten die gebruikt kunnen worden bij de montage.

Niet bedraad
Het zonnepaneel is bedraad met 80cm kabels met MC4 stekkers eraan. De eventuele verdere bekabeling tussen het paneel en de laadregelaar wordt niet meegeleverd met het zonnepaneel.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Details
Nominaal vermogen (Pmpp): 215 Watt
Open klemspanning (Voc): 46,4 Volt
Max. vermogensstroom (Impp): 5,9 Ampère (alleen bij voldoende zonopbrengst)
Type zonnepaneel: Monokristallijn/ Monocrystal
Cell technologie: Mono-Si
Werkbare temperatuur: -40 tot +85 graden Celcius
Afmetingen paneel: 1580 x 808 x 35 mm
Gewicht: 15 kg

Garantie
U heeft 5 jaar beperkte garantie op materialen en fabricage van het zonnepaneel zelf en 25 Jaar beperkte garantie op de vermogensafgifte en prestaties.

Slotopmerking
Een zonnepaneel is qua opbrengst altijd afhankelijk van de zonopbrengst. De zonopbrengst hangt sterk van de plaatsing van het paneel t.o.v. de zon en de zonintensiteit zelf. Op een bewolkte dag is de zonopbrengst beduidend minder dan op een onbewolkte dag. Bij twijfel over voldoende vermogen raden wij altijd aan om te kiezen voor een zo groot mogelijk zonnepaneel. Eventuele overcapaciteit wordt geregeld door de laadregelaar, ondercapaciteit kan zorgen voor problemen zoals een lege accu.

Handige extra informatie bij uw Blue Solar:


De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Opmerking over de foto's
De foto's tonen het 115Wp zonnepaneel van Victron. Het 215Wp is gelijk aan dit zonnepaneel alleen is deze iets langer. Foto's van het 215Wp paneel volgen binnenkort.

Over de verzending
Deze zonnepanelen zijn helaas te groot om te kunnen versturen. Ze kunnen alleen bij ons afgehaald worden.

Wilt u de panelen toch opgestuurd hebben? Dat kan dan voor een tarief dat op nacalculatie berekend moet worden. De minimale kosten bedragen altijd 150 euro hiervoor. 

Verzending naar België is helaas niet mogelijk. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags